sista april

undrar vad man skulle gjort ikväll om inte lilla mikaela fanns ? :) alla kompisar ska festa och sj känner man inte alls ngn lust för det. skulle vara kul att rasta bilen med mina två älsklingar ikväll, kika på lite brasor och alldeles för fulla människor :)

mikaela är (det kanske är tidigt att skriva) vaken mkt på dagarna, käkar, tittar på oss och ler, bajsar, gråter, slumrar. ja, sånt som bebisar gör :) sen sover hon om nätterna, tre-fyra timmar mellan måltiderna. skönt ! synd för henne är dock att hon igår började åma efter maten, gråta och cykla i luften. så jag va ner på apoteket och käpte minifom, kanske det funkar vi får se. men inatt då hon åt var det då inga problem, somnade om direkt efteråt. vi får se hur dagen blir, just nu sover hon sedan en och en halvtimme tillbaka. passade på att lägga henne i vagnen då hon käkat och tog en promenad, blir två sånna/dag (duktigt :))

i dag ska jag ut och rida igen, hoppas mickis är snäll så jag kommer iväg bara. var ju ut i onsdags med, en 40 min tur bara men det va inte så bara för ngn som inte ridit på 5 månader och som fött barn för (då) 12 dagar sen :) gick hur som helst bra, ingen känning varken i de nedre delarna eller träningsvärk efteråt :p

nu ska jag klä av mej och krypa ner i sängen med en anton som snart sovit i 10 timmar ;') han va så snäll igår ! då hon vart vaken till och från mellan 8 på morgonen och 9 på kvällen så var jag lite småtrött, så då tog anton med henne ut på en promenad. (hon somnade dock hemma, men han tänkte att ifall hon skulle vakna så skulle iaf jag få sova lite) han gick och träffade en kompis och de stod och pratade till halv tolv. så tolv va han hemma med en (fortfarande) sovande mickis som fortsatte sova till halv två :)


mamma och pappas älskade tjej :)

igår var svärmor här och knäppte kort på oss som vi ska sätta in i ljusnan och här är kortet för er som inte har ljusnan :) fick även hem kort igår som jag beställt/framkallat via fuji, lika bra att börja nu direkt, så man inte bara har kort på datorn. kul att ha framkallat som man kan visa folk också :)
för övrigt så står jag nu stilla på 98kg, men är dock så nöjd med att ha tappat hela 18kg ! nu är det bara 13kg kvar till 85kg som jag vägde innan graviditeten :)
OCH vet ni vad, jag ska ut och rida nu på morgonen, en kort kort tur bara men det ska bli så kul att se hur jag (kroppen) klarar det :D
anton kom precis hem från en promenad med skruttan, så nu ska jag passa på att åka så jag hinner hem till hon vaknar och vill ha mat :)

utskriven från barnavdelningen

igår var vi till gävle på ett besök där de tog ett nytt blodprov och mickis sänka hade sjunkit och ligger nu efter den här behandlingen under åtta som normalt :) bad att få journalen hemskickad, så då ska jag skriva mer om hur vi haft det där åså.

allt eftersom hon blir piggare är hon vaken längre stunder och det är väl för underbart :)
nu har jag precis käkat frukost och anton håller på att klä på lilltjejen, vi ska ut på en promenad hon och jag :) sen ska jag ev. åka till hästen om hon nu somnar då vi är ute. längtar efter att få rida honom, ska snart göra mej ett försök att sitta upp :p


vår älsklinngsbrud :) <3


nöjd skitunge i vaggan :p

vilka underbara lår :) v

mat, sova och gos, det är livet det :)

ligger i mammas famn och myser framför tvn mellan sovstunderna :)

inatt va man branog nöjd efter maten ;)

pållarna undrade vad det var för litet knyte vi kom bärande på :p

tänk att en så liten människa som man inte kännt alls
länge kan få en att känna sånna enorma känslor
<3


lång skön natt


en söt bild på mamma och dotter, synd på nyklämda finnen bara ;)
sitter med mickis på ena armen och skriver med andra så det här går inte
fort ! :p hon somnade vid halv åtta igårkväll, efter en (för henne) lång dag.
skönt för snuppan, fast jag somnade faktiskt också då :) och natten har
vart lugn, upp två ggr bara.
idag planeras en tur till ica för mej och handla, sen en liten promenad :)


massa spring !

kånkat omkring på smulis hela dagen ! först va jag, hon och anton ut till pållen min som jag inte träffat på över en vecka. sen åkte vi till mamma och pappa, hon sov då i bilen till edsbyn. där vaknade hon och har inte sovit sen dess och då va nog kl halv ett-ett. gissa om hon är trött nu, slumrat till lite då och då i bilen påväg hem bara men nu sover hon och kommer nog göra det ett bra tag ! jag ska bara käka sen lägga mej jag också, sova en stund medan hon gör det. stackarn va gnällig nu innan hon väl somnade, måste vara svårt att slappna av då man vart så igång hela dagen :/ <3 jag längtar som vanligt till hon vaknar igen, så man får gosa lite med henne :)

en vecka <3

mikaela är nu en vecka gammal, tiden går för fort ! man njuter så mkt av den tid man får med henne ! älskar då hon är vaken och ligger och kikar på en, då hon ammar och ser så nöjd och belåten ut, då hon sover så skönt. älskar verkligen allt som har med henne att göra v
min mamma och pappa är här, eller de åkte porecis för att käka. fick en overall och vantar till lillan av dem :) vi ska ut på en promenad sen, var ut en sväng med anton tidigare med. skönt att kunna vandra som folk igen men nu blir man påmind om sin goda kondition ;)
sitter och beställer/framkallar bilder på sötnosen och lite annat, lika bra att börja nu för annars kommer man aldrig igång och så går det flera månader så har man massa bilder på datorn bara. roligare att få hem och kunna sätta in i album, gammaldags kanske men roligare :)
väger för övrigt 99kg nu. så -17kg på en vecka, bara 14 kvar nu :) hoppas det fortsätter, lite till iaf ;)

glad 101 kilos kluns

-15 kg på sex dagar, det rasar med en himla fart :D inte för att man är jätte stolt med sin tre siffriga vikt men hallåja, mikaela är ju det bästa som hänt mej och jag har ju anton så nu har jag inte tid att tänka negg om mitt bukfett ;'D
sessan sover sött i vaggan, längtar till hon vaknar och jag får gosa med henne igen <3 prupptjej är hon iaf, lik mamma säger anton som håller på flyga i luften så fort hon släpper sej ;) blir lite så från medicinen, men det är sött med prupptjejer !
igår gick anton med henne i vagnen, till ica träffen och handlade lite medan jag körde igång en maskin tvätt och duschade. idag blir det en tur för oss båda, men före det ska jag hinna med att slumra en stund nu efter hon vaknat och käkat lite :) man måste passa på att vila då hon sover och jag älskar ju att sova och kan somna när som vart som. men det är så himla mysigt då hon är vaken, ligger och kikar en i ögonen och bara gosar sej :)

tuffingarna mina <3


vem är tuffast, pappa eller jag ? ;)

idag åker vi hem, men skruttis är fortfarande inskriven och ska behandlas
i fem dar till. ska bli mysigt att komma hem, finns lite mer att göra där, än här :)


hemfärd imorrn

doktorn va in och berättade att sänkan sjunker och att imorrn är sista dagen hon behandlas med medicin genom blodet, så då får vi åka hem på kvällen och fortsätta med medicin via munnen för att det här inte ska komma tillbaka :)
nu på em flyttar vi ner en våning till föräldrarvåningen, eftersom hon är bra nu så behöver vi inte vara kvar här uppe. och föräldrarvåning kanske ni undrar vad det är ? det är för oss som bor långt bort och inte har möjlighet att åka hem mellan medicineringarna :) skulle vara snyggt att åka från bollnäs hit två ggr/dag !

natten har vart lugn, de plockade bort sondslangen igårkväll eftersom min mjölk nu runnit till riktigt och hon käkar som ett monster ! blev sondmatning i och med att hon hade en infektion så de tyckte att ist för att låta henne kämpa för att få fram mjölk skulle hon få det hon behövde till hon blev starkare, (för er som undrar). så jag har kämpat med pump och nu ammar hon helt, klunkar som bara den ;D skönt att ha maten med sej !

just nu sover hon i vår säng, vi somnade där vid halv tolv så snart vaknar hon väl för lite emfika ;)
jag har packat ihop lite saker i kassar så vi kan flytta ner då anton kommer, och han borde vara här snart :) som jag saknat honom, men tur mickis är så snäll att man inte behöver mkt till avlastning ;p


tigerbebisen våran :)


en liten tigerbebis ;) <3

alltså, sjukt så trött man blir av att amma. jag menar, trött är man ju iaf nu såhär i efterhand men man blir lixom mer hungrig och törstig. man har inte hunnit samla sej riktigt och inte heller tagit igen sej riktigt efter förlossningen.
sen är det mkt som händer med min kropp nu och det märks, (livmodern drar ihop sej, mjölken rinner till, allt börjar bli i sin ordning) för jag är supertrött (i kroppen) men på ngt konstigt vis så finns energin där och man behöver inte mkt till sömn för att bli nöjd. däremot finns det en stor prinsessa som sover hela tiden :) man får till och med väcka henne då man ska göra ngt, (om hon inte vaknar av magknip då) som byta blöja eller amma :)
konstigt nog börjar man känna igen de små täcken hon ger en. hon kan ligga och småsmaska i sömnen, då vet man att hon börjar bli hungrig så då tar man upp henne, går och byter blöja sen ammar och då somnar hon. då stoppar man om henne igen då man är klar :) hur underbart som helst, älskar mitt nya liv (iaf som det är nu :))

anton åkte hem nu på fm men kommer tillbaka imorrn igen. han skulle hem och fixa med lite papper, ta hit lite räkningar och så. vi vet ju inte hur länge vi blir kvar så det kan vara bra att ha sånt här ifall vi skulle bli "sena" :)
imorrn har jag en liten plan, ska försöka få med mej mickis ut på en promenad och möta pappa anton som kommer med tåget :) man börjar känna sej som människa nu igen, kunna gå utan att det känns som om hela magen är påväg ut där nere mellan benen ;D och vi får låna vagnar här, rätt fina emmaljungavagnar så man behöver inte skämmas :) ska bli kul att se om det bli så och hur det kommer kännas att vandra omkring med sin egna bebis i stora gävle ;)

snabbsänkan som igår låg på 106 (inte 103 som jag skrev :)) hade imorse sjunkit till 28, så nu är man om möjligt ännu gladare för att hon är påväg att bli frisk ! :D pigg och glad, världens nöjdaste (matvrak :)) är hon redan och det är man ju såklart mkt glad för :) hur ska det gå i framtiden, tänk då de små liven är sjuka och man får se dem lida ?! hur klarar ni det, ni som är mammor där ute, det fattar jag inte :O jag som kan böla bara för att se henne piggna på lixom :) så om hon fortsätter amma såhär fint och klunka p åsom hon gör tas sondmatningen bort och jag får bli ammande mamma på heltid för första gången :p då ska det börja vägas innan och efter matning för att se hur mkt de får i sej. ska bli så kul att se hur allt kommer komma igång nu, det har ju ändå gått fyra dagar :)
pumapade för övrigt ut hela 50ml idag, plus att hon ammade sej mätt på ett bröst bara en och en halv timme efter det ;D


långa fötter och stora händer :)

såhär nöjd blir man efter lite sugande på mammas mystuttar ;')

pappa matar en sovande tiger :)

gravidlista

När fick du reda på att du var gravid? i augusti -09
Blev det en chock? ne, man anade ju att det var ngt där inne :)
Hur gammal var du? 21
Hade du mycket halsbränna? ja, lite då och då men mina tuggmint tabletter räddade mej ;p 
Spydde du mycket? ne, endast tre ggr
Hade du mycket foglossning? ja, vart sjukskriven för det före nyår
Ditt sf mått som störst? 40cm
Har du fått bristningar? tigeeermage ;')
Trodde du att det var en pojke eller flicka? först trodde vi pojk, men på ul i v16 trodde bm hon såg en liten brud så då ändrade vi oss och döpte henne till mikaela ;p
Vad hoppades du på? en friskus piggilinus ;D
Gick du över tiden? ja, 4 dagar
Hur var förlossningen? underbar, det var en sån enorm upplevelse ! jag vill absolut vara med om det igen, världens finaste känsla och smärtan var absolut inte som jag tänkt mej, positivt alltså :)
Blev du sydd? ja, efter ett par skavsår jag fått
Dragen med sugklocka? yes
Hur många var inne i förlossningsrummet? anton, en bm, en sjuksyster och en doktor
Hade du någon nära med dig? ja, anton <3
Vilket BB födde du på? gävle
Hur stor var bebisen? 4750g tung och 57cm lång
Blev det en pojke eller flicka? en mickipicki ;)
Vad fick den heta? mikaela maria forsman
Var allting värt det? klart det var, nu börjar livet på riktigt !

sussar sött


älskling sover lika skönt trots slang i näsan v 
anledningen till att hon nu blir sondmatad är för att hon kräks rätt mkt då hon får
tillägg och blir matat med kopp. hon får tillägg därför att hon behöver mat nu då hon
har en infektion som kräver henne på energi. annars brukar ju nyfödda i princip svälta
ett par, tre dagar innan mjölken i brösten runnit till. jag pumpar för fullt var tredje timme
så snart har jag mat åt henne sj :) hon är så van att få mkt mat direkt så då hon tuttar
på mej blir hon nästan hysterisk då det knappt kommer ngt. men lite får hon smaka då
hon är på humör och det jag pumpar ut blandas i de tillägg hon får var tredje timme :)
hon har kommit på en söt grej, som hon gör heeela tiden ;D har ni sett kattungen som
de kittlar på magen på youtube ? den som sträcker ut tassarna och klorna i luften ? :)
så gör hon då hon skvitter, så ligger hon brevid en och man rör sej eller hennes filt/täcke
slänger hon ut armarna och spretar till med fingrarna, i sömnen ;') hihi

ska lägga mej en stund nu, här brevid prinsessan som varvar med att ligga i sin egen och vår
säng. hon är så snäll och har sovit i stort sett hela dagen. pappa anton är ute på en promenad
i stora gävle stad så jag ska passa på att slumra ett tag innan vi ska käka ;p


gissningarna :)

grattis emma och vevve som bägge två gissat rätt på både dag och kön ! vikt var jag sj närmast likaså längden :)
rätt: en flicka på 4750g, 57cm den 16 april

såhär har ni gissat, det återstår att se vilken som har rätt :)
malin harrysson - en flicka på 3990g, 54cm den 1 april
natta - en flicka den 4 april

maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
vevve - en flicka på 3970g, 53cm den 5 april  (första gissningen)
jag - 4660g, 55cm den 7 april
annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman
- en flicka på 3980g, 51cm den
9 april
jessica hellman
- den
10 april
anna-karin malm
- en flicka den 10 april

mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den
11 april
malin arnells
- en flicka den 11 april

viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
jennipher - en pojke på 3700g, 51cm den 12 april
josefine armblad
- en pojke den 13 april
frida persson
- den
13 april
hanna cedendahl
- en pojke på 4150g, 52cm den
13 april
emma södergårds
- den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
jessica - en flicka på 4250g, 54cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa
- en flicka på 3500g den
15 april
emma schols
-  en flicka den 16 april
vevve
- en flicka på 3970g, 53cm den 16 april (andra gissningen)
madde - en flicka på 4230g den 17 april

GRATTIS madde !

grattis madde och jimmy till er lilla pojk som äntligen kommit, en dag före BF till och med ! :D
vet tyvärr inget mer, spejjade på facebook (där får man reda på allt :)) och såg att hon fått !
nu väntar jag på lilla jennipher som ska ploppa ut sin lilla tös :)

nu ska jag lägga mej en stund. fått dryga fyra timmar inatt, sköönt :) mickis har nu en liten slang i näsan som hon matas genom, men hon tuttar också och får lite tillägg ;p stor tjej ska bli ännu större ;) <3
snabbsänkan som igår låg på 130 hade inatt vid medicineringen sjunkit till 102 ! hon är på bättringsväg, men vi väntas stanna kvar en vecka till. puss på er alla och jag tackar för ALLA fina kommentarer jag fått, kan tyvärr inte svara på dem men jag är otroligt stolt och glad för att så många lagt ner tid och lämnat lite dina ord :) <3

mer bilder :)

jag får ju aldrig nog av det här :) min mamma och pappa och antons mamma var hit idag. glåmade på tjejen och hade med mat i massor till oss så vi ska klara oss ett tag OCH det tackar vi för :)
och jag bara njuter, springer (eller går som en anka) i min morgonrock, ligger och myser med henne brevid mej i sängen, ja-a hon är så snäll (än så länge :)). just nu sover båda mina små hjärtan <3
jag har ikväll börjat pumpa med bröstpumpen, ska göra det var tredje/fjärde timme för att få igång mjölken.






förlossnings berättelse

väl inne på förlossningen, gävle torsdag den 15 april 2010 kl 12:30:
visade det sej att en liten mikaela hade bestämt sej för att så småning om komma till världen. var då öppen 3 cm och vattnet hade inte gått.
14:31 tog sej värkarna och började bli mer intensiva.
16, fortfarande öppen 3cm men tappen utplånad och huvudet hade sjunkit. går och duschar lite mellan varven och det var skönt, avslappnande !
20:50, fortfarande öppen 3cm men huvudet hade sjunkit yttligare ner i b-ingången.
22:30 kom bm in och talade om att hon skulle känna igen och att jag ev. skulle få ngt dropp som avstannade värkarna och att jag skulle få sova genom natten och bli igångsatt på morgonen igen. men då pillade hon hål på hinnan och vattnet gick. SKÖÖÖNT, tänkte jag som absolut inte ville avbryta detta !
22:55 blir värkarna så intensiva och jobbiga att jag blir erbjuden EDA, men får lustgas så länge i väntan på en doktor.
lustgas var inget för mej, vart bara snurrig och kände hur jag inte ville ta ngt mer men var iaf tvungen för att inte smärtan skulle ta kål på en nu såhär pass långt in i sj förlossningen.
00:10 lägger doktorn EDA som inte kändes ett dugg och gav en sååååå skönt effekt. somnade och sov en bra stund till och från (slumrade) !
03, upp och går i korridoren då jag känner av tryck åt rumistumpen, var skönt att vandra och få ner skruttan ännu mer.
05:26 får jag korta intensiva värkar, får då värkstimulerande dropp som påskyndade det hela lite.
05:30 börjar krystvärkarna, inte så starka men ändå så man inte kunde hålla emot utan pressade lite smått.
06:15 är jag mkt trött, svetten bara rann. de kallar in en läkare som finns tillgänglig och ska sätta sugklocka som ska avsluta förlossningen.
06:18 eftersom hon gled tillbaka efter mitt kämpande med att få ut henne sätter de äntligen en sugklocka. det kändes men var nog mest anton som tyckde den såg leskig ut "såg ut som ett baota duschmunstycke :)" de hjälpte mej undet två krystningar där efter (06:23) kom hon ut sj lilla hjärtat.

kändes helt underbart ! trodde det skulle vara superoskönt då hon precis kom ut men det kändes mer som en slurp och hon bara kom :) krystvärken precis innan va däremot ingen hitt, då spännde det som bara den och jag kom ihåg hur jag skrek "fyfan vad jävla inihelvetes ont, kom ut för fan, jag orkar inte mer".
och det tog ju sin tid, men tid existerade inte i mitt huvud, den bara flög fram. helt otroligt ! OCH vilken himla underbar upplevelse detta var !
kommer ihåg hur jag sa till bm att "jag tycker värkarna är mesiga, ska det inte kännas mer än såhär ? jag som trodde det skulle göra så ont så jag skulle dö !" hon bara skrattade :)

ja-a, mer detaljer finns väl inte att slänga upp tycker jag. det här var en helt fantastisk grej att vara med om och jag önskar alla andra gravida som ska föda, LYCKA TILL ! behåll lugnet så gott det går så och drick mkt mellan värkarna/krystvärkarna (om man nu kan, jag tyckde det hjälpte och man fick ny kraft)

kopplad till ctg.n sen lyssnade de på hennes hjärtljud
genom en grej som de skruvade i hennes huvud.

min bästa vän (den som gav mej bedövning, EDA.n :))

efter en massa timmar av kämpande kom hon till slut ut, det trodde jag
aldrig ! genomblöt av svett, men ack så lycklig :) antons glädjetårar
sprutade, har aldrig sett honom så :) v


en dag gammal mickis :) <3




allt går fint, hon är så mysig och snäll :) v
som sagt ligger vi inte på själva bb-avdelningen, pga. att lilla mikaela drog i sej
äckligt fostervatten under förlossningen så hon har nu en liten infektion i kroppen. snabbsänkan
som ska ligga under 8 låg igår först på 40 sen 70 så nu får hon medicin regelbundet här uppe
på barnavdelningen. både jag och anton sover här uppe med henne och vi kommer bli kvar
några dagar till, hun många vet vi inte det beror helt på hur fort hon tillfrisknar. men hon är
pigg och glad, ligger och smaskar på sin tunga :)
det är så underbart mysigt med en egen liten bebis, att ligga brevid henne i sängen och bara
titta då hon ligger och smackar och tittar på en är så härligt <3
nu ska jag snart gå ner till bb-avdelningen och få i mej lite mat och sen blir det en dusch, mickis
farmor och farfar kommer hit senare. de har med sej mat till mej och anton, frukost och så :P
vi kommer säkerligen bli utskriven från bb idag eller imorrn med tanke på att vi nu står och tar
upp två rum, ett här och ett på bb som vi inte ens använder.
puss och åter igen, TACK för alla gratulationer :)


Mikaela Maria Forsman <3

sagan är nu sann, hon är äntligen hos oss vår prinsessa Mikaela V
idag den 16 april, 06.23 fick vi en dotter som vägde 4750g och var 57cm lång :) antons glädjetårar var så fina och vårt lilla liv som vart där inne så länge var det finaste jag sett. nu är anton med henne uppe på barnavdelningen, då hon drog i sej rätt mkt fostervatten så ville de ha henne under uppsikt, men allt är bra och jag får snart träffa dem bägge ;D





mer om hur allt gått får ni då jag har mer ork, men tack för alla gratulationer ! OCH inlägget jag la upp under gårdagen skrev jag inte då, utan de hade jag sparat innan vi åkte in för jag skulle aldrig orka skriva så långt under tiden jag var här och kämpade :)

älskade hjärtat, ammar och är så duktig <3


bebis på G

klockan kvart i åtta igårkväll (14 april) reser jag mej upp för att gå och hämta vatten i köket efter att ha slumrat till på soffan till tvn, på tillbaka vägen rinner det till efter benet och jag får tag i pappersrullen i vardagsrummet. pappret vart ljusrosa färgat och jag går till toaletten, väl där sipprar det ner i toan och jag tänkte direkt "det måste vara vattnet".
ringer mamma och hon tycker jag ska ringa ner till gävle. men jag hoppar in i duchen sen ringer jag min moster som är bm och berättar. efter lite råd från henne så sätter jag mej i soffan och inväntar värkar.
efter en och en halvtimme (ca, kvart över nio) utan värkar och med fortsatt läkande ljusrödfärgat vatten ringer jag ner till gävle. de tror på flytningar bara och ber mej avvakta, men jag trodde vatten iaf. väntar yttligare och vid tio tiden känner jag av värkar bakåt ryggen/rumpan. började klocka dem, trots att de var svaga. jodå, de höll i sej dryga minuten och kom med åtta min mellanrum. vid halv elva-elva gick vi och la oss. värkarna var lite halvsvåra att koppla bort och jag slumrade mellan dem för att till slut måsta upp och kissa. (vid strax efter 12 tiden) ingen färg på pappret.
lägger mej igen och är öm mest hela tiden (i rygg/höfter/mage)
vaknar till vid tre tiden, upp för att kissa. vattnet i toan blir röd/rosa och det sipprade igen. värken i magen var nu lite starkare och jag kunde inte somna om då jag la mej igen. vid fyra tiden kliver jag upp för att sätta mej i soffan framför tvn och klocka värkar. mellan fyra och fem håller de i sej dryga minuten fortfarande, kommer med 6-13 min mellanrum och jag andas genom dem. (de var nu lite halvstarka, inget jag kunde koppla bort) går och kissar lite då och då för att kika vattenfärgen och den var fortfarande rosa.
ringde gävle igen (05:45) och talade om läget, och de tyckte jag skulle komma in under dagen för att se om det var vattnet som gått igårkväll. då vill de lyssna på bebis och se hur den mår osv. men eftersom det är så långt (20 mil tur och retur) så bad jag om att få gå till mvc här i bollnäs idag (15 april) då de öppnat ist så får ngn där kika. och har vattnet gått så skulle jag komma in till gävle för att se efter hur allt stod till.

så nu är vi i gävle på BB ! äntligen :) kom hit halv ett och nu såhär 5 timmar senare är värkarna rätt intensiva och det inte alls långt mellan dem. men jag kämpar på !

galen ?!

tänker inte berätta varför jag är uppe såhär tidigt. uppdat ev. senare, men slänger upp gissningslistan nu ;p

såhär har ni gissat, det återstår att se vilken som har rätt :)
malin harrysson - en flicka på 3990g, 54cm den 1 april
natta - en flicka den 4 april

maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
vevve - en flicka på 3970g, 53cm den 5 april  (första gissningen)
jag - 4660g, 55cm den 7 april
annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman
- en flicka på 3980g, 51cm den
9 april
jessica hellman
- den
10 april
anna-karin malm
- en flicka den 10 april

mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den
11 april
malin arnells
- en flicka den 11 april

viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
jennipher - en pojke på 3700g, 51cm den 12 april
josefine armblad
- en pojke den 13 april
frida persson
- den
13 april
hanna cedendahl
- en pojke på 4150g, 52cm den
13 april
emma södergårds
- den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
jessica - en flicka på 4250g, 54cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa
- en flicka på 3500g den 15 april
emma schols
-  en flicka den 16 april
vevve
- en flicka på 3970g, 53cm den 16 april (andra gissningen)
madde - en flicka på 4230g den 17 april

vårstädning !

idag har jag börjat med vårstädningen av lägenheten. putsade fönstren och dammade av, imorrn blir det dammsuga och torka golv. och det fattades persienner i vårt kök då vi flyttade in, så idag ringde jag vår bovärd och frågade om de kunde fixa en ny sån åt oss men då svarade han att det inte ingick, att man fick stå för sånt sj. okey ? :S han skyllde på att det va ngn som satt upp dem för längesen och att de fått hänga kvar. jo men visst .. så imorrn ska jag kika efter en rullgardin till barnrummet, för idag tog jag ner persiennen som satt där och satte in den i köket ist. den va grå, så det var så ljust i barnrummet. en rullgardin blir bra där ist tänkte jag :)

nu blir det soffan en stund, kolla på andra avenyn och mysa med anton :) <3












mmmmm

solen slingrar sej in via glaset på en av ljuslyktorna på alltanen, mysigt ;) och inatt har jag sovit gudomligt, kan ju bara tacka anton för det ! eftersom jag en vanlig natt vaknar ca 10 ggr av honom (han tuggar och smaskar, HÖGT) sen ca 2 ggr för att kissa. inatt har jag vaknat endast två ggr OCH det var för att kissa ;D
hihi. så idag ska jag väl kanske inte vara så trött och slut som annars. alltså, jag skojar inte då jag säger att jag blir väckt 10 ggr av honom heller, han låter så fort jag rör mej det minsta :s

sen är det jätte mysigt att alla bryr sej, men att bli påmind genom sms och frågor
om ngt hänt flera ggr per dag är inte så kul då man gått över :/ då man precis kopplat
bort det så skriver nästa och undrar..
vi skriver eller uppdat. då det händer ngt :)

såhär har ni gissat, det återstår att se vilken som har rätt :)
malin harrysson - en flicka på 3990g, 54cm den 1 april
natta - en flicka den 4 april

maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
vevve - en flicka på 3970g, 53cm den 5 april  (första gissningen)
jag - 4660g, 55cm den 7 april
annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman
- en flicka på 3980g, 51cm den
9 april
jessica hellman
- den
10 april
anna-karin malm
- en flicka den 10 april

mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den
11 april
malin arnells
- en flicka den 11 april

viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
jennipher - en pojke på 3700g, 51cm den 12 april
josefine armblad
- en pojke den 13 april
frida persson
- den
13 april
hanna cedendahl
- en pojke på 4150g, 52cm den
13 april
emma södergårds
- den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
jessica - en flicka på 4250g, 54cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa
- en flicka på 3500g den 15 april
emma schols
-  en flicka den 16 april
vevve
- en flicka på 3970g, 53cm den 16 april (andra gissningen)
madde - en flicka på 4230g den 17 april

hjärtat


det är inte ditt fel, om du bara viste hur stark du är. om den andra
personen bara viste hur stark du varit och vad du tvingats gått genom för den personens
skull. om den personen bara viste hur tunga lass du burit på dina axlar, hur mkt du
stått ut med så länge. tänk om jag kunde förstå hur den personen tänker, hur den personen
vill att allt ska se ut. jag blir rädd då jag tänker på hur det kunde vartit, tänk bara om den
personen hade förstått. att leva som du gör är inte okey, att bli behandlad som du är inte okey.
det är inte okey att inse ngt som inte finns, ngt som ngn annan får dej att inse. jag är glad att
det snart är över, att den personen aldrig fick dej att inse det som aldrig fanns. älskar dej vännen <3


statistik;

jag vet inte vad ni tycker är mkt eller lite, eller hur er statistik ser ut men för mej är mellan 90-110 unika/dag rätt normalt (enligt statistikmätaren). men igår hade jag hela 210 unika besökare !
jag undrar ju såklart vilka ni är :D har ni tid att skriva ner ett par rader om vilken ni är och varför ni valt att läsa just min blogg så vore det mysigt ;')
sen måste jag säga att jag är mkt förvånad över att jag får så lite negativa kommentarer (på ett bra sätt såklart) jag undrar hur jag bär mej åt ;p







bm besök v40+0 (bf+1)

gårdagen va ju underbar och denna ser ut att bli lika mysig, tänker då på det fina vädret :) OCH jag ska till bm nu på morgonen och kika om bebis verkligen har så mysigt där inne i magen eller om h*n bara är lika vrång som sin mamma och håller på att jävlas ;p
mitt på dagen kommer min syster hit med tindra ;D

allt såg fint ut idag trotts att jag ligger lite över kurvan, ingen förändring sen förra bm besöket.
vikt: +29 sen inskrivning, +32 totalt
blodtryck: 140/80
sf-mått: 40cm
hjärtljud: 150-155
äggvita: 1+

såhär har ni gissat, det återstår att se vilken som har rätt :)
malin harrysson - en flicka på 3990g, 54cm den 1 april
natta - en flicka den 4 april

maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
vevve - en flicka på 3970g, 53cm den 5 April
jag
- 4660g, 55cm den 7 april

annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman
- en flicka på 3980g, 51cm den
9 april
jessica hellman
- den
10 april
anna-karin malm
- en flicka den 10 april

mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den
11 april
malin arnells
- en flicka den 11 april

viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
jennipher - en pojke på 3700g, 51cm den 12 april
josefine armblad
- en pojke den 13 april
frida persson
- den 13 april
hanna cedendahl
- en pojke på 4150g, 52cm den 13 april
emma södergårds
- den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
jessica - en flicka på 4250g, 54cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa
- en flicka på 3500g den 15 april
emma schols
-  en flicka den 16 april
madde - en flicka på 4230g den 17 april


mysmåndag :)


myskvällen börjar med hemmagjord pizza ute
på en soldrängt alltan med min babe :)



kan numera ha allt möjligt på magen min, både
en 4 månaders tindra och vattenflaskan  :) v


bf v39+6 idag

idag är dagen då min och antons lilla bebis ska komma ut, men den verkar helt ha
missat det
. den här dagen trodde man aldrig skulle komma, men ack så fort tiden gått.
jag saknar och kommer alltid minnas dagarna då man var alldeles "ny". då sparkarna kändes
som små små stötar och då man låg där i lastbilen ensam om kvällarna men hade ändå världens
finaste sällskap som rullade omkring där i magen v
nu sitter jag med just magen (som jag i och för sej alltid har med mej) 40 veckor senare, ute på
alltanen och myser i solen. tänk om h*n bara visste hur fint väder det är här utanför och tänk
bara om h*n visste hur mkt jag vill hålla om honom/henne v :)

vi är ngr som ska ha nu i april och det kan hända vem som när som så man sitter på helspänn ;D
jag och anton bf idag 12 april
hanna och magnus bf idag 12 april
sandra och johan bf idag 12 april
sandra och daniel bf idag 12 april (hon är förövrigt inne på bb, LYCKA TILL:))
madde och jimmy bf den 19 april
janni och mads bf den 19 april
jennipher bf den 25 april


dryga timmar

jag räknar inte dagar längre, nu är det bara en hop långa och dryga timmar som väntar. somnade segt igårkväll, både jag och anton låg och vred oss trots att vi var trötta. tänkte på dagen som gått, hur mkt förvärkar och sammandragningar jag haft och undrade hur lång tid det verkligen skulle behöva ta innan det väl är dags.
nu kommer lite onödigt, man önskar att man ibland kunde markera text och dölja för er andra men jaja. i lördagskväll vid åtta tiden började de där förvärkarna jag inte kännt av förut (starkare varianten) och de hann komma tre ggr på 45 min. mellan tolv och ett kom det yttligare två st. lugnt under natten och igår då jag for till edsbyn vid ett tiden på em kom det igen, de höll i sej i ca tio min och kom lite då och då. men höll efter ett par/tre värkar inte i sej i hela tio min utan bara ett par minuter. det avtog vid sju tiden på kvällen och sen dess hare det vart lugnt.

såhär har ni gissat, det återstår nu att se vilken som har rätt :)

malin harrysson - en flicka på 3990g, 54cm den 1 april
natta - en flicka den 4 april

maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
vevve - en flicka på 3970g, 53cm den 5 April
jag
- 4660g, 55cm den 7 april

annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman
- en flicka på 3980g, 51cm den
9 april
jessica hellman
- den
10 april
anna-karin malm
- en flicka den 10 april

mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den
11 april
malin arnells
- en flicka den 11 april

viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
jennipher - en pojke på 3700g, 51cm den 12 april
josefine armblad
- en pojke den 13 april
frida persson
- den 13 april
emma södergårds
- den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
jessica - en flicka på 4250g, 54cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa
- en flicka på 3500g den 15 april
emma schols
-  en flicka den 16 april
madde - en flicka på 4230g den 17 april

pöpis

vart finväder mot kvällskvisten igår och då blev jag sugen på att tvätta pöpis, ovanligt ;) så jag och anton åkte till runemo och putsade, inte mkt till salt kvar på lacken så snart blir det vaxning!
kring elva åkte jag och malin ut på en liten åktur, kul nu då folket börjar dra sej ut med sina söta bilar. det har man lixom längtat efter heeeela vintern och snart börjar crusingarna. hoppas man kommer iväg på ngn närliggande iaf, det vore kul :)






fredagsmys

vår alltan börjar nu ta form och jag har damsugit och skurat av möblerna idag :)
planerna är att skura av tak/väggar sen måla reglar och spika upp den där det nu är glipor i väggen till grannen, måla golvet vitt, olja möblerna (en soffa, två fotöljer, ett bord och en bänk) innan sommaren. älskar alltanen, vår lägenhet vore absolut inte samma utan den, sova där då det småregnar ute i sommar med vagnen intill kommer ju bli helt underbart :) (jag älskar ju regn, inte alls ngt värme monster :))
så idag har vart en perfekt dag för mej, vart på så bra humör och donat på med rätt mkt !

mamma och pappa har vart hit på fm. han hjälpte mej upp med nya toabelysningen (en spottramp) ovanför spegeln och skruvade med lysrören som jag knappt vågat röra :s

fick läsa lite om fixering idag och att ett ej fixerat barn kan bero på; att mammans (mitt) bäcken är nog stort att barnet helt enkelt inte är stort nog att kunna fixera sej utan är ruckbart ist och mitt barn är inte fixerat men har legat neråt, kikar åt vänster, har rumpan på högersida av naveln och benen på vänstersida, strax under revbenen sen v30 nå tag. så jag har kanske ett nog stort bäcken att mitt barn bara har legat och väntat på att komma ut :)

nu sitter jag faktiskt med en skål godis, lite saft och kollar på tv. ska träffa malin senare. vi ska glida omkring lite och se vad staden bjuder på, en glass kanske ;p


torsdags tråk

en -helt enkel dag har det vart idag, har inte gjort ngt spec. alls.
somnade om i soffan kring halv tio i morse sen vaknade jag upp strax före elva och vart hungrig nästan direkt, jag älskar ju mat ;D då lagade jag ihop pölsa med potatis sen hämtade jag upp anton och hjälpte han skriva sitt personliga brev som han ska åka omkring och lämna imorrn på lite olika ställen.

hem igen och glåma ghost whisperer, käka lite till sen åkte jag och visade upp pöpis för en kille som ska få äran att vaxa upp na inför sommaren :) det kommer jag säkerligen inte få tid med och det ska ju göras snart. han tyckde dock inte det behövdes, men det tycker jag :)
vart en sväng till pållen, som va så gosig. han börjar bli sej sj nu igen då han börjat få lite uppmärksamhet igen. min älskade häst <3
glass är gott, så jag och malin tog en blizzer och pratade lite innan jag for hem till sköna soffan som vart min alldeles egen ikväll :p

värkar blir man ju galen på, de ska luras så man tror ngt är på gång. men de kommer lite då och då för att sen avta, såklart. men ngt är väl på G iaf hoppas jag ;D

nyduschad sitter jag nu men den kille jag älskar mest (efter pappa såklart) i soffan och myser :) <3


gävle på UL v39+1

fick en trevlig barnmorska även idag, en manlig dessutom :) han frågade vilka funderingar jag hade och vad jag fått för info osv. jag har inte fått så mkt info, mer än att det är ett stort barn sa jag och att jag helst inte ville bli igångsatt, då det känns bättre att ge det lite tid eftersom det är några dagar kvar till bf. vill ju såklart helst att det ska sätta igång normalt, det känns absolut bäst.
han kunde bara hålla med och var glad att jag hade den inställningen, eftersom det även var det bästa. att låta det starta helt sj, då man hade stort barn som ville ut.
han gjorde även en mätning och sa att han inte fick det till så stort som den förra bm hade mätt den till. han trodde hellre det var en lång bebis än tjock så vi får väl se då den kommer ut nu då :) den vägde iaf i nuläget ca 3900g och kunde då den föds väga kring 4300g och var lång. det är ju en stor bebis det med, såklart. men inte lika stor som den första bm mätte den till. vem som har rätt ser vi då bebis är ute :)

eftersom bebis mådde så bra där inne så tyckte han att jag skulle vänta ut den, men att om den inte kommit i v41+3 skulle jag komma in för yttligare ett UL. vilket säkert skulle leda till en igångsättning, (då det inte var så bra att gå över så länge med ett stort barn) så nu hoppas jag att den vill ut snart  så jag slipper gruva mej för det :)

full fart :)

vart till älsklingspållen idag och som jag saknat honom ! han va så go och jag borstade genom honom, sprayade pälsglans i man och svans, kände genom benen och kikade så att skorna satt (vilket alla utom en gjorde) nu då han ridits så mkt. så nu blir han vilandes till den är påslagen, så han inte går omkring med en lös sko och får ont.

har även flängt omkring på bla. A&H och "nytt och begagnat". letat efter en ljuskrona som jag ska ha ovan för bordet ute på alltanen, sån jag kan ha blockljus i. såklart fanns bara sånna för långa levande ljus.

imorrn bär det av mot gävle för ett nytt ul, ny mätning/bedömning. lite smånervös ;) för såklart vill man inte bli igångsatt, då bebis inte är redo att komma ut. man vill lixom att den ska välja det sj.
och för mej är det ingen tävling om vem som får först eller vem det går snabbast/bäst för. jag känner ingen press på mej bara för att jag är beräknad att föda om 6 dagar, jag kan ju lika gärna få om tre veckor vilket jag inte har ngt emot egentligen. vore bara skönt att bli av med magen just nu :)
efter så här lång tid "fattar man" varför man är gravid i 40 veckor, det är för att man ska vara så himla less de sista veckorna att man inte ska oroa sej för förlossningen ;)

v40 (39+0) idag ;) <3

jag har ju skrivit lite mer utifrån mej sj, hur jag känner mej och bebis där inne då jag gått in i ny vecka. så jag fortsätter väl med det då :)

jag:
*magen är inte så rund längre, utan knölig. bebisen är stor och får väl knappt plats där inne längre ;D
*kisspauser per natt blir ungefär 1-2 st
*vaknar alltid då jag ska vända mej, (kan knappt ligga på samma sida en timme i sträck utan att få ont i höften) ibland använder jag anton som draghjälp då jag ska ta mej "längre in" i sängen ;)
*just inatt vaknade jag vid halv fem (kanske) av att jag hade värk i ryggen/mage och får det fortfarande men de kommer lite som de vill och är inte obehagliga alls (skönt att kroppen förbereder sej, inte långt kvar nu :))
*svullen lite överallt, som vanligt. och det gör mej ju mer eller mindre rörlig. vissa dagar går det hur bra som helst medan jag vissa dagar blir näst intill bara soffliggandes
* jag är rätt trött och slut om dagarna, så nu kanske man ska kaloriladda med godis och smaskig, onyttig mat ;)

bebis:
*det är rätt lugnt där inne om dagarna, går inte så bra att sträcka på sej men försöka (så det känns som om h*n ska trycka ut halva sej) duger ju ;p
*h*n är rätt duktig på att hicka också, gärna då jag precis satt mej för att käka eller då jag lagt mej för att vila ;)

pappa, mamma, mage ;) <3

en bild på anton och
mej från v34
+4 :)

halka, påskfint och påskmat

just ja det är snart vår ;) kände för lite påskpyssel igår, så jag var ut och plockade lite ris som nu pryder alltanen. (för tro inte att vi påskpyntar inomhus inte :))
bad även anton ta med korgen med gamla sommarblommor som stått ute hela vintern, för att tömma den i containern här utanför då han gick till Jimmy och tommy för att spela. då jag kommer ut och skulle kika hur pass blöt och ev. förstörd den var (kostade ändå nästan 200:-) så var den borta. jaha, jag ringer väl och hör vart han lagt den då, tänkte jag. "nä men den slängde jag ju" haha, killar :)
så han kom hem igen och fick slänga sej halvt ner i containern för att hämta upp den ;p

skjutsade honom och hämtade samtidigt upp lina som hängde med hit igen. slängde mej i duschen, käkade lite kvällsfika sen åkte vi mot hällbo, hon skulle träffa ngn :)
MEN höll på att ramla omkull riktigt illa då vi gick ut till bilen innan vi skulle åka dit :( var värsta isfläcken som jag inte såg och såklart drog mitt högerben (som jag redan har svinont i) iväg och jag höll på att sätta mej spagat !
och gissa om jag har fruktansvärt ÄNNU mer ont idag. anton fick vända mej i sängen inatt, hur sexig känner man sej då lixom :s
jaja. var trevligt där i hällbo, men vid tolvtiden drog jag hemåt. och det gjorde så ont att jag sovit i stort sett hela natten, skönt det också på ett vis. dock inte så skönt att ha så himla ont !

nu snart bär det av mot edsbyn, påskmat hos mamma och pappa med hela familjen :) utom stefan och tindra, hon är sjuk :(

sommardäcken på

igår var det inte en spec. lång fredag för mej iaf, hade det rätt trevligt :)
var först till runemo och bytte från de fula gamla plåtvinterfälgarna till de söta sommarskorna, så nu är pöpis vacker och vågar sej på att glänsa igen. var dock lite krångel att byta och anton som inte har ngt tålamod alls sa så fort jag hämtat domkraften (som inte gick under bilen riktigt) "DET HÄR KOMMER ALDRIG GÅ, vi ger upp" men hallåååå ! det är ju sådär du absolut inte får tänka, då kommar man ju ingen vart.
så jag bad honom lyfta lite i bakänden och vipps gick det lätt som en plätt, hissade upp och drog av första bakhjulet. då vi skulle av med framhjulet fick vi dock använda den lilla domkraften som ligger bak vid extrahjulet, gick hur bra som helst :)

nu är min bil klar för sommaren, för som ni kanske inte vet har de ändrat kraven på vinterdäck.
det är alltså;
*tillåtet mellan 1 oktober - 15 april.
*krav mellan 1 december - 31 mars, (som vanligt)
de har ändrat "tillåtet mellan 31 oktober - sista april" till den 15 april ist, för er som missat det hela.

anledningen till att jag nämner det här är för att folk skrivit till mej att man har hela april på sej, så de tyckte vi va tidigt ute och skulle väntat ist.
men eftersom det är lite småkrångligt att byta på en låg bil och det krävs två för att göra det och två domkrafter så var det lämpligast nu eftersom vi ev. blir föräldrar nästa vecka. OCH sen är jag ju väldigt rädd om mina fälgar så jag låter inte vem som helst byta, plus att det ska rengöras bromsskivior och oken/trummorna ska putsas från rost och sprayas svarta.
inte så kul att ha med sej bebis till en ibland illaluktande verkstad med massa dofter av olja och annat skit. såg det lämpligast att göra det då den fortfarande ligger i magen och passade in det så att vi var helt ensamma så det slapp lukta skit som vanligt under arbetsdagarna.
OCH är man rädd för att köra så ger man sej inte ut då man ser att det är halt, right ? :)

tranan, BM besök och shopping

igårkväll var vi ett gäng gravida brudar som träffades och åt på tranan, det var så trevligt men bilden som togs på oss alla bjuder inte jag på här i min blogg iaf för jag va fetast ;D haha.
vart en lång date, ca tre timmar ! massa prat och skratt. det vore kul om manb kunde fortsätta att ses även då man fått barn, va verkligen supertrevliga tjejer :)

imorse åkte jag och anton och tog ut hästarna innan jag for till BM för att kolla blodsockret och det låg på 4.7 då jag kom (på fastande mage), eftersom det var normalt fick jag dricka en sockerlösningn (äckliiiigt :S) och stanna två timmar för att sedan ta ännu ett prov. då låg det på 6.2 vilket var helt normalt (skulle inte ligga på mer än 12). så fick förklarat att det höga värdet igår berodde på att jag precis käkat frukost innan jag kom. skönt :)

efter BM besöket åkte jag och malin ner på stan, käkade en macka och vatten på krokanen sen bar det av till dollar och mobackes. på dollar inhandlade jag gossedjur som jag sytt fast på ett bommulsband, fäste dem i vaggan så länge :)
på mobackes köpte jag lite lökar som jag ska ha utanför dörren, på bron :) har även köpt fjädrar, som ska fästas på ris ute i korgarna som hänger på alltanen :)

men nu blir det vila och mys i soffan med babe ett tag <3

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0