en am staff eller en staffe ?

efter mkt om och men, har vi nu trillat ner och står i val mellan två raser;
 
är nu ute efter en seriös kennel som föder upp am staffar för lydnad/agility. här kan ni som inte vet vad en am staffe är läsa och här hittar ni en av alla kennlar vi kikat på.
det andra alternativet i val av ras är engelsk staffordshire bullterrier, lite info om staffar.

OCH vi ska INTE skaffa en nu, neeeeej. vi ska hitta en kennel som känns seriös först och skaffa förtroende hos dem, även anton ska ha fast jobb så vi kan planera utefter arbetstider osv. man ska ändå ha en hund i tio år eller mer så det är inte bara att köpa för att man är sugen nu (impulsiv), som både jag och anton är :) utan man måste ge tanken om det tid och själva planera för att se. jag jobbar ju ändå en hel del av veckorna och är dessutom borta, så att ha hunden med i bilen vore ju ett stort plus. just nu har vi hundförbud i bilarna, ngt man kan komma överens om med nara chaffisen iofs :)
fördelen med vår "lägenhet" är ju att den ligger ut emot skogen och det finns en hel del träningsställen eftersom jag nu vill träna lydnad med min blivande vovve.
valet av raserna är egentligen rätt enkelt då jag är för stora, pålitliga och snygga hundar med mkt energi. energin är ju upp till var och en (hundarna), men ngt att jobba med då om man säger så :)


era kommentarer


Heidi skrev:

Hej!

Kul att ni besökt vår blogg=) Måste säga att er dotter var väldigt söt!

Jo vi vill att man läst på om rasen, och känner till dess ursprung för att ge hunden en rättvis uppfostran. Vi anser inte att amstaffen är svårare eller mer komplicerad än en del andra raser men tyvärr har vi ägare ögonen på oss och samhället gör att vi måste vara ännu bättre än andra på att ta ansvar för vad hundarna gör och hur dom uppför sig.

Jag tycker ni gör klokt i att höra er för i god tid innan ett köp! Ni får även gärna komma på besök, vi ska bla ha en lydnadsträff den 12 september. Då lär det bli några amstaffar (inte bara från oss), ni får gärna komma hit då och passa på att se fler amstaffar "in action" på lydnadsplan.

Mvh Heidi Herou

2010-08-13 | 22:40:03
bloggadress/url: http://convictions.se
Helen skrev:

hjälper dej gärna att hitta en bra staffe kennel. Staffarna håller på att bli sönderavlade då ingen tar hänsyn till rasstandarden längre och de blir bara större och större nu och börjar påminna mer och mer om amstaff. Noga att man kollat höfter och armbågar på föräldrarna tycker jag, inget måste för avel så är inte alla kennlar som gör det men bra att veta vad man får för gener i hundarna. Även se till att kenneln har ögonlyst föräldrarna. Du kan be om att få regnr på föräldrarna så du kan kolla upp linjerna bakåt på fliken "avelsdata" på svenska kennelklubbens hemsida så kan du se resultat av veterinärbesök osv där



http://www.ssbtk.net/8919/Uppf%C3%B6dare

Kram

2010-08-14 | 21:03:41
bloggadress/url: http://helenm.blogg.se/
Helen skrev:

Ozzy kommer från Fire Eye´s kennel i sandviken, catrin som har kenneln är mycket noga med att följa rasstandard och vill ha den typiska engelska ursprungslooken, små, kompakt med små rosenöron. Hon har hjälpt oss enormt vad gäller utställningar osv därav vårt stora intresse idag :) kram

2010-08-14 | 21:08:02
bloggadress/url: http://helenm.blogg.se/
Helen skrev:

jo precis, gäller att man har tiden att aktivera vovven tillräckligt så den inte utvecklar några dåliga ovanor av tristessen. Men är ju kanon sen när du börjar jobba efter mammaledigheten för du kan väl ta med vovven i lastbilen och med en staffe kan du bära den in och ut eftersom de är så pass små (men tung, ozzy väger 19kg). Liten men kompakt som sagt. Ozzy har aldrig varit valpig och jobbig, fast då hade vi ju Ella som uppfostrade honom så vi har inte haft den där jobbiga tiden med honom ännu och nu när han är två år börjar han ju lugna ned sig. Många säger att terrier är envisa men Ozzy ger upp på en gång om vi säger åt honom att te.x släppa sin älsklingsboll eller komma på inkallning trots att han egentligen inte vill. Ella hade vi de jättetufft med i uppfostran, fast då var hon ju en blandning av två bruksraser (rottis/schäfer) som kräver hemskt mycket stimulans. Hon var valpig fortfarande vid 4,5 års ålder. (men hennes pappa var hyper han med).

Noga att du får träffa båda föräldrarna till er tilltänkta valp om de är möjligt så du får se deras lynne. kram

2010-08-15 | 11:41:26
bloggadress/url: http://helenm.blogg.se/
Heidi skrev:

Hej,

Staffar är trevliga hundar det med. Tycker det låter som ni planerar erat köp väl och det är kanon! Hör gärna av er igen om ni bestämmer er för amstaff iallafall önskar jag er lycka till med erat framtida hundköp=)

mvh Heidi

2010-08-18 | 07:56:35
bloggadress/url: http://convictions.se

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

din kommentar:

Trackback
Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och bor i hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min bil, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0