min kära morfar <3

min kära morfar har nu fått flyttat till sin kära rut i himlen <3
jag är så glad att mikaela hann träffa honom, vi var nämligen dit för ca tre veckor sen ock knäppte fyra generationskort.

i nov skulle du blivit 91 år, men ack så pigg du var enda till slutet. klar i skallen, frågade alltid då vi sågs hur det gick med lastbilskörningen, hur det var med svärmor och att jag skulle hälsa henne. och ändå hade du 10 barn, en hel drös barnbarn och barnbarnsbarn som du höll reda på också !
du var den sista av mina mor/farföräldrar som var i livet, jag saknar er så <3

.

be yourself
everyone else is
already taken













varmt !

snälla, köp mej ett par takfläktar !
mikaela sover i gymmet, med enbart en filt över sej och jag har alla dörrar och fönster öppna. hur bra låter inte det, med korsdrag åt en liten bebis. men vi kvamnar allihopa annars och hon blir alldeles lockig av svett bak i nacken :(
tråkigt att det ska behöva vara så varmt här inne, vi betalar ändå halva inkomsten i hyra menar jag !


solig söndag

efter att vi vaknat till liv vid elva i morse tog jag pöpis och drog till runemo, tvättade henne utanpå, innuti och motorn. blank och fin hon blev, lilla pyret ! hjälpte även cheferna att lasta om virke innan tvättningen, jag vet jag är snäll ;)

då jag kom hem blev det mat sen tog jag med mickis ut på baksidan, låg i solen en sväng och nu på kvällen efter att hon somnade vid halv sju har jag och anton fixat och donat.
jag rensade jordgubbslandet (andra gången i sommar), trasslade upp/ut en klätterväxt som växt i min svartvinbärsbuske, satte den på framsidan, klippte gräset på framsidan, röjde runt staketet, runt förådet, fixade med syrénbusken och rensade lite mellan plattorna.
imorrn ska jag ev. (om vädret tillåter) fixa svart plast, ska lägga den där jag röjde runt förådet och lägga på singel. först ska jag köpa salt så gräset blir brunt och dör. vad tror ni om det, kan man göra så ?
ska även köpa stolar till framsidan, så rökarna har ngnstans att sitta för bord har jag ett redan :) slänga lite salt där mellan plattorna också så kanske man inte behöver rensa på ett tag.

nu har vi precis käkat kvällsfika, ska snart lägga oss :)

älskling 3 och 4 ;)

en sötnos under paraplyt :)

ngn som vart trött och somnade ;) <3

midsommardan, kvällen i bilder









jag, anton och mikaela har haft en helmysig kväll tsm med johan hos junevik med lite fler folk. vart grill och härligt prat om en massa sjuka saker, som vanligt med johan :D kom precis hem, anton kände att han ville mysa lite i soffan ikväll så vi ska väl göra det så fort jag är klar med det här :)
pärlan somnade halv sju, blir bara längre och längre "nätter" och det är ju skönt för oss som får en massa saker gjorda och kan ägna oss åt oss sj :) hon sover typ till sju på morgon, sen somnar hon om och sover till elva ungefär. var nog över tre veckor sen jag behövde upp en natt nu. hjärtat <3


midsommardagen

så, vad händer idag gott folk ? :)
för mej blir det sova nu först, mikaela somnade nyss efter att ha fått sin frukost och legat ett tag i gymmet och vändtränat :) sen blir det kliva upp för dagen, käka frukost och bege sej till pållarna och rida en sväng innan kvällen. har inget alls planerat, det är i och för sej skönt men tråkigt på samma gång.

mickis 10 veckor


hon har nu börjat härja på som bara den i gymmet, försöker vända sej hela tiden och blir nästan hysterisk då det inte går ! hon älskar för övrigt att ligga på mage, skrattar och har sej och vänder man på henne blir det gnäll en stund tills hon glömt vad som är fel xD

"sittränar" lite i sängen på morgonen, det tycker hon också är jättekul. eller ja, hon blir iaf lika arg då man lägger ner henne, det får ni ett smakprov på i filmen ;) och jag som är så snäll, skrattar som vanligt då hon blir arg, hon är ju så söt ;)

paddan <3

älskar att sitta ;)

midsommarridtur

eftersom peril nu kastat av två st denna vecka förväntade jag mej att han även idag skulle sätta humöret till, men icke ! han var så lugn och fin :) jag som stoppade på pelhambettet och gramanen, hade planerat att springa av honom på travrakan men det blev en lugn tur på lite drygt en timme i skogen ist :)


snelhest

min häst är ett monster, ett jävligt monster ;) han är så busig och har nu åter igen börjat kasta av folk. eller ? jag skrev och berättade om killen som flög av i padocken, rätt in i fårstängslet. samma hände igår, eller ja han vart rädd för ngt och satte av i galopp och tjejen som red valde att slänga sej av. han lär ju känna sej lagom präcktig nu, så idag blir det en jobbig runda för honom kan jag lova :) galopp efter travrakan, mums vad svettig han lär bli efter det. ska det bli min tur idag ? jag har dock inte trillat av på hur länge som helst, sist var då jag hopptävlade och hästen tvärnitade framför en 120cm hög oxer och jag flög som en vante.
konstigt nog älskar jag min häst ändå <3 han är lite som mej, kaxig som bara den ;)

ikväll ska jag och anton ta med mikaela till vevlinge och höra på pappa som ska spela lite för de på campingen :) ha en så trevlig midsommar allihopa så ses vi ngt tag !

föräldrargrupp, återträff :)

idag har vi vart på återträff med föräldrargruppen, det var så mysigt att se alla igen OCH se bebisarna som låg i våra magar för lite mer än två månader sen :) vi pratade mkt om hur det kändes att bli förälder, hur bebisarna är och hur de sover osv. tänk att varje förlossning är så unik, ingen är den andra lik !
fick frågan "när kände ni det där starka för första gången, att man vill skydda sin bebis vad som än händer"? jag kan då säga att det där är på två vis. jag kände direkt det där "bandet" mellan oss, att jag älskar verkligen det här livet mer än ngt annat. men det har blivit som starkast nu, att man känner att man aldrig skulle kunna klara sej utan henne osv. kände inte riktigt så i början, eller det var inget jag tänkte på rättare sagt. vissa känner ju så direkt, varför är det så olika ? jag menar, jag skulle väl aldrig ngnsin vilja vara utan henne ! hon var från förata dagen det bästa som hänt mej.
jaja, det där kan man ju tolka på olika sätt så det är lite svårt att förklara så här i ord :)

mikaela var ju rolig iaf, hon somnade då vi kom dit vid två och sov hela tiden, hon vaknade inte först då vi kom hem igen halv fem :) och nu sover hon för natten, la henne vid nio och hon somnade nog ganska direkt. eller ja, jag gick in halv tio och då sov hon då iaf :)
igår somnade hon också vid nio och sov till sju i morse, sen somnade hon om igen och sov till tio eller ngt sånt.

* filmade henne för två dagar sen då hon låg och gymmade, då precis hon vände sej från rygg till sida för första gången :) men ena armen är lixom ivägen varje gång hon gör det så hon kommer inte hela vägen runt, men det dröjer väl inte länge först det händer heller :)
* har börjat träna henne att sitta medan vi håller hennes händer och gud så duktig hon är och så hon skrattar då hon får göra det också :D igår blev hon så sur då vi la ner henne så jag satte upp henne igen och vipps så skraddade vi igen :)
* hon har börjat gäspa, smågnälla och nästan slutit ögen då hon blir trött om kvällarna. har fått amma henne vid halv nio tiden ngr kvallar nu sen har hon börjat på att göra sådär efteråt, precis som att hon vill visa att "snälla, lägg mej jag vill sova" :) och jag lovar, hon somnar nästan direkt efter att ha kollat in och tagit ett allvarligt snack med luftens hjältar (tummen och hans vänner i mobilen ovanför :))
*har börjat med hennes "bok", där jag skriver in saker som; första skrattet, längd osv vid vissa månader, lite smårutiner hon har för sej, bilder på magen i ngn av de första veckorna och lite text till den om hur vi kände då osv. lika så i de sista veckorna :) jag är så duktig, verkligen inte alla som känner att de har lust eller så har de glömt allt då de väl sätter sej :)


missuppfatta mej rätt..

imorrn börjar festandet, ja inte för mej då som inte ska ta ngt alls i alkoholväg först lina fyller år i dec. det är iaf tänkt så ;) men till alla som ska ut och roa sej så önskar jag ett fint väder och att ni får det så kul för sj vet jag inte alls vad jag ska göra :) ska ut till vevlinge och höra på då min kära pappa spelar för dem på campingen vid fem iaf, sen på kvällen blir det ev mys här hemma med anton och om ngn ev. vill komma hit ? :)

tråkigt är det, att jag blivit som "bortglömd" sen jag fick mikaela :( det märks verkligen att man bor i en liten stad, där festa/inta alkohol är det som hägrar. vissa har jag knappt hört ngt från (annat än sms) sen min skatt kom. för hon är verkligen min skatt men jag tycker fortfarande jag är samma person. tydligt är det ju att det som får mej att leva, gör mej tråkig och DET gör mej ledsen. missuppfatta mej rätt, men jag känner mej bortglömd och känner att ord som "du är så underbar vän" osv inte hade den mening jag trodde då jag fick höra dem..

ny bil

jag har börjat kika på en ny bil, BÖRJAT kika var det. jag ska inte köpa ngn än, jag läser och hör mej för osv. just nu är jag inne på en golf, såklart ;) en r32 -03 eller en vanlig v6 med r32 fram/bakfront och sidokjolar.

bilden är lånad från www.r32oc.com

en sådan, helt perfekt :) hittat en massa fula, halvfördigstylade på blocket. och jag vill ju inte ha ngt sånt, så orginal som möjligt ska det vara. sänkt, snygga fälgar, andra lyktor och emblemfritt. men ju mer jag kikar, ju mer sugen blir jag ;)

gjorde stan

det är inte så ofta jag gör stan, men idag gjorde jag det men hann bara gå i tre affärer innan jag träffade på syster, tindra och stefan så vi gick på max och tog en lunch där.
jaha, vad fick jag då ut av att gå ner och hem från stan ? äh, jag får väl se hur jag sköter mej om en månad då det blir mätning och vägning mm igen :)
kollade kontot, och imorrn trillar det in pengar. yippi, eller inte. får så man precis klalar räkningarna den här månaden med. tror det är tredje månaden utan pengar "över". så ni som fyller år osv, ni förstår varför vi inte kommer med presenter. fast i och för sej, i våra räkningar ingår bla. bensin, telefonpengar och matpengar till både häst och oss. + att hela mikaelas barnbidrag går till henne, dem sparar vi till vagn, kläder osv. så jag ska inte klaga, för jag är rätt duktig med mina pengar ändå. men ett jobb till hade ju inte suttit fel alls, så man kunde få unna sej lite nu då man levt på EN lön i snart två år ..

är så glad över pållen min, som har gått varje dag ibland två ggr i snart tre veckor :) han är så fin, men igår. vet ni vad han gjorde ? den rackarn !
jag hade ridit, vart ut och råkutat med honom så han var helt dyngsur i svett. men ändå skitpigg på hemvägen så jag svängde in till padocken och plågade honom ngt varv där. han blev lugn och mjuk, så jag lovade en kille som bor hos karin att rida honom ett par varv. han skrittade omkring, tappar koncentrationen och peril får fnatt. sätter av i galopp, och killen flyger av. rätt in i skogen och fastnar i ett fårstängsel. jaha, nu kan jag nog inte räkna de som ramlat av min häst på bägge händerna snart. han är en liten bråkstake..

pappa anton är påväg hem och jag ska hoppa in i duschen. nu har jag hållt på med ngt eller haft besök varje kväll ett tag så ikväll blire lugnt, tsm med bara barnet och älskling :)

födelsedagspresenter :)




































ja, mickis har fått en del presenter av mina vänner åså. TACK SÅ MKT :) det värmer att så många bryr sej om ens bar, som är det finaste man kan få <3
jag ska försöka komma på alla och har jag glömt ngn så hojta till !

jennie, samuel & joel: en body
amanda, kevin & sebban: en fotoram
annika: en gossekanin
lina & eivor: en klänning
marie & hanna: en body
jimmy & tommy: badankor
jennie, johan & jimmy: pengar
malin, tindra & stefan: spjälsängs bäddset och kläder
ullis, martin, daniel & sandra: kläder
frida, per, signe och bebis i magen: kläder + leksak
johan & sara: kläder
mamma & pappa: lite smått och gott
svärmor & svärfar: lite smått och gott
antons mormor & morfar: lite smått och gott
antons farmor: lite smått och gott

hm, var det alla ? tror det :)


mamma och barn

kontroll efter 2 månader och 4 dagar
eftersom jag inte har ngn tid bokad hos bvc först den 21 juli så vägde och mätte jag henne OCH mej sj idag ist, för att ha lite koll sj :)

mikaela
vikt: 7 kg - två veckor sen (6 kg)
längd: 66.5 cm -"- (63 sm)
huvudomfång: 41.5 -"- (40 cm)

jag
vikt: 93 kg
höft: 111 cm
midja 122 cm
lår: 59cm
biceps: 33 cm
hals: 37.5 cm
jag har inga mått på mej innan graviditeten, bara vikten som då låg på 85kg. ska iaf mäta varje månad den 22 och se hur mkt jag minskar/ökar. jag har iaf som mål att gå ner till 65kg, vilket är rätt många kilon. men till detta hör också att innan jag träffade anton (dec -06) vägde jag 62kg. var av jag gick ner från 82kg hösten -05 till 62kg våren -06. så jag kan :)
och för er som inte vet, skäms jag inte för hur jag ser ut så därav alla mått här på bloggen ;)

tisdag

idag ska jag till mamma, pappa och smulan en sväng, prata med struliga försäkringskassan och ikväll blir det ridning. red igår med, blir ev samma runda ikväll - galopprakan ;p
föresten, inatt sov mikaela nio timmar innan hon vaknade halv åtta :)

så vacker <3


en trött mys i bilen påväg hem från mormor och morfar

glatt morgonhumör ;)


flinten börjar krypa sej på !


ljusdal

igår var jag och malin till ljusdal, det var en massa fina bilar där. dock massa otvättade och repiga svenssons till en början men sen så tog det sej :) men efter tre timmar, var av två i spöregn fick vi nog och drog hemåt.



och poliserna ja dom var ju som alltid i ljusdal, lite för med ! det förstör stämningen så ngt otriligt :@ åkte och bötfällde en massa för småsaker. de verkligen letar efter fel ist för att vänta på dem, suck. poliser borde ansträ'nga sej efter att få människor att respektera dem, för man har verkligen ingen respekt för dem längre och det kan de poliser som ska leka tuff ta på sej.

ikväll hade jag tänkt åka och rida, ska testa ännu en sadel. den jag lånade i torsdags var alldeles för trång över manken. kan vara för att det var vid bom på den, då den kom för långt ner på ryggen. den här sitter iaf bra, så jag ska bara testrida den så slår jag väl till om den känns ok åså :)

lördag

oj, somnade före åtta igårkväll :O vadå trött av att ha jobbat sen halv fem på morgonen, men kul vare! hade dock spenderat 13 timmar i v8an ist för i gamla sunken. i allafall, ammade mikaela vid sju och sen var jag så trött så jag sa till henne "nä nu lägger vi oss ner och sover va?" och tro på den, hon somnade och vaknade inte först halv fem. hon har lärt sej av pappa, man ska lyda mamma ;)
well, idag blir en slappdag och spricker det upp tills ikväll bär det av mot ljusdal och se vackra bilar ;)


blå tåget och sadel

vaknat till liv efter en skön natts sömn :) nu ligger mikaela här brevid mej i soffan och hickar medan jag lyssnar på lite nyhemladdad musik. kände att mix inte rikrigt duger i bilen längre !
fått nys om en sadel här i bollnäs, ska hämta den senare och testa på peril ikväll då jag ska rida. den han har nu sitter perfekt på honom, omusklad. så nu då han har en massa fina muskler ligger den på här och där och det ser illa ut !
här är den gammla, som för övrigt är tillsalu :) 16" normal bom, köptes för ett år sen, nypris; 1400:-. nu 700:-


imorrn, ja då ska jag ut och jobba för första gången sen nyår :) fast den dagen har jag dåliga vibbar från, var till en bonde långt ovanför hudik i SPÖ/PISK/KRÄKsnöoväder ! man såg inte många meter framför bilen, och bilar var påväg att köra in i en, jag såg knappt vart på vägen jag befann mej.
imorrn är det iaf blå tågets tur att kånka omkring på mej, men jag har en känsla av att det bara kommer vara jag, stolen och ratten kvar efter dagens slut. tåget är så risigt nu, mot för då jag körde den för ett år sen. skrot nästa ..

tronåker och morfar

idag har jag och mickis vart ute på tronåker hela em, mockat ur perils box så vi kan fylla nytt och skrubba stallet senare. mamma, pappa och smulan var med också, passade mickis då jag höll på. eller ja, hon sov så hon var inte så svårpassad :) vart bjudna på jordgubbar och grädde av min morbror och karin, mums :) satt där i skuggan och pratade en liten stund innan vi for hem. nu sitter jag och anton i soffan, pärlan ligger i sin säng och sover efter att ha legat och skrattat/pratat med sej sj i en halvtimme :)
lite bilder från dagen.




tidigare idag berättade mamma att morfar åkt in på sjukhus, han har svårt att andas. stackarn, han är 91 år <3 som tur var, var vi dit förra veckan med mikaela, vi knäppte fyra generationskort. och min morfar är så söt, han har sån koll på alla. mer än vad man sj har, jag menar han har ändå 10 barn så barnbarn och barnbarnsbarn har han gott om :) han är så impad på mej att jag kör lastbil, det var nog inte så vanligt då han var yngre. sen har han tom. koll på min svärmor, som jobbade på hemtjensten då han fortfarande bodde hemma (för ett år sen).


mikaela två månader

för två månader sen låg jag i förlossningsrummet, ensam. anton och mikaela var på barnavdelningen, jag bara längtade efter dem. hade ätit födelsedagsfrukost ensam, duschat och gjort mej klar att vandra upp mot älsklingarna mina. där låg hon, hon jag bara sett skymten av då hon låg på mitt bröst. min älskade unge <3
nu två månader senare ligger hon i gymmet, sprattlar med armar och ben :)

här kommer lite som hänt under resans gång:
*sover hela nätterna: somnar ngn gång mellan åtta och elva, vaknar mellan fyra och sex för att käka sen somnar hon igen och vaknar mellan åtta och tio.
*ligger på magen: tränar hennes nacke genom att ha henne på mage fem min åt gången, hon säger inget som vanligt utan gör som mamma säger xD men till saken, det är bra även om hon är stark redan men det får den ju ännu starkare.
*ligger i sin säng: hon har sovit i sin säng i sitt rum sen hon var två veckor, vi var ju på sjukhuset i fem dagar också och där låg hon mest i "sin" säng om nätterna och i vår om dagarna.
vi lägger henne där då hon börjar bli trött om kvällarna och där somnar hon så snällt efter att ha pratat med sej sj lite och rett ut dagens händelser :) <3
*badar: det gör hon två ggr/vecka. men avtvättad blir hon varje dag, med tanke på att hon kräks lite då och då så luktar det lite äckligt i nacken spec.
*första skrattet: flinade gjorde hon vid ca. fyra veckors ålder/gammal och första skrattet kom den 31 maj, då var hon alltså lite drygt sex veckor gammal.
*vänder sej: det gör hon inte ännu, men det är inte långt från. lite därför vi vill träna nacken ifall hon nu skulle vända sej om nån vecka, då orkar hon hålla upp huvudet eller åt minstonde vet att man kan lägga sej på ena kinden om hon inte orkar vända sej tillbaka. om inte annat vaknar iaf jag om hon skulle börja låta :)
*grabbar tag i saker: det är poppis ;p ta tag i hår, kläder, kräkhanduken som hon brukar ha under hakan (så den hamnar över ansiktet :)), ja allt är kul att ta tag i och sno med sej.
*gråter: det gör hon ju dock inte så ofta, inte ens en gång/dag ibland :s igår var en sån dag. min pappa säger "när ska jag få höra dej grina då, eller ska du alltid vara såhär snäll?" haha, ja det kommer väl men vi njuter så länge hon nu bara ligger stilla och pratar med sej sj där vi lämnar henne :)
*hänger med: kommer inte ihåg då hon började följa en med blicken men det var ngn gång där då hon började flina (fyra veckor gammal). nu skrattar hon för fullt, pratar med sej sj och följer oss då vi går förbi osv.
*umgås: hur umgås man med ett litet barn ? jag brukar ha henne i soffan med mej då jag kikar på tv eller sitter vid datorn. då kan man prata med henne emellanåt och det är ju alltid kul :)
då hon ska sova middag brukar jag lägga henne brevid mej i soffan och ligga så till hon somnar, sniffa lite bebis är inte helt fel :D
sen sitter man icg pratar med henne rätt ofta, det är så mysigt att se henne le och skratta <3

ja det där va ju lite, som jag kommer på nu iaf. peta i sej frukost, sen fortsätta leta lite musik till helgen innan det blir promenad i solen med min lilla :)


tommy är så rädd för henne, men här var de så gulliga så :)

konstiga drömmar och söndagsmys

nu har iaf jag vaknat för dagen ! mikaela sover fortfarande och anton la sej aldrig efter att vi käkat frukost allihopa :) jag och mikaela har tillbringat morgonen i soffan till barnprogram och vi somnade som vanligt, anton spelar elgitarr och ser bara snygg ut ;) <3

nu mitt på dagen kommer min mamma och pappa hit med sandra smulan och vi ska grilla, blir fläskfilé, majskolvar, minimajs och hela champinjoner inlindad i bacon med potatisgratäng. mumma mumma :)

jag har börjat drömma massa konstiga saker ! mkt om min bil och hur jag kör. alltså för att göra klart för er, eller ni kanske redan vet, så är jag fruktansvärt rädd om min bil. jag låter knappt ngn annan köra den, SPEC. inte nu på sommaren. då jag "bytte" bil för en helg (för ett år sen då jag hämtade min häst) med mamma och pappa så gjorde jag klart för dem att det är "lastbil med släp" svängar som gäller, PASSA trottisar och ställ inte "mitt i smeten" på ica. typ. aja, till saken. drömmarna handlar om att jag ska fickparkera och backar in i trottoaren, (har inga problem att fickparkera och jag använder backspegels som jag vrider ner då jag gör det på sommarn så jag ska se riktigt!) försör hela fälgarna osv. att jag ska backa för att ha kört för långt, backar in i stolpar/påstlådor och repar hela sidorna. kör i skogen, där kvistar repar hela bilen osv osv. jag blir så ledsen, så ledsen i drömmen ska ni veta :(
varför har jag börjat drömma sånna saker nu då ? före graviditeten drömde jag massa saker om anton, att han bedrog mej med div. kvinnor och sa elaka saker om mej :S ..


min häst

idag har jag ägt peril i ett helt år, det känns som om jag hämtade honom igår och han var som ett vilddjur :) vilddjur är han än idag, mitt "monster" :) men på ett positivt sätt, inte alls som då. då var han en stressad sparvel. trampade omkring i stallet, gick runt runt i boxen sin, bet i takbjälkarna, ruskade på huvudet, trippade, tuggade stressande på bettet, hade svårt att stå stilla, testade en hela tiden, skulle alltid vara först, kunde inte stå sj osv. jag kan säkert räkna upp ännu fler saker.

idag är han lugn och harmonisk, men även han har sida dagar då allt är fel och det är så synd om honom :)
efter mkt träning OCH mkt hantering litar han nu på mej och ser mej som sin "ledare". han har en himla respekt för mej och skulle inte få för sej att testa mej igen. jag har fått träna mkt med honom "från marken", vart ute på promenader och longerat mkt. jag är även mkt hård mot honom, det gäller allt från att stå stilla då man sitter upp till att han inte lyfter på benen då man ska på med skydden. det gäller allt, från stort till småsaker ! han står nu lugnt och stilla i sin box/på gången, lätt och fin i handen, länger stegen, rund och fin galopp, ja allmänt snäll och gosig helt enkelt och det ligger mkt jobb bakom det :)

namn: kolarbo peril
ras: nordsvenskt kallblod
u: kolarbo perla
e: aaby pil
född: 22 juni 2001

peril har aldrig gått på trav och är heller inte inkörd, därför att han är otroligt bakrädd och får rent ut sagt panik då man spänner honom för vagn. men det är ju till en fördel för mej, letade ju efter en inte allt för gamal häst och en som inte gått på banan :)
vet.bes honom förra sensommaren u.a ! benen var torra och fina, inte ett enda fel kunde hon hitta.
idag använder jag honom till skogs/ridhäst. tränar hoppning och ska förhoppningsvis vara ute och tävla till hösten -11 om inget oväntat dyker upp :)

det var lite om min kära häst, så nu vet ni gott folk :)

mikaela 8 veckor

mkt händer i hennes utveckling, det är underbart att följa :)
*hon ler mkt, spec då hon är pigg och vaken. då man hämtar henne i sängen på morgonen då hon vaknar flinar hon då man frågar om hon är hungrig och vill ha mat ;) hon flinar mest hela tiden, då man byter blöja, då hon ligger och kikar på sina vänner i luften och då hon ska ta tutten och man pratar med henne samtidigt :)
*hon har börjat grabba tag i saker och ting. vårt hår, sladden till mobila bredbandet, sina gossedjur, filten sin mm. roligast var igår då hon fick tag i antons hår under armarna och han skriker till ;) haha.
*hon har börjar tutta på sin hand, hon klämmer om tummen med de andra fingrarna och suger på den och pekfingret. hon gör det oftast då hon börjar bli hungrig, för hon gråter inte då utan gör sådär ist. lika pånatten, så det är lite svårt att vakna då hon vaknar eftersom man inte hör henne så bra :)
*hon har sovit de senaste sex nätterna, utan att vakna för att käka. hon somnar mellan åtta och elva och sover till mellan halv fem och sju. vi hittar henne oftast under täcket då hon vaknar, det är ju mindre kul för jag oroar mej om att hon inte ska få ngn luft så jag är tvungen att gå upp och vika ner täcket då jag sj vaknar om natten.

ja det va lite om hennes utveckling det, beställde man snäll bebis så gjorde man och så fick man en sådan till råga på det :)

in/underbökad efter en sovstund i vagnen xD <3

såhär hittade vi henne i vaggan nyss, (kaninen låg ovanför kudden till höger om henne) man anar smilet genom att se på hennes ögon :)

hjärtat då :) <3<3


rengmys

inatt ngn gång började det regna och har gjort det sen dess, vilket är hur mysigt som helst om ni frågar mej ;) jag hade iaf planer på att åka och kika på min syster som tränar sin häst för ia idag men det blir nog bilpyssel i runemo med två jobbarkompisar ist.
har iaf haft en mysmorgon med mina två älsklingar, är så härligt att livet äntligen börjat och att ha en så underbar liten och alldeles egen varelse att gosa med <3

kollade på 16 and pregnant nyss och det får tankarna att rusa iväg.
idag handlade det om adoption och om hur killar bara tror de kan sticka sin väg mitt under graviditeten. som om det bara handlar om dem. mamman då ? tänk om hon känner i v20 att "nä, nu vill jag inte det här längre. nu lämnar jag barnet och pappan" hur dumt låter inte det och hur skulle folk reagera ? och vad är det då som gör det så OK att pappan sticker ? eller ok och ok, det är ju absolut inte ok men det är precis som om det är mer ok än att mamman gör det. och att det är precis som om pappan tror han har första tjing på att sticka, som om han tror det hela handlar on honom och att det är bara att vraka och välja först. "pappans" föräldrar borde skämmas och andra sidan kanske föräldrarna inte ens vet om barnet ? och hur DUMT låter inte det ?
jag menar, att bli föräldrar är det bästa som kan hända en och att bli mor/farförälder är väl då det näst bästa som ? så varför får det "pappan" (de borde inte få kalla sej för det) att tro att han kan döjla/ljuga om det för sina föräldrar.. nä nu ska jag inte låta det där få förstöra mitt goda humör, nu ska jag klä mej och åka till rumeno..


galoppfattningar

idag tränade jag galoppfattningar och i nuläget har han väldigt lätt för vänster galopp, den fattar han från skritt utan problem. höger galopp däremot får vi kämpa lite med, där fattar han rätt varannan gång ungefär. sen då vi filat klart på det där kommer vi till att hålla en fin och lugn galopp, men det får vi ta då jag känner att han orkar bära sej längre stunder. nu orkar han hålla rund och fin galopp ca en minut, sen vill han gärna bryta av.
skritttränar mkt, så det ska väl förhoppningsvis hjälpa honom stärka sej lite :)

lite gott och blandat

nu har mikaela fått lite nya salvor, här kommer en lista på alla salvor hon har och som jag kan rekomendera :)
hydrokortoson kräm, CCS 1%: den använder vi till hennes utslag (?) under hakan, under armarna och i arm/knäveck.
propyless m. propylenglykol 20% (reseptbelagt): den masserar vi in på hela hennes kropp, därför att hon är torr och får som små knottror som inte syns med känns.
salsy-vase (salicylsyervaselin) 1%: den används mot (mjölk) skorv som hon har i huvudet.
inotyol: den är superbra och gör så hon slipper ligga med kiss/bajs mot huden. eller ja det får hon ju göra ändå men den ger som ett skydd ett tag :)

då jag var på stan passade jag även på att dra en lov till intersport och där plockade jag på mej två dyra jackor hon kan ha om ett tag/några år, de får med andra ord hänga i garderoben ett bra tag :)

vindjacka från mc kinley, stl; 120. ord.pris: 400:- NU: 200:-

vindjacka från mc kinley, med en urtagbar flisjacka innuti. stl; 90.
ord.pris: 650:- NU: 325:-

ligger och flaxar med armar och ben samtidogt som jag pratar med mina fina vänner i luften :)

haha, förlåt gumman men du är så söt då du är sur innan maten :d och om man knäpper vid rätt tillfälle blir du så här fiiiiin ;) <3


freeedag

här sitter/ligger vi alla tre i sängen fortfarande, jag ska slänga i mej frukost sen åka på apoteket och köpa lite salvor till vår lilltjej som är torr i huden och får värmeutslag (?) de sitter under hakan och här snackar vi om en som inte bara har en dubbelhaka ;D så det blir ju rätt svettigt där under, kan ju vara det iaf :)

i torsdags hoppade jag peril, sen har jag skrittat ut honom två dagar så idag hade jag tänkt mej lite galoppträning. vi har en galoppbacke som jag tänkte ta några varv i ;) jobbigt, jobbigt ! men det blir ikväll det ..

mikaela har för övrigt sovit till mellan halv fem och sex på morgnarna, fem nätter i rad iaf. somnar ngn gång mellan åtta och elva och det spelar ingen roll om det blir åtta så sover hon till halv fem - sex iaf :)

så nu tänkte jag börja kämpa lite med henne, det är faktiskt normalt för den här åldern att de sover hela nätter. så jag ska försöka kämpa, så hon inte få för sej att börja vakna mitt i natten igen ;) ifall hon skulle få för sej det ngn natt ska jag/anton vara uppe och underhålla henne till fem tiden innan hon får mat. (hon brukar inte säga emot så jag hoppas hon är lika snäll då :)) så kanske hon inte vänjer sej vid att få mat då hon vaknar bara efter ngn timme. å andra sidan är hon bara två månader, men så pass stor och utvecklad. annars är det ju sagt, iaf vad jag hört av en herrans massa att vid fem månader ska man inte behöva ge (om man inte medvetet vet att barnet sjunkit i vikt eller är sjuka och trötta) dem nattmål, då klarar de sej utan. nu då hon klarat sej utan "nattmål" vill jag att hon ska fortsätta med det också såklart :) bra till senare att hon inte är van nattmål. flaskan är väldigt svår för dem att släppa och de kan hålla på att vakna i flera år och ska ha mat, som en trygghet lixom. det är iaf vad jag hört och har en massa mammor som sagt åt mej att sluta med nattmål så tidigt som möjligt för att slippa detta så jag passar på nu och testar :p !

nä nog tjatat, nu ska jag kliva upp och göra frukost :) vad händer idag då ?


bvc besök, 7 veckor och 5 dagar

vikt: 6000g
längd: 63cm
huvudomfång: 40cm

stoor flicka blir större ;) så det knakar i alla ben hon har tror jag ! nästa besök blir inte först om 6 veckor precis, den 21 juli. då ska vi kika vikt osv igen sen vaccinera henne mot alla möjliga sjukdommar.

mitt hjärta <3










träff på långnäs för mammor/barn/gravida

ja igår var vi en hel hop barn, mammor och gravida ute på långnäs. det var mkt trevligt och vi pratade en massa om allt som hör mammalivet till, fikade, gick på stan och satt tsm och matade bebisarna på krokanen innan vi delade på oss och åkte hem vid fem tiden :) (bilderna är tagna av helen :))





morgonen började vid halv åtta, då en bebis bestämde sej för att vakna efter att ha sovit sen halv elva kvällen innan ;p vilken lyx ! vid tio tog jag och anton bussen ner på stan för att träffa min mamma och pappa. vi gick omkring, jag hittade en jacka (på pojkavdelningen) till mickis i stl 86 så jag hoppas hon kan ha den till våren för det var typ en vindjacka ;) fick den av mamma sen köpte jag ett par sommarflippisar till mej sj ;p


på kvällen åkte jag till pållen och hoppade honom, det gick super även denna gång ;) vilka framsteg han gör, spec. med galoppen ! och på em efter att jag vart till bvc och bm ska jag åka ut eoch skritta honom en sväng :)

kalasande

idag fyller amanda och sebbans lilla kevin ett år och vi ska dit vid fyra tiden och fira honom :) såg för övrigt på hennes blogg att hon fått en utav de två saker vi köpt åt honom, men ja det är ju tur vi köpt en till grej som sagt så slipper vi komma tomhänta ;)

igårkväll gick jag och mina två på en mysig långpromenad i solen, det var skönt ! gick runt stan och lillan somnade flera ggr, men för natten vid kvart i elva och vaknade i morse halv sex för lite mat :)
nu sitter vi i soffan, eller ja hon ligger som vanligt här brevid och sover/tittar/skrattar lite vart om ;p jag ska lägga över henne i hennes vagga som vi har här inne i vardagsrummet och sen göra lite frukost innan jag ska försöka ta tag i städning/plockning här hemma. jobbigt och jag har ingen lust alls, men det ska ju göras men hade vart mysigare om älskling vart hemma och hjälpt mej :)

ska även hinna med att rida ikväll, mysigt och ngn dag i veckan blir det hoppning igen :)

6 juni, sveriges nationaldag

den baddräcktstid nu kommer, då magen är för stor. då valkar bara sväller och celluliter gror. generande behåring, lyfts fram i solens ljus. nej stranden verkar boring, vi stannar innomhus.
de krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet. vi sitter där och gnäller, fyfan vad jag är fet. fast vem vill motionera, då man kan sitta still. nej låt och revoltera, VI TAR EN KAKA TILL !

idag är det sveriges nationaldag, det firar vi med glädje att vi föddes, växte upp och får leva i ett sånt fint land <3

putsa bil och bus

igår var jag i "garaget" i runemo hela dagen, från elva till fem ! garage och garage, det är en emorm lastbilshall + tvätthall med allt man behöver för att skruva :) nu skruvade jag inte på motorn, vilket jag inte kan och för det tredje så finns det väl knappt ngn motor att skruva på ;p
jag skruvade på mina dämpare, sänkte bak och höjde fram (höll säkert på ett par timmar innan jag blev nöjd) så nu ser hon normal ut och jag kan åka över farthindren utan att hon tar i och gör sej illa. sen tvättade jag, ställde ut na i solen och torkade av henne med semsskinnet. körde in henne igen och började vaxa, fick låna maskin av syrrans kille och det var så bekvämt :) VILKET RESULTAT ! hur blank och fin som helst, men nu får jag ju inte tvätta på ett par veckor :( men det blir lagom till ljusdals crusingen den 19, då ska hon gläns som bara den ;) hahaha.
var tvungen att ta en bild på lastbilen jag kör tsm med min lilla söta pöpis ;)

på kvällen var jag ut på bus med malin, vi skrattade så vi höll på att dö ! som vanligt i och för sej :) vi har lite att berätta för varandra då vi ses, det blir glest med pratstunder nu för tiden. pappa peters rosa shorts, mamma majvors cykelolycka, jobbsnack, kolla in och kommentera udda folk (har iaf jag fått från min pappa ;)), tjejprat osv.

mickis 7 veckor :)

inte lätt att slita blicken från en så söt rumpnisse som henne, då hon ligger här brevid och tappar nappen för att hon flinar så mkt ;) tänkte skriva lite om hennes utveckling, inte så intressant vissa kanske så jag varnar :)

hon blev 7 veckor igår. 
*dagarna börjar lite olika tider, pga att hon inte har börjat med några som helst rutiner ännu. då hon somnar för natten, mellan 19-24 sover hon mellan 3-8 timmar innan hon vaknar för att äta. vaknar för dagen gör hon oftast 10-12 timmar efter att hon somnat för natten.
*man kan bestämma lite sj då man vill lägga henne för natten, ger man henne tillägg (brukar göra det sista målet) och lägger henne i hennes säng så somnar hon fort nog. ligger och bökar ett tag först för att komma till ro.
*ofta ligger hon och pratar eller ja iaf låter och stoppar ut tungan och ger från sej världens smile. skrattade för första gången inför både mej och anton (roligt nog :)) gjorde hon den 31 maj. sen har det kommit en gång till vad (bara) jag hört :) men annars låter hon eller fräser/gurglar då hon ler ;p
* nacken är stark, branog ! vilket hon var väldigt tidig med.
*hon följer oss med blicken och ser (?) långt tycker då jag det verkar som iaf. för kommer man i dörröppningen så vänder hon huvudet och kikar vad som går förbi. 
*hon häner även ihop hennes föter rätt ofta då hon ligger ner på tex. skötbordet.
*hennes mage spökade rätt mkt i början, efter att hon ätit. men den har för två veckor sen lugnat sej och nu är hon så lugn och snäll så. käkar, sen lägger man henne i famnen eller brevid en i soffan och där ligger hon och pratar eller tuttar på sin napp :) därför känns det så OK att lämna henne med den andre då man vill göra ngt (pratar för både mej och anton).


fredagsmys :)

igår var vi stora familjen som nu är uppe i 15 pers, hos ulrika och martin för att fira smulis som fyllde tre :) det var så mysigt och mickis skötte sej fint som vanligt :) men min syster berättade en fruktansvärd grej, trots att läkarn nu sa direkt efteråt att han "skojjade" så har jag ändå tänkt på det hon sa då jag vaknat inatt. det var såhär att när min syster och hennes kille var till bvc med deras dotter och en barnläkare skulle se genom hennes ljumskar så började hon sprattla. läkaren vart irriterad och sa "ligg stilla annars slår jag dej". får man verkligen säga så !? jag sa åt dem att om det hade vart jag hade jag för det första puttat bort honom från henne och börjar ta på henne kläder och gått med det samma, utan att säga ngt alls ! sen hade jag ringt och pratat med ngn och sagt att jag tog illa upp för det som hände och att jag inte ville att han skulle vara vår läkare mer. så där ska det inte få gå till ! skillnad om han hade låtit glad och med glad röst typ sagt "men lilla du, nu får du vara stilla annars får du smisk :)" men nä, han hade till och med låtit arg och irriterad :s hrmf ...

ja, sen då vi var påväg hem och åkte i ett gupp (ett helt vanligt gupp i vägen !!) tog däcket i skärmen, det både fräste och small till. bad anton gå ut och kika och han viknar ut mej, kanten på skärmen hade vikt ut sej .. suck. jag som sa till honom att "imorrn ska jag åka och vaxa och skruva dämparna jämna runt om". men sådär går det tydligen då et-vädet är för högt och bilen för låg. men va till ante som tröck tillbaka det och idag ska jag ju ändå åka och vaxa och ta bort fälgarna för rengöring så jag ska ta en gummiklubba och slå till det där så gott det går OCH skruva dämparna jämna så man kan åka som folk ("utviket" syns inte från utsidan, så det är inget jätte allvarligt. men för mej är det ändå det :))

smulan 3 år :)

ja idag blir hon tre år, det går fort :) och här brevid mej ligger en tjej som har smulans gamla body på sej och som blir hela sju veckor idag ;) hihi. får för övrigt inte upp bakluckan på min bil, vad kan vara felet ? låset är det iaf inget fel på, måste vara ngt innuti som pajat och hur ska jag dååå få upp den så jag kan se vad som är fel :(

ska ge hungriga bebisen lite mat nu sen käka sj och får se ifall hon vill vila ett par timmar sen bär det av mot edsbyn och kalas för smulis. mickis ska få ha sina vita spetsleggings, gula fina kjol och sin sommarkeps på sej ;)

bilder


lika söt fast man är skitsur ;)

ngt märke som hon haft där hela tiden, som ett hjärta :) <3

ibland är man ju så glad att ögonen nästan försvinner ;)


gamla tider <3

satt och tänkte tillbaka på vad man gjorde för fyra-fem år sen. man gick skolan, gjorde det man skulle men inget mer. kämpade på i sin takt och lekte som bara den. skalet, crusingar och bollnäs hägrade och vi levde som på små rosa moln. läste gamla dbinlägg på lunar och de får mej att skratta, på både gott och ont faktiskt :) är så himla glad för den tiden, det var verkligen vad jag behövde då. men samtidigt är det skrämmande att se hur fort allt går, men jag vill absolut inte spola tillbaka för jag tycker jag hade det underbart då.
allt började sommarn -05, singel som man var tyckte man att lilla edsbyn blev mer och mer trist så vi letade nya utmaningar, i bollnäs. emma var min bästa vän, henne delade jag all min tid med.
på hösten fyllde jag 18 och fick mitt efterlängtade körkort. hängde på bollnäs alla gator, festade och levde livet. sommaren -06 fick man uppleva hur det var att gå på bal och att ta studenten, komma ut i det riktiga tuffa livet med andra ord. levde på sommarjobbspengarna på sommaren och bollnäs var fortfarande vad helger/kvällar bestod av.
vad var det som drog oss just dit ? jadu. det var en massa folk ute, statoil var fullt av bilar och där mitt bland alla hängde vi, hade då massa nya vänner som vi umgicks med i stort sett hela tiden. var man inte där hade man dem i andra änden av mobilen eller häckandes hemma i soffan. man såg lixom fram emot helgerna på ett helt annat sätt än vad man gör idag, då var det frihet man kände idag är det en uppskattning för den ledighet som väntas.
i dec. -06 träffade jag anton och han var den mest underbara killen jag mött :) jag mådde så bra och längtade ännu mer efter helgerna då man fick umgås med honom. då man kom hem från praktiken på fredag em. så vilade man, hoppade in i duschen och sen bar det av mot bollnäs, röste för att träffa kärleken ;) haha. då var man 19 år, hade ingen aning om vad som väntade i livet. bodde i stort sett hos honom i flera veckor. fick jobb på max, där jag jobbade från påsk nå tag och drygt ett halvår framåt innan jag fick för mej att ta lastbilskort :) jaja, resten kan ni säkert. jag fick kortet, började jobba och nu är man fast i bollnäs med ett fast jobb, en underbar dotter och en superfin pojkvän :) <3
ju mer jag tänker tillbaka, ju mer ler jag och appråpå ngt helt annat så vill jag gå ner i vikt. då jag träffade anton vägde min 175cm långa kropp endast 62kg och man var ju som en sticka. idag, fyra och ett halvt år senare väger man efter en graviditet 93 kg. det är just det, det som får mej att tappa suget efter att kämpa mej neråt. men jag ska, för lusten finns där så jag hoppas att jag om ett år iaf gått ner till 85 som jag startade graviditenen på.

usch, vilket långt inlägg. men jag har fått skriva av mej lite iaf. nu ska jag lägga mej på soffan och vila :)


semester :)

jag, anton och mikaela ska på semester, eller hrmf ja den 16-18 juli bär det av mot karlstad till linda, tony och alla deras små bebisar som flyttade från shamn för kanske ett år sen :) har inte träffat henne sen dess. jag menar det är inte så att man har tid att fara väg då man jobbar så mkt, sen då dom väl är hemma har de familjen att umgås med.

vi var iaf ner på stan nyss, käkade på krokanen med lina sen kom tommy, jimmy och therese så vi satt i solen och pratade en stund innan vi tog bussen hem och nu sitter vi här i soffan. jag ska försöka mysa med lillan så hon somnar, för jag är också trött och ska passa på att vila en stund ;)


solsolsol ;)

igår var jag och karin ut på en kvällsridtur med våra pållar, det var skönt och till veckan blir han förhoppningsvis verkad och får på sej framskor :) imorrn ska ev. hella rida honom och på torsdag hoppar vi igen :D

just nu sitter jag och skruttan ute i solen på alltanen, eller ja hon ligger i sin babysitter och glåmar omkring ;p vi väntar på att pappa anton ska komma hem så kanske vi kan gå ner på sibylla och käka glass eller ngt sånt mys.
har iaf vart ute och pysslat i trädgården idag, mikaela sov till halv ett så man passade på då. var iväg och köpte en trimmer, så nu är vår lilla trädgård liiite finare ;) bara jord i de en gång rensade landen som fattas, sen ska nätet på ovanför jordgubbslandet så vi får ha dom ifred :)

jaja, nu ska jag ut och vattna de blommor som står i skuggan, ser ut som om vissa blommor håller på att dö från oss. jordgubbarna får vänta med vatten tills ikväll, så jag inte steker dem :)


grattis baby och bebisskratt ;) <3

idag fyller min älskling 21 år, GRATTIS ! :) tänk han var bara 17 då vi träffades, jag hade inget jobb utan låg i hans säng hela dagarna medan han var i skolan. han skjutsade mej på hans moppe och vi var ute och busade om kvällarna ;) haha. nu är det tre och ett halvt år sen, jag har fast jobb, han har gått ut skolan OCH vi har en dotter tsm :)
dottern för övrigt skrattade (på riktigt) för första gången igår :D :D :D åååh, vad jag hade velat haft det på film :D både jag och anton började jätteskratta precis efteråt och sa samtidigt; "haha, det där var första gången" ;D hon skrattar ju annars också, men igår skrattade hon som vi gör och det lär väl dröja ett tag innan hon gör det igen antar jag ;p
idag ska vi mysa hemma igen, ut på en promenad och njuta av livet utan pengar. snart ska skruttis få lite mer mat så ska vi sova en sväng igen innan det är dags att kliva upp för dagen :)


Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0