pålleponken ;b

en vecka med mkt jobb och INGET annat har precis avklarats, var så trött och slut igårkväll att jag slockna halv åtta ! puuh, men nu har jag en mysig helg med mina bebisar och hästen framför mej :) precis vart ut på andra mörkerturen för iår, är ju som det är att rida i mörkret men det funkar det å :)

igår efter jobbet åkte jag och mickis till stallet, hon somnade på ditvägen och sov medan jag mockade sen då hon vaknade gick vi och hälsade på pållarna :)



tisdag

just nu ligger min lilla bebis i sin säng och håller på att komma till ro <3 hon kramas med sin hund, kurar ihop sej till en liten boll och nynnar med nappen i munnen lite då och då för att göra mej påmind om att hon är .. aa typ bara en stor mys ;D vissa kvällar är hon en sån, en stor mys som vill ligga för sej sj och nynna, gosa och bara JA mysa innan hon somnar !

saknar min stora bebis med, han jobar till halv tolv. så nu ska jag ta mej ett glas oboy, sen lägga mej och se på tv till nio då jag ska sova ;) en lååååång dag väntar imorrn igen, inte hemma först 6 tiden :/ meeeeen som sagt tycker jag ju att köra lastbil är kul att jag inte lider spec. mkt av det annat än att jag inte får vara med mina mysar då men i helgen WIHIII ska vi hitta på ngt alla tre :) <3<3

ja, nu så sover bebistjejen också ;) gonatt på er ! PUSS

<3








är så glad att du finns till min älskade bebisnooos
! <3


ny bilstol !

mickis har fått en ny bilstol, efter sin kusin sandra så jag vet bara
att den fuknat bra för dom och den är ju svart och röd som jag ville :)

pållen min !

kommer väl med en uppdatering om hur det går med peril och allt därtill :)

lastningen är väl i stort sätt helt ok (beror såklart på vad man jämför med), efter en heel del träning. han går nu in (med mellanvägg :)), med lite hjälp av ett krattskaft (han är livrädd för pisk så det går inte alls) men det tar inte lång tid och jag känner på mej att snart så sitter det ! :)
väl inne vill han helst gå ut igen men det får han inte och jag tränar detta genom att ha bommen för men inte luckan så då han väljer att försöka backa får han smaka på krattskaftet, vilket han inte tycker är ok så sist vi åkte valde han att inte försöka backa utan att jag sagt till :) det går framåt hörreni !

ridningen är så mys, hans steg blir bara bättre och bättre. tränar mkt övergångar (som alltid :)) och det går framåt hela tiden, tycker han jobbar fint med ryggen och baken kommer under honom bättre. han bär sej fint också, i alla övergångar utom från trav till galopp/galopp till trav, men då har vi fortfarande rätt mkt kvar innan det sitter. så träna, träna :) övergången från skritt till halt har vi jobbat mkt med då han varken bar sej sj och enbart stannade på dubbla spår. nu kan han ibland sätta ut höger bak, men det rättar vi till snabbt. han är så duktig OCH lättlärd min fina kille !
skänkelvikningarna börjar ta form, han går mkt bättre för höger skänkel där han ställer sej fint och lätt. men för vänsterskänkeln, då jag börjar ställa honom lite åt höger kan det ibland bli knas och då får man ta det lilla lugna och ta allt från början men det börjar ta form :)
fick beröm för hans fina steg då vi var i edsbyn, en tjej som var påväg ut ur ridhuset kom in igen och sa "meen vilket steg den där hästen hade" ;) hihi, stooolt mamma man blev då :)
är såå nöjd med hoppningen och de träningar vi hinner med att åka på. blir (nästan) varannan torsdagkväll i edsbyn för kenth och vår/sommar/höst varje måndag i vår paddock för vår solstråle eva som tävlat sm med sina fjordingar :) försöker även hinna åka på ngn träningstävling, bla pay and jump. och på tävling ska ni veta att han ska försöka med allt för att slippa koncentrera sej. han försöker vägra och springa på sidan men icke ! jag är inte rädd och hoppar mer än gärna stillastående om det ska vara på det viset, så till slut tycker han inte att det är så kul längre :)

träningen inne i stallet får jag hålla på med hela tiden för att visa vem som bestämmer. han är väldigt spec min lilla häst, han är väldigt stressad innombords, kan ha med hans ledarroll att göra. 
då han är inne ensam innan en ridtur och sara är kvar i hagen blir han helt nojig och ska helst ha ögonen på henne hela tiden. vissa dagar är "värre" än andra, för ibland är han hur lugn som helst eller oftast faktiskt. men då det är de "värre" dagarna så trampar han runt så fort jag lämnar stallet, då han ser mej vet han att jag säger åt så han är kolugn då jag är med och gör han ngt säger jag till direkt med en borste i sidan eller vad jag nu håller i för ngt. då jag håller på med honom ska han minsan inte tro det är ok att trampa omkring (då jag inte är där kan jag som inget göra lixom). man märker detta så tydligt då de är på uteritt tsm, då är det han som spetsar öronen och hon så lunkar med utan att ens bry sej om ngt alls, han får hålla koll helt enkelt och så är det jämt. brukar träna detta genom att sara får gå före (annars rider vi ofta i bredd och snackar), så fort hon kommer före blir han helt annorlunda. korta snabba steg och släpper jag går han förbi henne, men det räcker att vara ett huvud före ! knashästar. han blir lixom stressad då han är i stallet och hon ute, över att inte kunna "hjälpa" henne om ngt händer eller att inte kunna varna kanske är rättare sagt. och hon i sin tur blir jätte ledsen då han försvinner in och bara springer och springer heeela tiden så hon är helt svettig då man kommer tillbaka från sin egna ridtur.  

ja, sen helt för övrigt så ska jag försöka att inte raka honom ännu, han går med fodrat regntäcke och ett vadderat flecetäcke (ändå björnpäls, REDAN) nu då det är -5 eller under. annars bara regntäcket. letar ett vintertäcke med avtagbar hals, helst nu ;D finns en del på tradera, meen de bjuder så högt så äh !

bästa vännen <3

klar för vintern !


här ligger de söta sommarskorna upp och ner, väntar på att bli rena
fina och undanstoppade på sin efterlängtade vintervila :)

här är skönheten upplyft för en stunds pysslande OCH jag upptäckte
ABS felet, en avnött kabel vid högra framljulet ! så det fixades till med
hjälp av min lilla pungante :) = har ABS igen :)

då jag stoppat på däcken och hissat ner henne märker jag att jag råkat
sänka isf för att höja ! åååh, hon som redan var toklåg blev nu lite drygt
2cm lägre runt om ! vilket resulterade i att jag inte kom av lyften så vår
verkstadspeppe fick hjälpa mej lyfta så jag kunde ta bort lyftarmarna 
under bilen, hade lite bråttom hem för skulle på kalas kl två. sen då jag
väl var hemma så kom jag inte in i garaget ! det hela slutade med att jag
var tvungen att åka från kalaset till jobbet, kämpa mej upp på lyften, få
hjälp av "bästa vännerna" (enligt tim). väl uppe på lyften var det bara att
ta av alla däck och börja skruva. men nu så är hon perfekt, redo för
ännu en vinter !

kanske inte syns så stor skillnad, men det är nästan 5cm högre än
bilden före :)


kall, solig höstdag !

efter att ha slutat strax efter fem i morse så sov jag till halv ett och då blev det en otroligt mysig ridtur på min älskade häst ! drog på hans mörkblå skrittäcke och stack iväg på en runda i solen med -5 bitandes i kinderna. perfekt ! backen är hård, löven är snart bruna och då bilarna susar förbi luktar det kalla avgaser <3 (ja, kalla avgaser luktar heeeeelt underbart :))

nu har jag matat min lilla bebis och sitter i soffan efter ett bad tsm med henne :) ska bara lata mej inna sängen, imorrn är det full fart igen ! puss på er


<3

jag träffade dej en gång, vi vart pressenterade för varandra men jag (som spanat in det lääänge) förstod inte att det var du då jag inte hörde namnet och såg på dej riktigt. tur var väl det, då du var upptagen och gud så fel allt hade kunnat blivit om jag visat mej intresserad. vad ingen av oss visste var att ett par månader senare skulle jag klicka mej in på din sida och se lite snygga bilder (utan att veta att det var dej jag träffat två månader innan), se att du var singel och lämna en text under en av dem OCH du svarade ;) jag=lycklig 19 åring ! ;D;D;D nu snart fyra år senare är vi ett barn rikare och fulla av kärlek :) <3


redan onsdag

jobbar kvällar den här veckan, vilket innebär att mickis är hos mormor & morfar i edsbyn/farmor & farfar i röste tills på fredag då jag vaknat till liv. ingen höjdare att sakna sin lilla skitunge såhär mkt, men idag får jag träffa henne en sväng innan jobbet iaf för då kommer pappa med henne till röste :)
den här veckan blir lugn, ska beställa tid på verkstad för min älskade bil som ska bli lite uppiffad inför vintern. lås ska fixas och abs lampan lyser. helgen däremot blir fullspäckad, hopptävling i edsbyn på lördag fm och kalas för min systerson på em och på kvällen blir det byte till vinterdäck, putsning av sommarfälgarna, fixa xenon till helljusen, höjning så jag tar mej fram i vinter, lite service och byte av en packning i motorn. på söndag blir det väl lite hämtmat och ngn go film i soffan tsm med mina två och ladda inför en ny arbetsvecka :)

rutiner osv :)

händer så mkt i mikaelas utvecklingen nu att man knappt hinner med, det är ngt nytt bus varje dag ! tänkte dra ihop lite som tidigare ggr, det är så kul att gå tillbaka och läsa sen tycker jag då :)

vakentid: hon står mkt, fullkomligt älskar det och tar ngt ("men jag vet inte att") steg lite då och då. gör sina försök att krypa men kommer inte så långt, knänen hänger med ibland men då landar överkroppen pladask på golvet och det blir åla fram. fötterna är fortfarande vääääldigt mysiga att gosa med, helst naken så blöjan inte stramar åt i magen då hon böjer ihop sej :) allt ska smakas på, gamla strumpor som våtservetter (ja, om hon skulle råka komma åt ngt medan man kikar bort :)) annars är hennes borste, leksaker, vattnet i badkaret, kläder, bord, filt, täcke och ja allt gott ! nappen är alltid med, den och hennes prickiga hund är det mysigaste hon vet :) ta promenader sittandes i vagnen är underbart mysigt, kika på allt som rör sej runtom. bada badkar med mamma eller pappa innan läggdags är också supermys !
mat: 05 frukost, 2 dl välling sen sova. 08 "frukost igen", 2 dl välling. 10 mellanmål, fruktpuré sen sova. 13 lunch, ca 2dl grönsakspuré. 15 mellanmål, ca 1.5dl gröt med fruktpuré sen sova vid 16. 17 kvällsmat, ca 2.5dl tillägg. 19-20 nattmat, 2.5dl välling sen sover hon för natten.
det här är ju ca tider men de hålls rätt så bra, kan fela på en halvtimme eller så. och ibland vaknar hon inte alls där kl 05 på morgonen.
sömn: vanligtvis får hon siv välling i sängen och somnar direkt då den är slut. men vissa kvällar är hon en sprallig tös, hon ligga säkert en halvtimme och babbla på och sprattla med benen och inte vilja ha ngn mat alls. då får man vänta ut henne, låta henne babbla och sprattla klart. sen gå in och ta ut nappen och ge mat, annars bara tuggar hon på nappen till flaskan och flinar ;) somnar gör hon mellan 19-20 om kvällarna och sover hela nätterna med ngt avbrott då hon (knappt) vaknar till för att ha kommit på mage eller bara vill ha nappen.

sex månader <3

igår (eftersom jag har fullt upp blir det uppdatering idag :)) blev dotter min sex månader <3 firades idag med söndagsmys i sängen heeela morgonen och jag såg nästan klart "rose red" :)










stora muffins och morgonpigg bebis :)

määääähn vad jag jobbar, gör inget annat än jobbar och sover :) det är då tur man älskar sitt jobb, men så jag saknar mina bebisar här hemma ! vilket är både bra och jobbigt, kan ju säga att jag längtar efter dem ngt så grymt. när jag kommer hem hinner jag vara med mickis ett par timmar bara, sen ska hon sova och då jag åker på morgonen sover hon fortfarande. anton jobbar (han har fått tillfälligt jobb månaden ut) motsvarande skift som mej, så då han åker till jobbet kommer jag hem och då han kommer hem sover jag som en stock. så ni förstår kanske varför jag längtar så mkt efter dom och helgerna samtidigt som jag tycker om att jobba :)

opps, somnade före sju igårkväll :) detta tack vare att en mickis vaknade halv två på natten och bestämde sej för att vara uppe till fyra ! jag åker halv fem så det vart en låååååång morgon/dag och jobb på det till fem på em :) var iaf asskönt att sova så länge även om jag vakjnade ett antall ggr för att kroppen lixom undrade vad fasiken jag höll på med !? "sova sanne tidigt !"
appropå igår och jobb så pratade chefen med mej angående uppsägningen, det ordnar upp sej vad det ser ut (oooom jag nu kan lita på dem, vilket jag är väääldigt tveksam till) men jag kör på och är väl lika glad som alltid :)

nu blir det tv en stund innan sängen, jag och mickis hann baka muffins (dock bara tre (STORA) för hade bara två ägg hemma :)) innan hon skulle nattas. två ligger i min mage och nu ska jag lägga mej i soffan ;p


min lilla vita söta brutta :)

wintec sport

"jag svälter hellre än att käka fucking koko" ;b det gjorde lite av min dag :D

till ämnet, min nya sadel ! hittade den på blocket, skrev och den var kvar. lastade pållen dagen efter, åkte och provade. satt dock aldrig i den eftersom hon inte hade läder, men den låg väldigt bra fastspänd så jag chansade. billig och bra sadel, kan jag lika gärna sälja vidare för mer pengar om den nu inte hade passat.
men passade gjorde den och jag har nu ridit i den två ggr, trivs enormt bra så jag tycker jag gjort ett riktigt kap :)





en mysig lördag !

OMG vad jag myst idag ! först med mina älsklingar, sen med hästen (PROVRED SADELN, den var underbar. mer om det imorn !) och nu som resten av dagen efter stallet är det mys igen :) vart och köpt några chokladbitar precis som jag ska mumsa på. köpte även lite päron, mango och havregryn som ska bli mellanmål åt lilla tjejen min. har mat, frukt och mellanmål för flera månader i frysen :) heeeelt ok faktiskt !

kan behöva en sån här mysig dag och få ladda batterierna inför en fem dagars jobbvecka :b


förlåt !

måste bara säga förlåt till alla läsare och bloggägare till de bloggar jag följer för att jag INTE SVARAR på era kommentarer alla ggr och INTE hinner läsa era bloggar alla dagar. alltså, med en bebis och ett heltidsjobb blir det lite tid framför datorn. så förlåt, men ni ska veta att jag läser och svarar på era kommentarer i mitt huvud ;) !

laddar

tänk att jag tycker det är så kul att jobba ! men skönt att det är fredag och inga nätter kvar denna vecka ändå, ladda inför fem dagar i babyn nästa vecka ist :) man blir som på så bra humör då allt flyter på, inga köer och bra lass. dagarna är dock värre och snart blir det vinter, allt fryser fast. spec spån :( då blir det till att halka, frysa, hacka fastfrusen spån, salta, fastna och jävlas ... huuua !

är vaken för lite frukost nu sen tänkte jag lägga mej ett par timmar innan jag hämtar mitt älskade lilla barn som har vart hos sin farmor inatt :) nu längtar man branog efter henne kan jag ju säga ! <3

längtar även att få rida min pålle, som har hostat och snorat men förhoppningsvis är bra nu. har stått snart två veckor, kommer vara lagom pigg :) ska försöka åka väg på lektion på torsdag, hoppas på hoppning då bara annars får det vara :b







nattvecka

jepp, imåndags började min nattvecka och efter en veckas ledigt har man hur mkt kraft som helst känns det som. vart två lugna kvällar nu, så får väl se vad de hittar på åt mej inatt :)
mikaela var hos sin farmor igår och inatt har hon vart hos min mamma och där blir hon tills imorrn då hon ska till sin farmor igen. vilket åkande, men jag ser det positiva i det hela med att hon får lära känna de människor hon ändå ska lära känna :) och ju mer ngn annan har henne ju mer lätt är det att lämna henne, före både jag och anton hade jobb kändes det inte ok att lämna henne. inte för att ngn annan skulle ha henne utan att jag kände mej dålig (anton kände lika) som väljer att jobba ist för att vara hemma med henne. men som sagt så känner jag inte så längre och det är väl bra, vet att många där ute inte lämnat bort sina skatter en endaste natt och säkert tycker att jag är kall. men såhär är livet och nu då (om) jag får sluta på jobbet om ett tag (efter förhandlinagrna är klara får vi reda på) ska jag passa på att vara hemma och mamma. tiden med ett barn får man aldrig tillbaka, det blir ju inte direkt lika med nästa bebis man får för då har man ju en annan också. så jag ska passa på att njuta :)
oj vad jag babblar på, nä nu ska jag lägga mej lite innan jag börjar jobba. ska hinna med att åka till edsbyn och träffa mickis en sväng innan jag får bilen kring fem med :)

mikaela är med sin kusin i skrivande stund ;b <3

RED BRIDE





var ute och fotade höstbilder på pöpis idag, åh vad hon trivdes som modell :)


lager70 insjön med lina :)

idag var jag med lina till insjön, vi gick på lager70 och claes ohlssons :) vart en del; ett randigt linne, ett vitt spetslinne och ett par grå jeans med lappar på åt mickis, ljus/mörka nötta leggings till mej, kupévärmare, reflexer/lampor till barnvagnen, toaborste, krokar till hatthyllan i hallen (min pappa tjatar om att jag borde ha sånna så nu så blir han nöjd ;)), vinterhandskar, fotfil, bomull till pållen mm. vart några timmar där så vi hann inte med rättviksmarknaden men det brukar inte bli så mkt fynd där heller tycker jag så jag är nöjd iaf.

nu sover mickis, jag och anton sitter i soffan. ska hitta på ngt att käka samtidigt som jag försöker töja ut mina ngt för tighta leggings jag köpte men de var ju så snygga att jag måste ha dem så nu är de så illa tvugna att töja ut sej ;b blir lite ut och åka senare, måste testa mina nylysen i mörkret och se vad de går för ;p

lägger även upp en rätt härlig video, ngt att tänka på för dem som stänger ute sd och dess väljare. jag sj anser att invandringen måste begränsas och med det tror vissa att man menar att man vill minska de kulörta i sverige bara för att vi inte gillar dem (!?) men ack så fel. vi vill bara hjälpa oss sj först samtidigt som vi även vill vara till hjälp för ett visst antal (inte såhär alldeles föööör många) andra såkallade icke svenskar. nä, nogtjatat om detta för de där "vissa" kommer ändå aldrig vilja inse att de har fel genom att kalla oss rasister bara för att vi tycker så. så sverige kommer antagligen forstätta tvingas tiga pga av dessa "vissa".. 

lastträning #5 och ny sadel

har letat en ny sadel åt pållen min nu ett bra tag och igår hittade jag ett gäng wintec sadlar i lingbo. så imorse lastade jag peril och okte dit, provade, köpte, lastade och for hemåt igen :) lastningen går skitbra nu, har går rätt in utan att ens tveka. träning ger färdighet, men jag hurrar inte än för han har vänt sin kappa efter vinden förr så han kan lika görna göra det nu men jag hoppas att han nu ska gå rätt i i fortsättningen också såklart :)

sadeln är en wintec sport, normal bom och 17"


pöpis kan :)


Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0