TÄVLING

wiho, eftersom jag börjat dreggla en aningen mkt och vintern kryper på så är jag med och tävlar om en mysse och dreggelscarf hos älskade hjärtegryn :)
kyss mäh vilken snygg alltså !

xenon convertering - 5000k

har kört med lite extra vita lampor (vitare än orginal vill säga) ett tag nu, men har tröttnat så igår införskaffade jag mej xenonkit till pöpis. lätt som en plätt att montera, bara borrningen så kan bli lite krux om man inte har maskin sj. tur man har kompisar och jobbet säger jag bara xD













världens finaste kopp :)



tack stumpan ! <3


barnmat med olika slag av kött

imorse gjorde jag två sorters barnmat åt mickis, imer ska göras så frysen fulls på :)

gjort

fisk och potatis:
med morot, palsternacka, purjo och dill (suuupergod, skulle kunna vräka i mej sj)
kyckling och ris:
med morot, broccoli, purjo, vitlök och örtkryddor (lite missnöjd, mindre ris nästa gång. spär jag ut med mer grönsaker blir den nog helt ok)

ska göra
pasta och kättfärssås:
med morot, vitlök, tomat och örtkryddor
pasta och kyckling:
med morot, broccoli, tomat och örtkryddor
dillkött och poratis:
med fläskfärs, morot och dill
köttsoppa/gryta
med nötfärs, morot, paprika, potatis, purjo och vitlök

kom gärna med tips på vad man ska och inte ska ge bebisar från 6mån, detta är rätter jag sett på ica eller kommit på sj så jag vet inte om ingredienserna är ok eller inte :)

<3

"jag bråkar hellre med dej än älskar ngn annan"

<3


lastträning #4

var väg och hopptränade i söndags, pay and jump i kilafors. hoppade en bana på 70cm och han som förväntat stannade innan varje hinder (inte på träning), men han ska inte tro han slipper undan ! neee, är han så dum och stannar får han fan hoppa stillastående så det fick han minsann göra ;) han har ingen snäll matte han inte, så de fyra sista hindren hoppade han utan att stanna. duktig kille lär sej ;p så för er som undrar på höjden är det lite därför jag inte hoppar högre på "tävling". blir lite svårt att hålla sej kvar då han ska hoppa stillastående på 1m :)
TILL LASTNINGEN. har tidigare lastat honom med lugn, alltså väntat ut honom och inte jagat på honom ngt alls. vilket inte funkat alls utan vart heldumt ! från att gå in i lådan på max två min för ett år sen, gick han i söndags in på en timme och 15 min.. suck. en lagom less brutta man va efter den dryga timmen då men tur man är lugn och har tålamod :) men då en timme gått sa jag "äh, peta på han med krattan" så vi gjorde det efter att först pickat i sidan med bomspettet som håller bakbommen på plats. pickat så länge han stått stilla och så fort han tagit ett steg framåt slutar vi och stannar han börjar vi igen tills han är inne. han som är sååå backrädd, visst. han låtsas ju bara för mej ;d hahaha. krattan fick honom att gå in så krattan fick hänga med till kilafors OCH vet ni vad. jo påhemvägen gick han in på mindre än en minut ! wiho, nu hoppas jag på att krattan ska hjälpa mej och att han snart går in utan den ;b illa att han insett att jag är blond och lättlurad, men nu får han smaka på all tid jag stått ut med hans lögner ;)

bilder kommer från hoppningen :) men här är en bild på nya transportgrimman och nya transporttäcket ;)

<3

höstmys

tisdagkväll och jag sitter i soffan, här har jag suttit skönt hela kvällen :) vill tacka er som kommit med tips/råd/stöd angående förra inlägget. och jag ska nämna att jag är med i facket och det är inte bara jag som fått gå. vi är en hög som plockats i turordning pga arbetsbrist från listan MEN jag tycker iaf de har fifflat genom att ha gett andra som vart anställd betydligt kortare än mej chans till jobb inom deras andra företag. meeen jag ska be om refferenser, sen börjar jobbsökandet igen. har iof två månader kvar på frakten och dom ska jag njuta av lika som jag ska njuta sen och vara hemma med min lilla och stora bebis :)

dagen har bestått av soffliggande och bebismys, blir nog så imorrn med :) en promenad har hunnits med också. sen är min hest sjuker, han hostar och nyser. skitsött men stackarn :( dock bara hostat lite idag så jag hoppas han är på bettringsvägen så han inte blir värre, plutten min.


less åter less

här sitter jag i soffan och tycker synd om mej sj. min chef ringde idag och sa upp mej. trist, som bara fan !  jag blir bara så jäkla frustrerad då jag förstår varför de gör som de gör. jag säger att jag ska ha barn+jag är hemma med barnet+jag kommer tillbaka för att jobba lite för att sedan gå hem och vara med barnet igen=de passar på att säga upp mej efter en veckas jobb eftersom jag är ung tjej och dessutom mamma. vissa chefer för vissa lastbilsföretag har ngt emot oss tjejer. tycker det är väldigt dålig stil, eftersom de erbjudit unga pojkar som jobbat betydligt kortare än mej annat jobb på deras andra företag.. jag vill inte prata mer, hejdå.

?

kan man heta bo om man är hemlös ? ar det rakvatten i vattenpass ? om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka ? i sverige bor det svenskar, i danmark bor det danskar. vad bor det i peru då ? peruker ? kallar samekvinnor sin dildo för fusklappen ? om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då ? kan man kalla fäder som är hemma med barnen, lagar mat och städar för hushållspapper ?

såhär känner jag mej nu ....

heeelg

första jobbveckan avklarad så nu har man gått på helg, har jobbat kvällar/nätter. och nästa vecka är jag ledig, så börjar igen den 4 okt :) har jag saknat att jobba ? mmmmm, MEN nu saknar jag mickis och anton ist. hahaha, aldrig ska man nöja sej :) men sånna här dagar då lönen kommer, då är man liiiite nöjd iaf ^^

idag blir det slappt, hoppa pållen ikväll. han har jag inte ridit på en vecka, tur andra har motionerat honom åt mej :) och på söndag blir det hopptävling i kilafors, är dock nervös över hur han ska reagera på kossorna där brevid padocken. han hoppade NÄSTAN ur skinnet sitt förra veckan då vi var dit. aja, nu har jag en hel dag framför mej med min alldeles egna och världens mysigaste bebis så nu blire stänga ner här :) puss på er !


<3


premiärtur i sittis ;)


V


linas födelsedag :)

var ju på kalasande hos lina i lördags och det var supermysigt, en massa folk var precis så man knappt fick plats i stugan hennes. PERFEKT :) det tranan en stund vid tolvtiden, fast hade vart trevligare att stanna hos henne hela kvällen tycker jag då ;b


matmatmat



det är inte först nu, en månad efter att vi börjat med riktig mat som hon gapar av sej sj och verkligen vill ha maten. men det känns ju bra nu då hon gör det :) det har inte vart ngt problem innan egntligen, hon har haft en egen sked att tugga på så då passade man på att kila in med lite mat där emellan då hon gapade åt sin sked :) och nu har hon lärt sej sj, skööönt.
vi har inte riktigt bytt ut en måltid ännu, men nästan. idag åt hon maten (dryga 1dl) vid tolv och fick bara 120ml tillägg efteråt. det ändras fort med maten. för bara ngn vecka sen åt hon fortfarande bara lite mat, kanske 3-4mks och inge gröt eller välling alls. idag äter hon gröt på morgon, mat till lunch och vällng innan hon lägger sej. sen tillägg lite däremellan då.

jobbelijobb

jag börjar jobba idag, det känns väl sådär. alltså jag trivs ju som en kanon i bilen men jag tänker på vår lilla mickis som faktiskt bara är fem månader. det var ju det där man längtade efter med barn, att få vara med och se henne utvecklas. min älskade lilla vän, det känns tungt att börja på heltid på det viset :'(

nu blir det kokta ägg och en smörgås, sen ut på en promenad då lillskruttan vaknat !


lastträning #3

idag innan jag och karin red ut en sväng i skogen så lasttränade vi. ska sammanfatta lite om hur han beter sej; jag har kedjan under hakan på honom, han tycker det är väldigt obehagligt och det får honom att fokusera på det och inte på allt runt om som han i vanliga fall gör eftersom han är en väldigt "med" pålle. jag håller kedjan sträckt (hårt) och smackar, då han går ett/ngt steg släpper jag efter (belöning). detta har jag testat igår och idag, vilket har funkat bäst hitills. idag gick han in på dryga 10 min. förut (eller sen förra torsdagen då detta med "lastningsproblemet" började) då jag kört med "vänta ut" metoden har det tagit allt mellan tio-40 min. meeen, då jag hämtade honom gick han in i stort sett direkt och har gjort det varje gång vi åkt ngn stans, tills han kom ut till granbo i januari nu -10. han trivs väl såbra där ;)
nu är iaf lastträningen igång !

nu är jag påväg till lina på födelsedagsfest, hon fyller år idag :) sitter helt klar och väntar på skjutsen, som borde vara här alldeles strax. hoppas på en mysig kväll och att det blir en del folk, vilket det verkade som igår iaf :)

jessika


nöjd som det är

ja, det är precis vad jag är det. nöjd med livet som mamma, sambo, hästägare, heltidsarbetare och biltokig ! det är rätt konstigt att man får tiden att räcka till, min mamma brukar säga "du måste ta det lugnare". det kanske är så, men jag får ta det lugnt och njuta utan jobbet då jag är pensionär ist. med (förhoppningsvis) en del pengar, söta barnbarn, fin man, häst och snygga bilar ! så jag har inget emot att bli äldre och sluta jobba, även om jag nu älskar mitt jobb :)

mitt liv just nu är väl rätt fullbokat och till detta hör att jag börjar jobba på måndag. börjar köra "bruden", min fina vita flis scania. jobbar shift, vilket INTE står längst upp på önskelistan just nu men sånt är livet. kommer inte bli mkt gos med min lilltjej under dagveckorna, just därför det inte är så önskat med shift :/

nu idol sen träffa lina en sväng :)

last/miljöträning !

åkte ut till granbo vid niotiden, skulle lasta bägge hästarna och åka till kilafors där det är hopptävling (KM) om lite drygt en vecka. tänkte vi skulle rida lite i padocken där för att vänja dem, som aldrig vart där. meen då vi kom dit ser vi att bredvid padocken är en kohage, där det står ett 20-tal biffdjur och glåmar på oss. jahaja, det här blir ju kul tänkte jag. min pålle som verkligen är livrädd för kossor, alltså han hoppar nästan ur skinnet.
vi gick iaf med dem en bit, lite runt i kring där sen lastade vi dem och åkte hem igen. måste verkligen ringa och höra om korna ska vara ute då det är km, för isf är det ingen idé jag är med och tävlar ;p

min häst är lika i lastningen nu som då (som alltid..). han är lite smårädd för att bli ensam där inne så han vill ju helst av allt slippa gå in. men med mitt tålamod väntar jag ut honom så till sist går han in. nu har jag gett mej banne på börja lastträna honom rejält. så imorrn åker jag ut och ska rida, men före ska han in i transporten och få åka ett varv kring granbo minsann :) snart kanske han går in av sej sj ^^

IDAG, fem månader <3




BH hittad !

WOHO, kass man var igår då ! jag trodde jag hade en stl på BHn men det var ju en annan så igårkväll då jag tog av mej den gamla såg jag ju vad den hade för stl, jag trodde jag hade en stl större på den så idag blev det lite lättare att leta BH så två fick följa med hem :) en vit och en svart/vit randig med ett par stringisar till ;P
anton om trosorna; "det ser ut som en fluga jag skulle kunna ha och knyta kring halsen"
köpte även en lång långarmad "finstickad" mörkgrå tröja och en sån där kort svart "kofta" som slutar under tuttarna.


ikväll ska jag åka med min dela-bil kompis, för nästa vecka börjar jag jobba :) så imorrn blir en soooovdag och på fredag lite mys sen på lördag blir det buuuus ;)


vinter overall !

älskar Lindbergs overaller, fick en rosa i stl 68 nu till hösten (som är lite för liten nu) och idag kom mickis farmor med en svart Lindbergs nimes vinter i stl 80 ! ;D åååh, älskar den lika mkt ! kanske den kan få mej längta till snön och kylan kommer ;)


min älskade dotter




världens mysigaste ;)


kontroll mej

såhär bara några dagar innan mikaela blir fem månader ser min vikt osv ut såhär;
jag; efter 4 mån 29 dagar (idag)


vikt: +1 totalt
höft: -4 -"-
midja: -23 -"-
lår: +4 -"-
biceps: +1 -"-
hals: 0 -"-


yesyes

då blir man snart rik igen då xD

nya ridkläder

de nya vs. de gamla, kan ju tillägga att de gamla ska vara mörkbruna. finns inte en fläck på dem som är så mörkbruna de var från början :) har haft dem sen jag var 14år, det är nio år det ! de nya är ljus/mörkgrå rutiga med svart helskoning.
OCH ridstövlarna, som en gång var supersnygga ser nu ut som en trasig plast/skinnbit.
chapsen gick på 199:-, ridbyxorna för 798:-. köptes på horsetack bollnäs, gamla KC.


ni ser ju stövlarna ;P de är lagade med ett skosnöre, därför att sulan är
loss enda fram till tårna ! de har även en spricka fram på ovansidan innan
tårna. men ändå, de har hållt så pass bra i nio år ! tacka vet jag graninge

autosol

eftersom det luktar fotsvett eller enligt ante tvättstuga/lorttvätt i min bil så var jag ju tvungen att städa ur den igår, tog ut mattorna och sprayade dem med sånt glansigt xD sen py,utsade jag överallt, typ. vart väl inte ngt bättre lukt, så idag åker alla saker i bakluckan ! har ju en massa hästsaker, gamla schabrak och flugluvor som ligger och luktar hästbajs. bort med dem och in med ett par doftgranar så ;)
tog mej även i kragen och putsade på lacken inne vid dörrarna där man inte allt för ofta gör rent. SEN putsade jag fälgarna, med autosol. kostade typ 50:- på ok och det vart ju bättre resultat. nu har jag ju lite matta fälgar så det blir säkert bättre resultat för er som har blankare.
hade sällskap av ante där, han fixade med ådin sin sen tog vi en ride till bollnäs. den killen är verkligen skitbra (nästbäst efter min lina ;)), inte ofta man träffar en sån kompis. alltså ngn man trivs med och kan prata med typ allt om :)

nu ska jag käka frulle sen åka och leta ridbyxor ;) hoppas även att mitt paket från gina kommer idag eller imorrn :) OCH jag längtar till lödrag, då lina fyller år så då blir det lita kalasande hos henne på kvällskvisten med en massa bra folk :)


saftkalas ;)

tack för alla gratulationer föresten, glömt svara på dem :D <3

glömde även berätta om gårdagen (hur jag nu kunde det :( ), då anton bjöd mej på mat <3 min älskade anton, han är ju en fruktansvärd stor del av mitt liv och jag vet ju hur ledsen jag skulle vara utan honom vid min sida. min älskade snuttepluttegull <3 vi åkte iaf på spicy cow, där käkade jag en pepparstek, staaaarkt åt lilla halsen men ack så gött ;P tack min bästa älskling för det, du är underbar !

och idag, har vi haft besök av mina syskon (en var på hästtävling och kunde inte komma, uppskrivet? ok :)). bjöd på kladdkaka och två sorters bullängder eller ngt sånt ;) fick en del pengar och jag har ju tvuvstartat, med tre par byxor (1000:-) och ett paket från gina (740:-) åt mej sj från mej sj. fick dock låna 1000:- från älskade mamma och pappa som jag ska betala tbx, såklart ! så officiellt har jag bara handlat för 740:- än så länge ;P + ett par shaps för 200:- (har haft både ridbyxor och stövlar sen jag var 14år, så ni kan ju tänka er hur de ser ut idag xD) så nu har jag alltså 600:- att leta ridbyxor för ;P
tack mamma och pappa, kicki och ulf för pengarna !


födelsedags kalas :)

tack alla för igår, ni var underbara och gjorde verkligen min kväll helt jätte mysig ;P
tog bussen till runemo halv sex och där var jag hos vimse som fyller på måndag tsm med en hel drös fina människor till tio då vi drog på tranan :) haha jag och sofie hade väldigt kul, spec med gräsåkarn som stod gömd på gårn dänne ! och ante, min lilla ante. du är för bra du, har alltid så kul med dej ;P

idag blir det lite kalasande med familjen här hemma, men ikväll då ? då blire åka av !

ny design ;)

tänkte att det var lite dags att göra om, eller jag och jag. min söta lina har fixat med allt, så tack tack tack till henne :)


ett år äldre !

från att vara 22 igår till att bli 23 idag, jobbigt att åren tickar på i sån himlans fart ;s
anton har iaf en liten överraskning, har fått för mej att det handlar om en mysig lunch tsm på ngt mysigt ställe, men jag får se senare :) mickis farmor ska iaf passa henne OCH det var väldigt längesen vi gjorde ngt helt sj så det ska bli väldigt skönt ;P
ikväll blir det lite intag av alkohol tsm med kömpisarnä mina ;) och innan både lunch och fest ska hästen hinnas med också ! han var så grym igår, så idag blir det en skrittur i skogen :)

hoppelihopp

då har vi vart iväg till banan jag och pållen min, bestämt en höjd inför tävlingen. blir en bana på 70cm, även om han klarar mer så vill jag börja där. han är för underbar, hoppar som en ängel !
här kommer lite bilder ;)

en fredag

ja det är precis vad det är, en fredag och en helt vanlig sån till och med. i morse kånkade jag runt på mickis i vagnen igen, runt elljusspåret och det var jobbigt men skönt :) skönt att ha kommit igång med promenaderna och med ridningen. och appropå ridning så var jag ut och sprang med honom igår, eller ja travade för oss hästmänniskor :) ikväll blir det hoppning på banan ;P jag ska banne mej träna inför tävlingen den 26 sep i kilafors :)

händer sen ikväll då, ja det kan man ju undra sej ja och jag är så nyfiken på vad anton har för överaskning till mej imorrn på dagen ;) hihihi <3


hemklickat

det var farligt för ploskan att klicka sej in på ginas hemsida ;o dessa fyra för dryga 700:-, var ju inte så farligt kanske och fyller man år så får man faktiskt lyxa till det och det utan att känna ångest. ska bli roligt att hämta paketet sen då de kommer :)

































men godnatt för mej nu faktiskt

Vad har moderaterna gjort under dessa 4 år för att förbättra det sossarna gjort så dåligt då?
Moderaterna har suttit i 4 år, och det enda dom har gjort är att göra saker ÄNNU sämre! Och då tänker jag på på A-kassan och dom sjuka.
Vilket parti ska styra Sverige?
Vilket parti ska fixa det du tänker på?
SD?

Vill inte verka otrevlig eller så...


för det första, varför skulle jag tycka du är otrevlig ?
för det andra, varför ska jag svara på frågor som en "okänd" människa ställer till mej ? (även om jag nu är snäll att göra det)
och för det tredje, alla har rösträtt och röstar på vad de vill.

här kommer iaf ett litet svar. jag väljer som många andra att inte tala om vad jag röstar på, just för att slippa diskutera eftersom jag hatar det för man kommer ingen vart just därför att ALLA tycker olika.
och du glömde visst läsa en viktig rad i mitt inlägg, den om att inget parti är perfekt. med tanke på frågan: Vilket parti ska fixa det du tänker på? SD?
vilket parti ska styra sverige? tänker jag inte svara på. för har mina läsare inte valt samma parti som mej kommer jag får sextioelva olika frågor till och som sagt gillar jag verkligen inte att diskutera sånna frågor. OCH just därför har ngn valt att alla över 18 år ska få en lapp och rösta (demokrati=tummen upp!) på vad vi vill, annars hade det blivit pannkaka av allt om vi alla svenskar skulle diskutera ihop oss och välja ett parti vi alla gillar. så nu hoppas jag du är nöjd, för jag har inget mer att säga.

puss och gonatt på er mina vänner ! vi hörs imorrn :)

valtider

snart val, jag vet vad jag ska rösta på vilket det verkar som om många andra inte har en aning om. tänk på vad som är viktigast samt värst för dej, så kan man rösta utefter det. jag menar, inget parti är perfekt. finns en massa frågor som saknas samt redan finns som inte borde finnas. så nöjd blir nog ingen, förutom de som ska vara som många andra svenskar och rösta på socialdemokraterna. de är ju det värsta partiet ever enligt mej, alltså det är faktiskt skillnad på att vara snäll och "snäll". falskare människor får iaf jag leta efter, med tanke på deras frågor. då de väl har makten gör de inte ett skit.
tre av alla frågor som jag tycker är viktiga:
bestraffning, först och främst fängelsen. ingen mördare, våldtäcksman, pedofil osv osv är värda hur det ser ut idag ! de har sängar, datorer, tv/tvspel, blir serverad mat, dusch osv osv. bla, bla, bla ! om din dotter kommer hem, sönderslagen och våldtagen. skulle du då vilja att han/dom som gjort det skulle få sova i en minst lika bekväm säng som du ? äta minst lika bra mat som du fick i skolan ? tom bli serverad detta i 20 år framöver ? NEJ !
äldres/dödssjukas rättigheter, jag tycker det borde finnas fler hospital. eller såna där "sjukhem" för äldre/dödssjuka människor som vill sluta sitt liv väl och inte på ett simpelt sjukhus eller älderboende där de blir påhälsade en gång/vecka av ngn de kanske inte ens känner .. staten borde alltså bekosta mer, så vi människor kan få ett värdigt slut på livet, vilket jag tror de flesta önskar. för så som många gammla människor har det idag önskar jag ingen ! de borde se till att pengarna de "delar ut" blir mer rättvist använda.
invandringen: alltså, det finns så många hobbyrassar runt om i världen som tror de är ngt, de flesta borde skämmas då de lever på soc och dagarna i ända super skallen av sej och slår sönder helt oskyldiga människor. bara för att de sj tror de är så rätt. ja, så då var det sagt. sen finns det sånna som jag, som tycker att det är för mkt invandring. anser att det varken finns jobb, pengar eller plats för så mkt som det är idag. men långsiktig invandring är säkert bra. jag menar, det skapar säkert en massa jobb. men att ta in rätt folk vore ju ngt att tänka på.. om jag skulle vara tvungen att fly pga att jag blir jagad av beväpnade och elaka människor skulle jag också vilja ha ngn stans att ta vägen, så jag menar inte att invandrning borde stoppas eller ngt sånt. bara det att ofta kommer folk hit som redan har pengar/utbildning osv. och visst det är säkert bra på ngt vis, men jag skulle hellre vilja att vi tog emot de som verkligen behöver oss. de som verkligen flyr från ngt, de vi kan hjälpa.

aja, nogtjatat om vad jag tycker. men jag vet iaf vad jag ska rösta på, men bäst vore det ju om jag satt som stadsmenister xD

en onsdag

nu är det idol, det är ju audition:sen som är roligast ;D sen kommer jag knappast ha tid att följa några program alls, då blir det häst eller ngt annat om kvällarna så jag passar på den här veckan :)
har köpt hem varsina panpizzor som jag och anton ska mumsa på då han trillar hem från shamn. tröök att han har såna jobbiga arbetstider, vissa dagar börjar han tio och slutar halv åtta. vad hinner man med att göra då både före och efter ? :S sällan han börjar sju och slutar före fem iaf.

jag och mickis gick en rask promenad efter elljusspåret ovanför bäckvägen på ren och det var ju hemskt jobbigt att kånka barnvagnen upp och ner för alla backar ! imorrn blir det samma vända fast åt andrahållet så hoppas jag på att jag kommer igång med promenaderna nu så jag kan börja småjobba senare i höst. perfeeekt väder för mej nu, min astma älskar dessa mysiga höstmorgnar/kvällar och dagarna med för den delen ;D finns en del vägar att välja på här ute, har tröttnat på vägarna åt söderhamnshållet nu så blir stadenhållet ett tag framöver :)

drog med mej hovis så han fick värka och sko på llen min ikväll, och min häst är ju lite av en mkt spec. häst :) han reste sej, eller hoppade rättare sagt ett par ggr och gjorde en reva i hovis ben. men så farligt blev det inte, men peril va lite galen ikväll kan man säga ;P imorrn blire inge rida heller, två dagar ståendes har han inte dött av förr. blir fida fredag och i helgen ist :)

hjärtat


mickis, 4mån och 3veckor

vakentid; spralar på, alltså pratar på ;P och pratet har blivit annorlunda nu, man kan nästan höra orden bakom ljudet hon får ur sej nu. mkt neeeeeeei, heeeeei, aaaaai, dddehee, aaah, ddeeehöhö, aabu, aboo, abaah osv. förr var det mest... ja ljud bara :)
utforskar vad man kan göra med tungan, vilket är mkt har hon kommit på. dregglet sprutar då hon "sprattlar" med tungan på alla möjliga sätt :)
ligger mer och mer på mage, ligger och fipplar med leksaker som hon har framför sej. försäker ta sej framåt, vilket inte går så bra men det är på gång och hon har benen med sej medan armarna ser mer ut som sälarmar som antingen flaxar eller stretar rakt ut av vrede ;)
kan nu mer mysa i soffan med oss, sitta och vilja ha nappen och bara sitta helt enkelt. och nappen föresten är ngt hon känner väl igen, den sitter hon och stoppar i och ur munnen medan vi myser.
mat; hon käkar nu regelbundet och det ser ut såhär. vid åtta och tolv (frukost/lunch), 260ml tillägg från 4mån. vid tre, ca i dl mat i form av potatis, morot eller ngt liknande med vatten till. vid fyra (middag), 180ml tillägg från 4mån och ca 80ml havrevälling från 6mån. vid sju-åtta (kvällsfikat), 180ml tillägg från 4mån och ca 80ml havrevälling från 6mån. ja, så ser hennes matvanor ut idag.
snart ska jag även byta ut lunchens tillägg mot mat och klämma in ett mellanmål mellan lunch och middag. tips på mellanmål; avocado/banan, mickis älskar det ! mättar nog fint i lilla bebismagen det.
sömn/nätter; sover en eller två ggr/dag och det blöir allt mellan en och två timmar. somnar vid sex-sju om kvällarna och sover till morgonen ngn gång mellan fyra-sex då det är lite matning för att somna om till sju-åtta igen. kan ju säga att det är himla superskönt att få kvällarna för sej sj så nu fattar man att mamma och pappa ville att man skulle gå och lägga sej i tid om kvällarna då man va liten ;) haha.

ja det är väl inte så mkt mer jag vill och behöver skriva i nuläget. mer än att tiden går fort och allt ändras snabbt och ofta ;D


allt möjligt

händer väl inte sådär skitansmkt i mitt liv just nu och jag har börjat gilla det här med att gå hemma och inte göra ngt alls ;D det är faktiskt jädrans skönt att slippa tänka på arbete, kan tänka bara på mej sj och vad jag vill göra. för jag kan ju göra precis som jag vill, eller ja pengarna begränsar ju men tänkte mer på att umgås med bästa vännerna och min lilla familj ;)
älskar att åka omkring, eller bara sitta snacka skit och sjuka sej. sånt som jag är bäst på lixom :) som i helgen då jag, ante och lina sjuka oss som bara den i bilen. det är sånt som får livet att bli roligt, det är sånna minnen man lever på ;) 
att ligga och mysa med min bebis är också underbart, kan ligga och kika på henne hela dagen om det skulle vara så <3 hon är min skatt och jag tänker på henne hela tiden, underbart att få vara mammi ;) OCH får ju inte glömma min antonfjanton, det är ju ändå han som får mej att vilja kliva upp om morgonen :) <3

igår vart det en hopplektion för eva, så nu laddar vi för den 26 sep då det är km i kilafors. dra genom en bana på 70cm, men hallå han är "grön" så jag får väl ge mej och svika de högre höjderna för hans skull då ;P
han skötte sej skitbra igår, mjuk och fin även i galoppen. det går framåt hörre ni, han som knappt kunnat galoppera ute för bara ett halvår sen.

längrat till lördag, umgås med min anton på dagen och med mina bästa på kvällen <3

bejbsen mina ;)

det finns alltid någon eller några som får ens hjärta att vilja slå, någon eller några som får dej att le. har en del omkring mej just nu, som jag kan ha så himla kul med och som får mej att må så jäkla bra ;P
idag är en sån dag jag mår sådär skitansbra på och det är just tack vare er, ni är mina små bejbs så puss på er ;* <3


myskväll :)

va till hudikcrusingen igårkväll och det var skitanskul. hade med de bästa, tur man har sånna vänner så man får garva av sej ibland ;P meen min bästa anton va hemma och myste med sin gitarr och vår lillbebis ;p <3
var väl en av de sämsta crusingarna i år, alltså bilmässigt. ingen kö, det bara flöt på och så är det ju trök att det blir mörkt så fort. men vi hade mys iaf, gick omkring och prata snusk som vanligt ;P hihi.

ut och åka med mina två idag, undrar vart man hamnar :) så får man se vad kvällen bjuder på sen ;)


lördag

solen skiner, alltså härligt höstväder. jag och karin har vart ut på en två timmars med pållarna, som skötte sej så bra vilket de gjort i flera veckor. red runt så vi kom bort till hantverkspaviljongen, COOLT ! köpte med en varsin pizza hem till mej och anton och nu sitter jag med blekning i håret och väntar på att kl ska bli fem så jag kan skölja ur och göra mej ordning. sen åker jag mot runemo och hämtar upp bil och lite folk, växbo och hämta lina sen bär det av mot hudik på crusing :)


<3




hoppelihopp

WIHO, ngn dag sen sist ! men det skiter man väl i. pratade iaf med karin om att åka in och hoppa ngn dag, så vi bestämde i måndags att vi skulle åka in idag så jag kommer precis hem från en kväll full av hästar :) peril är lite spec. och lastningen är inget undantag. bakrädd, "alltid vara med" och spörädd. vilket i och för sej är bra för jag hatar spön i fel händer då jag tycker ett spö ska vara en förlängande hand inte ett tortyrredskap för att "spöa" hästen då det inte fattar hjälper osv. aja.. det jag vill säga är iaf att man får vänta ut honom vid lastningen som vanligtvis brukar ta en-fem minuter. vilket det gjorde då vi skulle lasta och åka in. men på tillbaka vägen tog det kanske en kvart-20 min. vilket är vääääldigt långt för honom. men till detta hör att det vat transporter och bärning av bommar bakom, hundar och hästar gick omkring och folk pratade. nyttig träning men drygt att ha en bakrädd och "alltid vara med" häst i det läget;) men han är go ändå :) och in kom vi ju till slut, utan våld, slag osv. skööönt :)
gick iaf bra att hoppa (träna bommar), och galoppen funkade helt ok ikväll också ! känns lite som om han ska springa omkull oss i kurvorna bara, men det går framåt ! ska försöka sattsa på km i kilafors den 26 sep, ta oss runt en 80cm bana. han kan högre och jag VILL högre men jag måste faktiskt tänka på han lite också. även om han klarar det så är han inte tränad länge alls. för ca ett år sen, eller jag i oktober förra året sprang han rakt genom hindren.

jaja, nu blir det mackor innan sängen. imorrn är det fredag ;D PUSS

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0