slut med bruden

men hörreni, vilket jävla väder vi hade idag ;) solen stekte (iaf i gävle) och det var så mysigt att åka omkring i bruden ! lite tråkigt bara att det var sista dagen tsm med henne, så mkt kul vi haft ihop. men imorrn får vi en sråjlans ny lastbil och jag har iochmed att jag ska hämta den - sovmorgon till strax efter fem :D har beställt dekaler som vi får imorrn efter lunch också, så på onsdag blir nog systemis med så får jag bjuda på lite bilder :)

skänker även tankar till jocke, hans vänner och hans familj :( vila i frid vart du än är killen !

en sista bild på bruden (svansen är gömd bakom bilen ;)), tagen idag
då jag lastade bark ute på fyrudden i gävle.

helgen snart slut

helgen är snart över, bara det bästa kvar - söndagkväll = mys framför tv med ngt gott :) ridit en mkt snygg och lättsam pålle idag, tränat övergångar och samlade galoppen. red på jaktkandar, vilket är ngt skarpt men han blir otroligt fin bara man tar upp honom lite så han inte "viker ihop sej".


igår städade vi hela lägenheten :) var ut med alla mattor, dammade, dammsög och torkade golven. så idag tvättade vi så är det lite disk kvar :) jag och anton sov middag då mikaela sov, han sover fortfarande medan jag och bebis är vaken. hon vill ha min uppmärksamhet och är skitsur för jag sitter här, stänker man ner då är man inte kul längre utan då vill hon ner på golvet och leka sj ;) jag funderar på om jag ska väcka liv i karl sen åka och tvätta bilen som är hur skitig som helst ;O

oh natt nu ju

ohjohjojoj, nu får ni väl dåndimpen då jag är uppe nu ;O hahahahha. nämen, tog upp mikaela för hon vaknade och var ledsen för det kliade så smorde henne och nu sover hon igen. och eftersom jag somnade i soffan igår kväll är jag typ jättepigg nu så då jag fixat med henne passade jag på att plocka och torka av lite eftersom det inte blev av igårkväll så nu är här "snyggt" igen :) har iiiiiinget att göra imorrn (idag :)), funderar på att plocka undan riktigt här hemma, damma, dammsuga, vädra mattor, torka golv osv sen tar jag och min lilla familj en promenad ner på stan och kikar lite sen hem och myser i ett städat hem med en film ! det lät väl inte allt för fel, lite för seriöst för mej bara men som sagt inte helt fel ;D

kikade igenom lite gamla bilderpå mej sj å folk, minnen !!! ;O så bjuder på några sen sova igen kl är fan halv fyra :)













mikaela :)




hjärtat ;DDDDDDDDDDDD


övergångar

vart ut på en härlig ridtur idag :) och efter fyra veckors skritt var det underbart att sätta igång med trav och galopp ! tränade övergångar, vilket kändes lyckat då han var väldigt mjuk och stadig. vilken trav, vilka ökningar ;O vilken galopp, vilka fattningar ! ååh ! imorrn ska han och emelie, vickan och sara ut på en tur sen tar jag ett pass på söndag igen :)

söndagsmys

red imorse efter frukost och det var så mysigt så :) köpte med mej en pizza hem som jag och anton mumsade på medan mikaela försökte kraffsa i sej smulorna ;P så här har vi myst hela dagen, kollat på tv och gjort det som hon gillar vääääldigt mkt, jaga :) dvs hon kryper och vi kommer efter, alltså hon skrattar så himla mkt och det gör ju att vi tycker det är ännu mysigare ;)
nu till den dagliga disken (schemat funkar fortfarande ;D), sen soffmys för oss stora barn <3

pärlan min :)

mys med savve :)

har haft jennipher och savvis på besök idag ! flickorna pysslade med varandra, vi snackade om lite allt möjligt och käkade hemgjord klyftpotatis, kycklingfilé och bea :) jag som tycker att mikaela är svårflirtad, så fick jag träffa savve. haha, men till slut så fick man se ett smile :) sen var det kört och de skrattades hejvilt och mickis leksaker var mysiga. så är det väl alltid med nytt ;p
mikaela försökte dra sej upp genom att ta tag i savvis som for i backen, såklart det inte är lika stabilt som att rycka tag i morsan. men vadå, inte så lätt att veta ;D haha, de var söta ihop iaf :)

kan peta i din näsa jag med ;P

är man nååå go eller ? -.-



;DDDDDD

nio månader och sex dagar


pappas girarr, sladdar och förstärkare är hur mysiga som helst !

"pappap .. mammam" ;) <3

"kolla mina tänder" minen som hon ofta gör ;p

lördag

inte för att jag kikat ut ngt idag, men det ser ut som om det snöat inatt. nu tycker jag det kan få bli lite mer sånna där härliga 5graders dagar med strålande sol så man piggnar på sej lite :) allt blir så mkt lättare, jobbdagarna bla. meen nogpratat om väder, idag kommer jennipher hit så savannah och mikaela ska leka av sej lite medan vi fiser ikapp och snackar skit :) sen ikväll då anton repat blir det ridning för mej och fixning i stallet, karin är borta så jag ska ta mej i kragen, pyssla och plocka ordning där inne.
igårkväll hängde lina och sara med mej och peril ut på en kvällstur :) vad gör man inte för att få ses, jo tar med kompisarna ut på ridturer ! det gäller att vara effektiv då man har jobb, två intressen, vänner och familj man vill ägna tid åt ;P

vi började med ett schema ju, det funkar kanon ;D vilken förändring på bara en vecka OCH veckomatsedel + veckohandling är superbra, att jag inte fallit för det tidigare ! jag behöver aldrig komma hem och fundera längre och tjatet om dammsugning, plockning och diskberget finns inte längre, skööööönt :b
diskar varje dag, samt plockar och torkar bord + andra ytor som tvbänk och spis. dammsuger och tvättar två ggr/vecka. viker tvätt dagen efter samt vattnar blommor och går ut med sopor. byter sängkläder varannan vecka, samt torkar golv. ja, typ så ser schemat ut. allt står dag för dag, superlätt och verkligen en skitbra idé som funkar för oss :)

matsedel för denna vecka;
imorrn: spaghetti m. köttfärssås
mån: korv, ägg och potatis (allt stekt)
tis: pasta m. kycklingsås
ons: omelett
tors: potatisbullar m. keso och bacon
fre: tacos
lör: fläskpannkaka

nio månader och eksem

fan vad veckan gått fort, redag lördag ;O och imorrn är det en hel vecka sen mikaela blev nio månader :) appropå henne så var anton till gävle på hud och de kikade vad det kunde vara hon led av, eksem. så nu får hon en flytande medicin tre ggr/dag, smörjs med tre hydrokortisonsalvor och badas i ngt lila klegg. drygt att det blivit som det blivit, meen vad gör man inte för de små liven va :)
från att ha vaknat 4-8 ggr/natt, blodig på hals och bakom öron pga allt kliande. sover hon nu normalt igen, vaknar ibland då hon inte hittar nappen. vi har även tunna bebisvantar på henne då hon sover, dag som natt. det är då hon är utan dom som hon kliar hon sönder sej, (drar ibland av sej ena) så nog irriteras hon än men vi hoppas att alla salvor och medicinen snart lindrar det så hon kan få vara utan dem och det slipper klia så.

det är som sagt lördag, dvs min dag att kliva upp med henne :) vaknade halv åtta av att en bebis låg och pratade i sängen (FÖRSTA GÅNGEN på snart en månad hon inte vaknar i gråt av allt kliande = lycklig mamma ;D(alltså för hennes skull)) hon fick välling så mös vi i soffan, brukar lägga henne i hennes säng igen efter vällingen där hon myser och pratar med sin dalmatin en stund, ska strax hämta henne för blöjbytning och påklädning SEN börjar dagen :) (upp.dat. 9.01) det var visst så mysigt att hon somnade, så ska käka frukost och kika lite tv nu innan hon vaknar igen :)



lever och mår

här lever vi, mikaela har fått medicin mot sin klåda och imorrn ska hon och pappa anton till gävle för att kika på vad det kan vara för ngt. jag trodde på skabb först, men vi får som sagt se efter morgondagen ! och jag jobbar så mkt, så vi hörs igen i helgen då jag hoppas på att få träffa jennipher ;p låååång jobbdag med en tur bollnäs-färila-långshyttan-säter-gävle-HEEEM väntar imorrn, jag som tänkte rida ;S bara att glömma livet ! duschen nu ;D

och tristans mamma therese ! du har lösen till bloggen så kan inte svara eller kika den :O geeee hit lösen ;)

söndagsmys

igårkväll var det meningen jag skulle ta det lugnt; bada, fila fötter, smörja in mej, måla naglar, raka osv. men vi fick besök, kollade på hus och började skissa schema så inte blev det av med nå "hemma spa" e :) och nu är det söndag, en ridtur på sara tsm med marie som ska testa peril vid tolvtiden ! nu är det morgon åt oss här hemma, min tur att kliva upp idag ;b så mikaela har fått medicin och välling, har blivit baddad med varmvattentrasa och smörjd. nu är kläderna på och hon kryper omkring som en vettvilling, letar saker att riva med ;)

från nyss :)

från förra veckan :) ååh, favorittröjan glömde jag hos mary igår :.(

nyårslöfte

har säkert haft ngn ngt år men kommer inte ihåg vad eller om jag höll det. men iår har jag iaf ett, eller jag och anton har ett tsm :) och vi hoppas kunna hålla det.
  • ha ett "schema" för varje vecka där det står vad vi ska göra varje dag. ngt som ska få oss att hålla ordning hemma så vi inte skjuter upp och hoppas "ngn annan" gör det tills det ser ut som hej kom och hjälp !
just nu känns det som om jag är mamma, får lixom påpeka allt som behövs göras. jag kan ha sett det i flera dagar, han har inte ens lagt märke till det. hur kan det komma sej, ngt måste det ju bero på ? jag menar, vara mamma åt en som redan har en mamma men valt att flytta hemifrån ? det funkar ju inte hela livet, ngn gång måste man växa upp och börja ta ansvar ! visa att man vill, för jag ser att om man hjälps åt visar man samtidigt uppskattning gentemot varandra. (inte bara låta den andra dra lasset..)
visst han är kille och de har oftast inte samma, vad ska man säga "vill ha ordning" som oss girls. kräver inte det heller för jag tycker det är kul att städa, älskar att se resultatet. tycker det känns bra att hålla efter, med allt.
vi har bestämt (anton håller med :)) om att schema är enda settet, att vi ska ge det en chans. han lever lite kvar i "pojkåldern" då allt fixade sej av sej sj vilket det INTE gör idag och spec inte då man har ett hus med trädgård att sköta ! jag sj har alltid velat haft det rent och fint, men just nu är det bara jag som verkligen storstädar. jag skulle också vilja komma hem till ett nystädat hus, (skulle då känna att han uppskattade då jag gjorde det sist :)) få känna att jag får hjälp vilket skulle ge mej motovation att göra saker igen. för idag känner jag att "det är ingen idé" för det är iaf jag som får göra det nästa och nästa och nästa gång igen. ja, ni fattar :) låter som om jag skyller röran på honom nu, men det jag menar är att man är två om att stöka till, två om den lortiga disken och de smutsiga sängkläderna (JAG SER vad ni tänker ;)). så en ska inte behöva påminna den andra om att det faktiskt behövs göras !

ni tjejer som bor med pöjkar känner säkert lika dant som mej, har ni ngt annat tips än schemat så hojta :)

tandläkarn och myskväll

blev lite fattigare idag efter ett tandläkar besök, lagade ett hål och skrapade tandsten. hur kan det vara så dyrt ;S jaja. fick iaf träffa maria då jag ändå var i edsbyn, mary min mary ;) <3

mikaela sover och jag skulle egentligen rida men imorrn ska en tjej provrida peril (för att ev hjälpa mej att rida honom ibland :)) så idag får han stå så sticker jag och sara ut på en långtur tsm med dom imorrn ist :) håll tummarna på varmare väder! så ikväll blir en kväll i soffan tsm med anton :)

vinterväglag

sånt här jag är rädd hela dagarna för att vara med om, usch för vintrar då man jobbar ute efter vägarna ! :( att sänka farten och hålla avstånd skulle rädda många liv ..

ridtur i mörkret

har ridit ikväll och gud vilken fin häst jag har ;) jösses vad han trampade på och gick så fint i mörker. men det blev dyrt att åka förbi ett öppet granngården, nya event senskydd fram och bak, boots och ett skrittäcke. de heltäckande på bilden köpte jag för ett tag sen men de va lixom med i bilden så de fick vara med de också :b men nu har han skydd och täcken så det räcker va ! hm ;)

alltså, jag är inge vidare nyttig känner jag ;o nu ska chipsen fram och de ska få sällskap av colan. meeeehn, tänk såhär; det hade lika gärna kunnat vart så illa att jag knarkade eller skulle ut och supa ikväll så jag svullar med noooo respekt för nyttigheter känner jag !

pencilin och helg, äntligen !

jobbat klart för den här veckan och tyck lite synd om mej då :.( strulade igår, -27 var lite för kallt åt bruden som valde att öppna sidan då jag lastade så jag nästan inte höll på ta mej därifrån. men det gick och jag kom ju hem före fem iaf :) HEHHEHE.

känns som om jag har ont i huvudet nu också, sovit för lite kanske.. ska slå kull mej bara jag skrivit av mej och vila medan lillskiten sover :) och appropå henne var vi till sjkukan i förrgår, fick pencilin mot hennes hudinfektion så nu hoppas jag hon ska bli bättre. hon skrämde livet ur mej i tisdags då jag tog upp henne ur vagnen och det var alldeles blött runt halsen, jag trodde hon svettades. meen ne ! hon var alldeles skinnflådd där och bakom öronen, det rann ut som var och det luktade ruttet lik av hela människan :( men nu ska det väl hålla på att ordna upp sej antar jag. OCH nu ni står flickan utan att hålla i sej, kulkul synd bara att jag blir äldre lika fort som hon växer så det knakar. INTE OKEY !

ska gåtta mej i att jag har helg nu ! och ikväll blir det nog förmodligen en ridtur i mörkter, inviga nya pannlampan :) hoppas på lite varmare grader. handla kläder åt mikaela behövs också, ngn sov vill med till gävle ? ;b PUSS!



husletande fortsätter

anton och jag kollade på hus igår, men det blev inget av med det då det va för mkt att fixa. fint hus annars men lite dålig planlösning och garaget var det i stort sätt bara att riva och bygga nytt. ja, iaf så vare alldeles för mkt att göra !
så husletandet går vi vidare med och det är inte lätt då det nästan inte är ngt som duger och man har lite krav :) meeeen noga ska man vara, inte bara flytta sen komma på att; "du, det var nog lite för litet. för stor/liten tomt. alldeles för långt bort. för mkt att göra" osvosv. ne vi letar som sagt INTE efter ett hus mitt i skogen ! man ska kunna gå in till centrum, kunna handla och käka en pizza om man vill. kunna ta buss/tåg ner på stan och det ska helst ligga i vallsta, arbrå eller kilafors. men är det en gård kan den ligga lite vart som :) OCH INGET RENOVERINGSOBJEKT, frächt badrum, kök och vitvaror. ska i stort sätt bara tapet och golv som isf ska bytas. så huset vi kikade på igår hade vart perfelt bara det inte hade vart så mkt fel som var tvugna att fixas.. attans ! :)

tre grader, sol och söndag :)

min tur med sovmorgon i morse, skööönt de var då :) men jag klådde inte anton (som har sona sovmornar på lördagar), han sov till halv tolv ;p HEHHEHEHE. käkade frulle sen blev det en lång ridtur tsm med karin och vi pratade om ett jobb åt anton, wiho värsta bra och han älskar tanken kring det så jag hoppas för hans skull :p

nu jävlar är jag peppad att sätta igång peril, har ev fått en tjej som vill hjälpa mej rida honom också :) hoppas han faller henne i smaken, vi ska nog kanske ut på en tur nästa helg så hon får testa honom. han är ju för go killen min så det ska nog inte bli några problem :)

vart ut på en pulkatur med mikaela som nu sover, jag sitter här och anton gick ut för att träffa en kompis och slänga sopor. här hemma blir det lax ikväll, hade vart gott med potatis och romsås till det men jag hade inget hemma så blir mos ist OCH det är fan gött det å :)

<3



<3


mikaela snart nio månader

nästa söndag blir bruttan nio månader :) och eftersom jag kommer ångra mej om jag inte skriver upp lite hur hon är nu så kommer lite här, älskar nämligen att kika genom gamla bilder och gammalt jag skrivit om henne ;b

- kvälls och morgonvällingen är en riktig mysstund tsm med mej eller anton och hennes dalmatin, då kraffsar hon lite med vänsterhanden på den och klämmer kring benet med höger :)
- förut hostade hon på beställning, nu har hon börjat med fnysningar så kattrynkorna kommer fram på näsan ;)
- kryper och står överallt. tvbänken är en favorit, där kastar hon ner mina porslinsbollar (SOM HÅLLER !) och dvdfilmer å annat på golvet ;)
- en gamal tvdosa utan batteri är favoritprylen just nu + en traktor med vagn, gubbe och djur som åker och spelar musik ! :p
- släpper taget ibland och står ngn sekund, går också om man håller i henne eller om hon får hålla i ngt och skjuta framför sej !
- käkar två stora matburkar, två mellisar + morgon och kvällsvälling om dagen. mat - MUMS :)
- har ngt för sej som ser ut som en vinkning med högerhanden, det ser för himla knasigt roligt ut ;) haha
- sover middag på två-tre timmar och en liten stund på em.
- kallar anton för dadda eller pappap och mej för mammam, säger även titta och massa annat som man inte kan stava till ;P
- har utslag som doktorn trodde var pga kylan på hela kroppen, från toppen på huvudet till längst ut på tåna ! tror inte det är så skönt för gårmar gör hon då man smörjer, men nu i skrivande stund är de rätt fina. inga knåttror, bara torr. pluttan får sova med vantar för att inte klia sej !
- nu är det stl 80 som gäller på kläder, eller ja vissa märken är ju väldigt stora i stl men 74-80 då :)
- hennes favonapp är hennes hårdrock ;) så nu är sex sånna beställda då de här börjar bli lite till åldern så de ska kastas, utom en som jag tänkt spara för kul ;)
- märker varken av att hon skulle vara det minsta mammig eller pappig, skööööööööönt !
- håller sej inte längre bara kring oss, utan kryper iväg sj och hittar på det en massa tok. toan och vårt sovrum är roligast (och kanske äckligast ;)) haha. men går jag från tvrummet så kommer hon oftast efter och kikar vart man tar vägen :)
- älskar mat men kväljer av mat med bitar i, men det går i :) är väl ovan, för tror inte det är för att det är äckligt.
- kring sex på kvällen är det smörjning och pyjamas sen vid sjutiden blir det mys med välling och sen sovdags. sover gör hon till ca sju-åtta och vissa nätter spökar hon till det med att vakna till och från men det är väl ngt som händer med kröppa hennes antar jag :)
- lik sin mamma, nästan aldrig tyst ;) tjabblar i ett, pratar för sej sj och myser på !

det där va lite jag kommer på nu :)

<3

plumstur igen :)

var ut på en plumstur med peril idag igen :) han är så himla lugn och fin nu, konstigt det där. ju mer eller ofta jag rider, ju piggare och mer stressad blir han. nu då jag rider varannan dag är han hur lugn och fin som helst, länger stegen och blir bara svettig då han jobbar. huuuur skönt är inte det ! hatar att rida honom då han är på sitt vis, älskar att rida honom då han har sina bra och vanliga dagar :) min lilla buuuus !

och hörni, det har jag inte berättat men i tisdags då jag red och var påväg hem från hårga så fick han för sej då jag böjde honom att han skulle protestera genom att slänga sej i diket, och där stod han. kom inte en meter och jag hade snö till ovanför knäna. tänkte att jag hoppar väl av så han slipper kämpa sej upp med 92kg på ryggen. jahaja, då jag hoppade av vart det liksom lite nära marken så jag hamnade på knä, då hoppade han upp och tyglarna gled ur näven. då tackade han för sej och stack hem ;) haha, där stod jag utan häst så det var bara att börja knata hemåt. han stod snällt och väntade utanför stallet då jag kom hem typ 15 min efter honom, HAHAHAAH ;b


tretton !

det är ju trettondagen idag och tänk då man vart tretton ;Ss INTE IGÅR ! blir verkligen påmind om hur gamal man börjar bli nu då VI HAR HITTAT ETT HUS ;D hehehehhehe, så nu hoppas vi på att det är bara vi som vill ha det (tveeeeksamt) och att det är lika fint som på bilderna :)

ledig dag :)

bad mina fb vänner hålla tummarna om att jag skulle hinna med en ridtur idag efter jobbet och ngn höll visst lite för hårt -.- i morse hade jag ett sms på telefon om att lastbilen va trasig så ringde chefen vid sju och vart ledig idag då de inte skulle hinna laga. nemen, en hel dag ledigt + att vi är ledig på torsdag genom röddagen som är då :) HEHEHEEH, blir mkt rida i veckan :)

började morgon med att kika film, mio min mio men jag somnade efter halva så jag får kika resten ngn annan dag :) sen blev det en ridtur, käk, bad med minsta bebisen, kvällsvällingen åt henne och nu sover hon så ska slänga kull oss i soffan vi med och invänta sängdags :)

har köpt allt vad jag nu ska kunna tänkas behöva för att kunna rida i vinterns kyla och mörker ! ridtäckbyxor, fuskpolo (HAHAAHA, påminner mej om låg-mellanstadieåldern och lek i snögrottor :)) pannlampa *2 då de inte hade en som var tillräkligt bra sen fixade jag alla reflexer förra vintern; grimma, fodrat ridtäcke, till alla fyra ben, brösta och hjälm. och jacka har jag genom jobbet :) syns fint i mörkret och fryser inte i kylan ;b

galoppträning #1

peril och jag har kämpat på med skritt och trav i över ett och ett halvt år (förutom tre månader då jag va gravid då :)) och nu känner jag att han är redo för att börja tränas i galoppen, få den precis lika fin som hans skritt och trav är nu. tänkte att jag bara måste skriva ner det så jag kan gå tillbaka och se hur han var då jag började med galoppen PÅ RIKTIGT !

började lite lugnt idag eftersom jag hunnit rida honom bara tre ggr nu efter att han stått tre veckor. vart fyra fattningar, tre i vänster (varav två var försök till högerfattningar :)) och en i höger. vänster funkar kanon, kämpa med att hålla skallen längre ner bara annars flyter han in mjukt och håller ett fint tempo. orkar dock inte hålla den formen många språng, men gör en fattning och håller tre-fyra språng sen gör jag en övergång och tar om det.  höger har vi lite problem med OCH eftersom jag inte vill att han ska springa in i galoppen (inte det jag jobbar på!) så böjer jag honom till vänster så han får fram högerbogen och på det viset är tvungen att fatta rätt.

då vi kommit igång lite blir det mer finslip (hålla formen, hålla tempot osv) kom igång lite med fattningar i somras och då vart han riktigt haj på höger också, synd jag kom av mej bara! ;Ss så nu är det tillbaka till böjningarna ett tag :)

ska också tilläggas att jag tränar ute i skog och mark, är inte så pepp att vara på banan än men det kommer med våren :)

<3


plumstur :)


var ut på en plumstur mot galoppbacken idag, men ni ska inte tro pållarna vart nå tröttare för det. neeeeh
lika pigga så fort vi kom ut på plogade vägen igen efter ca en halvtimme med plums i djupsnö ;b


canon 350D





införskaffade mej en systemkamera igår, kanske
inte en dag för sent
. nu kan här tas snygga bilder ;)

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0