sthlm weekend :)

idag kom vi hem från en helg i storstaden och det känns skönt att vara hemma och inte ha så ont i ben och fötter. jag tänkte, precis som lina, sammanfatta helgen som vart :p

fredag. vi åkte buss ner vid åtta tiden och va väl framme vid tolv ngn gång. då köpte vi tredagarskort för tunnelbana och båt, tänkte att det blev bäst så vi kunde åka hur mkt vi ville :) sen åkte vi med packning till vandrarhemmet, bäddade ordning och sen blev det stan för lite shopping :) på kvällskvisten satt vi i en park nära vandrarhemmet och myste med lite cider och öl sen vart det god mat på en lite finare resturange :) kvällen avslutades med kortspel :D
lördag. klev upp och duschade för att sen åka ner på stan. jag och anton hoppade av vid slussen och gick därifrån medan lina och niklas skulle in till stan för att shoppa mer. vå åt på varsitt håll för att vid tre tiden åka mot gjurgården och grönan :D jag som är så åkrädd vågade mej ändå på att åka vilda musen och flygande mattan :) niklas galning åkte uppskutet och insane :o
söndag. vaknade, åt frukost sen åkte vi ner mot bussen för att vänta på den :)

det har vart en mkt trevlig och mysig helg med fint väder :) idag när vi kom hem va jag till peril och skrittade ut honom, bigge hängde på med bamse hon också. vi red ut på flackåker en sväng bara :p

 

 



vetbesiktad och klar

igår blev det lite fota med lina :D vi tog lit fartbilder på bilarna först, sen åkte vi till segersta och fotade från vattnet och lite så :p det va så mysigt. jag ska köpaen kamera jag också, kanske idag, jag får se hur det ser ut med ekonomin ;)

vetbesiktade peril idag och det va så kul att höra från vetrinären att han var en av de finare travhästar hon besiktat :) det blev utan anmärkningar rakt genom så nu är man nöjd och han får ju gå som ridhäst numera ;)

anton och jah såg precis en film, men nu blir det lite packa sen tror jag att jag åker till jobbet och tvättar bilen lite, hon ska ju stå hela helgen medan vi är i sthlm :) peril får också stå, iaf lördag och ev söndag, beror på när vi kommer hem då :) ska rida lite senare när det inte är så varmt :)

helgen över

men så lyckad den vart :D har haft det så otroligt kul, lika som förra året. planerade inte ett skit och så bra det blev. lina ringde på midsommar afton och frågade ifall jag och anton ville komma upp till växbo och grilla och festa lite så vi drog upp med dom vid fem tiden. vi gjorde ordning oss, drack lite gott och spelade kubb innan fler dök upp :) vi sjöng singstar och hade oss :p det va så mysigt ! midsommar dagen spenderades mesta dels hos jennie och johan, där jag och anton åt med dem, jimmy, mia och emil :) mums med fläsk filé och potatisgratäng ! sen skjutsade jag mia och jennie till långhed, där vi satt och myspratade lite innan det blev jössebo för dem. på vägen upp fick vi punka, men det löste sej fint :)
idag, måndag så här efter helgn känns det fint :) vart ett bra avslut igår med då mamma och pappa bjöd oss på mat, spaghettilåda, alltså det är så gott ! (kyckling, spaghetti och curry, mums :)
peril stod i lördags och igår va jag ut och skrittade lite på assfalt. har gått så mkt i skogen, på rakbanan och efter slingan i veckan så lite hårt underlag skadade inte för hans små söta ben :)


























































midsommaraftons morgon

trodde man skulle vakna upp till sånt där hemstk ihållande regn som det va i söndags, när det blåste och regnet bara vräkte ner. men inte då, det är ganska behagligt i luften än så länge och inget regn :) så jag ska bara äta frukost sen åka till stallet och rida :p jag kan inget annat än längta efter honom när jag inte är där, han ser ut som ett litet troll när han kommer mot mej i hagen :) tilltuffsad och gosig. igår åkte jag och anton dit efter att jag jobbat, slutade åtta så jag tänkte att jag skulle slänga på honom regntäcket ifall det skulle regna idag. och gud vad han myste, man fick knappt gå från honom :) han nästan borrar in huvudet mellan armen och kroppen och där ska han stå och bli ompysslad tycker han :) hihi, sötnosen min <3 han börjar iaf mjukna på rätt bra nu, går även att göra halt och han fortfarande kröker på nacken. (annars brukar de köra upp huvudet när man tar mer i tygeln) men jag tränar i stort sett bara halter nu, går några steg och gör halt så han lär ju sej :) (jag gör inte så hela ritten, bara när jag får lust att träna, så blir kanske fyra-fem halter sen får han gå en bit igen :) han bär ju inte sej sj än såklart, men han har ju fattat grejen :) och han är otroligt arbetsvillig så jag tror han kommer bli riktigt rolig att jobba med :)
hej mitt troll ;)

soool

idag fick hjärtat på sej skor :) och vi gick ett varv i skogen på granberg, det var mys :) brovade padden och den fick sadeln att ligga bättre men den gled fortfarande, men sadelgjorden är för lång, har på sista hålen på bägge sidorna så måste köpa en ny, kortare imorrn :) hittat en som verkar bra nu, en med lite former och med resår i bägge sidorna. jag frisserade fötterna på honom idag med, klöpp lite kring hovarna och kortade av hovskägget lite, han har ju så mkt :D kul att pyssla om dom så liven :) han är så mysig när man kommer och ska hämta honom, då¨kommer han till en så fort man börjar prata med honom :) nu blir det jobba :) anton är i arbrå, han ska spela på gårn ikväll :D älskar dej <333



premiärtur :)

jag och peril va ut för första gången på en 1 timmes skrittur igår :) han va så duktig så, mjuknar rätt fort och sänker huvudet och får lite längre steg. synd bara att sadeln glider bakåt, ska låna en padd av syrran idag och se om det blir bättre, sen köpa en kortare sadelgjord som är lite formad och har resår. funkar inte det blir det brösta då, men det vill jag inte ha :)
ska ut i skogen idag med, blir lite klättra på granberg :) sen blir det jobb ikväll/natt. igår va lina s med me och det va så trevligt, vi pratade om allt möjligt :D gamla minnen osv :D anton sover nu, jag ska gå in och väcka honom snart, han är så söt på morgonen :) älskar dej min sötaste sötnos <33
bild på hur sadeln gled bakåt, inte så lite heller.

min sötnos :)

nu är han äntligen min :)

nu är han äntligen min och jag har honom hemma :D han stod som ett ljus i transporten på hemvägen och backade så snällt ut när vi kom till stallet. det första han gjorde när han kom in i boxen var att mumsa i sej hö :) sen vart han rädd för vattenkoppen, den fräste när han kom åt tryckgrejen. men jag stoid där med honom ett tag så då drack han sen. får göra så några dagar, så han vet att det är där han ska dricka vatten från. tog ut honom på gången när jag lagt alla saker till rätta och borstade genom honom, han såg ut som ett lermonster :) imorrn åker jag dit på fm och kikar hur han har det ute med de andra sen åker jag dit på kvällen efter att vi vart på kusinträffen (på antons sida) och skrittar ut honom :) jag längtar redan om en idiot efter honom, han är så mysig. han vilade mulen i mina händer när jag hade honom på gången, så söt :) nu ska jag fixa med sadeln och tränset :) kan undra vart jag gjort av mina gamla träns och bett osv ? :s
älskar dej anton :) <333

hämtar peril :)

ja, jag kunde då inte somna om när jag vaknade vid halv sju. vad kan det bero på ? ;) hämtar min peril idag ju !! :D jag kan knappt vänta, att man kan vara så lyckligt för ett djur som man inte känner än. men det är ngt spec med hästar och hundar, de är så fina och så vänliga.
kanske ska skriva lite om hästen och hur jag tänk mej såhär nu i förväg, kul att läsa om det senare när det gått en tid :) han är inte så mkt riden och tränad nu, så blir till att skritta i gång honom ett par veckor, böja genom honom riktigt och lära känna honom. sen börjar det roliga :) jag och emma har ju en liten plan att börja med distans, så konditionen är ju ett måste att bygga upp och jag älskar skogsridning :) men mitt mål med hästen är ju att vi ska kunna ut och tävla hoppning ihop, men jag vill rida honom ett tag på mark först så han får sätta muskler i lugn och ro. vill inte börja för tidigt, dels för att jag inte har ngn brådska sen för hans egen del. bättre att få honom stark innan man börjar träna för hårt. hoppning kan ju slita hårt på ben, så sätter det säkra före det osäkra :) kanske till nästa höst eller våren om ett och ett halvt år, då lär vi vara i toppform ;)
igår vart det lugnt, slutade vid två tiden. och alldeles innan byta small det till. jag trodde jag körde på en trottis men tänkte att hur kunde jag göra det, jag va ju så lång från :s men hoppade ur iaf och gick runt och kikade, men såg inget. sen åkte jag vidare för att byta ute på ren (smällen kom i prix-rondellen) jag tyckte hela tiden att bilen lutade och att det vinglade men tänkte att det är säkert för att jag trodde jag hade punka och för att jag har fullast. men perra hann bara till regnsjö, sen gick det inte mer. han fick in på verkstad och då hade en u formad järngrej gått av på drivaxeln, en grej som håller fjädern på plast. inte konstit det vinglade och lutade :o usch för gamla bilar, jag blirrädd för den snart. den bara går sönder :s aja, vart iaf kvar på frakt en bra stund in på kvällen. har ju pappas bil nu, för att dra transporten idag så jag passade på att vaxa den och göra rent lite bromsar och smörja lite :) är lite orolig för min bil, då mamma och pappa har den. fast jag vet att de inte kör på ngn trottis :D hahahahaha

älskar dej anton <33333333333333

studenten

älskling tog studenten idag, han var så fin min älskade <3



tänkte ev ha en liten fest hos oss imorrn, ifall det är ngn som vill komma :) pratade med maria om det och hon och therese ville iaf komma :) tänkte om min emma ville komma ocks :p och marie, emelie, eider och ngn till från antons klass :)
va iaf hos hans mamma och pappa och åt efteråt, det var så trevligt :) fler bilder kommer sen när vi fårr bilderna av hans mamma :)
nu blir det lite mys med baby som väntar i soffan :) älskar dej anton <3

jag längtar så mkt tills lördag, då jag hämtar peril :)

hästiis

i söndags va jag och emma till ett ställe utanför falun och kikade på häst åt mej :) en supersnygg kallblods vallack som jag hämtar nu på lördag :) så för oss blev det ingen röstning, har iaf ingen aning om vad det va röstning till så. är man inte insatt eller inte har ngn koll så ska man inte rösta heller tycker jag. politik är inte riktigt min grej :)

nu i veckan har jag fixat stall, hoppas vi ska trivas där för det va riktigt fint. högt i tak, full servic, fina ridvägar, inte långt bort alls och massa hästkompisar :) får bara hoppas de blir kompisar med, att de går bra ihop och så ;) hade ju tänkt åka på crusing i ljusdal då igentligen, men det blir inget av :D
har vart väg och köpt en ryktlåda och borstar idag. beställde ny sadel igår och blir att leta ett svettäcke senare då jag fått hem honom och ser vilken stl som passar bäst :)
nu ska jag äta, sen åker jag till jobbet och fixa lite med bilen :) älskar dej anton <33

2 års kalas ?

vart helt grundlurad igår. trodde man var bjuden på två års kalas för sandra som fyllde år i torsdags, men ICKE :D
jag hade vart i stallet och ridit disa, anton skulle åka med johan till ullis och martin. när jag kom dit var ingen där, bara martins syster och hans bror. de kom ut och sa åt mej att inte ta med paketen in för vi skulle till ett annat ställe ? :s när alla hade kommit började man ju fundera lite vad som stod på. va nämligen inte bara familjen som kommit, massa vänner och bekanta stod där utanför deras hus och fattade inget. bilarna började tåga bort mot "stället". när vi kom dit skulle vi inte vara där heller, utan åka till ett ännu nytt ställe. kom fram dit, en liten kyrka i skogen :D alla fattade och gick in, där stod ulrika och marttin och skulle gifta sej. jag började stortjuta :p de var så fina !
sandra smulan va så fin :)
bilder finns på http://blondinii.bilddagboken.se/
klicka i kalendern på juni och lördag den 6/6 -09 :)

uppdat :)

kvälls/natt veckorna är sköna. man slipper all seg trafik i stort sett halva passet :) jaja, bilen va iaf in för besiktning i morse och det blev hela fjorton tvåor på bilen och körförbud på släpet. så idag tänker jag fira detta med lite färdgodis, det är ju fredag xD men jag längtar till imorrn, då blire kalas hos syster och martin för sandra smulan fyllde två år igår :D
jag red disa för första gången på hur länge som helst i onsdags, efter astman då sen så har hon ju vart skadad igen och kom hem från återbesöket, FRISK i tisdags :) men vi kom precis i en regn/hagel skur så det va inte så trevligt :p annars är det mysigt att komma igång igen. ska rida imorrn med, innan vi ska på två års kalas med fläskfilé har jag hört ryktas om :D

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0