Under uppbyggnad.

Lina smiter in och designar om lite.

Testar. Länk.


första advent


Med grön maskot

Har plockat fram julsakerna idag, fått upp dom till och med ! Va till shamn med emma mitt på dagen för att kika på lite saker men hittade väl inte så mkt. Lite smått och gott bara, fast inget nödvändigt :)
Vart ett nytt hackamore igår från horsetack (kc) för 200:- så köpte syrran ett nosludd idag på globen för 70:-
kunde ju inte låta bli att sätta fast hans nyinskaffade maskot ;)

Peril har fått munsår, därför jag rider med hackamore ..


v20+1


halvvägs
;)
jag är nu gravid i v20+1 (+11.5kg)
baby är nu ca  15cm lång och väger ca 350g
h*n känner igen min röst och jag känner sparkar flera ggr/dag


Hotell scania, vart man vill

Det är lite kallt här i Boda utanför Falun ska jag säga dej ! Ska lasta virke imorrn, till Västerås. Därifrån drar jag hemöver med foder till bönderna i dalarna och hälsingland som vanligt då :)
Om man ändå kunde få köra det här, fast hemma. Det skulle kännas bra att få sova i sin egen säng, alltid. Men är man gravid och inte kan köra annat så får man ligga ute, offra sej för att inte få det tungt. Trivs ju med den här körningen, verkligen ! Men passen blir långa, likaså nätterna men man slipper tunga lyft iaf. Kom fram halv sex ikväll, får inget på flaket först halv 7 imorrnbitti. Tur man har datorn och alla dessa play (svt, tv4, tv3 osv.) att se på. Det kan få en att somna gott :)
En sak jag brukar göra när jag inte kan sova är att mysa med magen, känna efter sparkar :) Det är så mysigt när den rör sej, fast samtidigt känns det obehagligt. Som om man svalt en biljardkula som rullar omkring :)

Jag ska ta hem Peril också, (efter nyår nåt tag) eller låna ut honom till ngn annan. Kanske min morbrors fru i Granbo kan ta hem honom till sitt nordissto. Då blir han glad gubben min, haha ;)

Nä ett par nätter i lastbilen väntar !

Älskar dej Anton <333


kärleken är hård ..

ifall jag nu är tvungen att ta tillbaka peril så har jag nog honom kvar även efter graviditeten, men hoppas på att ngn vill hjälpa mej att ta hand om honom. nog för att jag älskar min bil och har lovat mej sj att inte sälja den, men jag säljer inte min häst ..
bilen ryker isf i mitten av feb. hellre utan den än min älskade vän <3

allt i sin ordning

vi har bf den 12 april, jag är i v19 +6, babys hjärtslag låg kring 158, jag hade blodvärde på 117, ökat 6kg sedan v10 och nästa gång vi ska besöka barnmorskan ska vi mäta babys hus (magen :)
när hon pressade omkring med apparaten som mätte hjärtljuden så tröck den ut den ett par ggr, du har en stark kluns där inne sa hon :) nu kan tiden rinna på lite så lillklunsen kommer ut snart :)

nu blir det staden med mary och emma !


vilket är mitt bf datum ?

nu du lilla skit börjar du vara stökig om kvällarna, sparkarna känns och gör ont ? när jag lägger mej känns det obehagligt när den rättar till sej eller vad den håller på med, men sen är det lugnt hela natten .. bara på kvällarna den gör så än så länge. sen känns det som om den ligger med huvudet upp till vänster och fötterna ner till höger för det mesta för jag känner oftast sparkarna nere till höger :p

tycker en sak är skumt bara, när vi va på ul den 27 oktober gav barnmorskan oss 16 april som nytt bf datum coh jag var enligt henne precis i v16 +0 och det var en tisdag (4 veckor sen). alltså ska jag väl gå över i v20 nu på tisdag (fyra veckor senare) ?! men när jag kollar vänta barn kalendern på gravid.se så stämmer inte det. den visar att jag är i v20 +5 idag med bf datumet 16 april som hon gav mej ? :s vad ska jag tro ?? ska jag ta bf datumet 16 april och tro att jag är i v20 +5 idag, alltså att jag går över i v21 på tisdag ist för v20 som hon sagt. alltså att jag var i v17 när vi gjorde ul den 27 inte i v16 som hon sa. eller vad ? :S jag blir galen. måste fråga på måndag om vad de tror, kanske får göra ett till ul då och få ännu ny tid ? ..

ridtur

red ut peril med madde och flugan idag, klättrade i grustaget och peril tyckte nog det var jobbigt ! :) nu sitter man klistrad i soffan med chips och pepsi, väntar på att emma ska komma :)


v19+2

idag har det vart svårt att undvika den i magen, jag tror den rullar rynt, runt och runt :D men jag gillar det, som när man vaknar om natten och vänder sej då vaknar den nog för då trycker den neråt, känns som vibbrationer nere i magen :) då känner man sej verkligen inte ensam, även om man ligger mitt ute i skogen helt "sj"

partyyy


v18

dagarna bara går och jag blir bara tjockare och tjockare :) tänk vad jag kommer att sakna magen om ett år, nu är man ju aldrig sj, man har hela tiden sällskap av lillbäbisen <3
blir lite orolig när den inte rör sej men då kommer anton och lugnar mej med att den säkert sover, haha :) undrar vad det blir för ngt, vad man egentligen döper den till när den väl är ute. tjejnamn har vi ju men kommer det att vara en just sån när vi ser den för första gången ? jag vill ju ha den i min famn nu, se den krypa eller springa omkring. sitta och mysa med frukost, tända ljus och mysa ner sej i soffan med lite barnprogram :)

vi har lite planer på hur vi ska ha rummen eftersom vi bara har tre rum så flyttar vi antons dator ut hit till tvrummet och har vaggan här också brevid soffan, där kan den sova middag eller bara ligga och bli vaggad oså :) sen har vi spjälsängen i vårt rum där den sover om nätterna de första halvåret så får den flytta in i barnets rum sen, där vi har datarum nu :)
har lite planer om att tapetsera om där, tänkte mej svart och mörklila. men jag vet inte än, det blir isf mkt ljusläggning på väggar och i tavlor :) jag är ju lite annorlunda, och vad jag vet hatar anton rosa så då blev han nöjd också :p tänkte iaf försöka leta bommulstyg och sy ett eget sovset i ngn fin färg :)

edsbyns ridklubb är i behov av pengar, www.madebymadeleneeriksson kom med förslaget om att ha loppis där. så de ska ta upp det på styrelsemötet ikväll. isf kommer jag med nummer till bokning av bordsplats (priset för bordsplatsen går till klubben, det ni säljer för går ju till er sj :) sen blir det ev varvridning, fika i serveringen osv. så vill man baka lite och skänka till klubben så varsågod :).blogspot.com


anti prat, BARA massa struntprat.

tänka sej att man redan är fäst vid det lilla livet i magen, det gör mej ont att tänka på det jag fick höra i helgen. känner mej dum över att jag heller inte hade ngt annat val i början, det var enda utvägen just då. sen gör det inte mindre ont att människor som vet vilken man är, som känner mej tror att vi valde att skaffa barn bara för att få det bra ?! bra från vad ? hade vi det inte bra innan då ? han flyttade hem och inte ens efter två dagar va han tillbaka. allt är som vanligt. jag vet inte ens varför, konstigt att ni vet. handlade det ens om mej, eller vad ? jag tror inte ni vet vad ni pratar om utan att ni bara måste ha ngt att pratat om. men tror ni man får det bättre av att skaffa barn så får ni väl tro det, många förhållanden krachar faktiskt utav just barn, jag tycker ni ska tänka om.


fullspäckad lördag och söndag !


hyrde rakapparat och rakade peril idag, tänk va rädd han blev när jag knäppte igåg den ! haha. han skakade och blåste i säkert två-tre minuter sen kom kim lite snabbt bakom så då vart han livrädd och sparkade bakut rätt in i boxväggen brevid. då är man branog rädd om man sparkar åt ngt så hårt :o
men bra gick det iaf att raka, och fint blev det :) han hade 1.5 cm päls, det är inte lite päls det. undrar just hur hans päls kommer se ut när han blir gamal, dubbelt så tjock då kanske :o usch, för ju äldre de blir ju tjockare päls sätter de har jag hört. ändå täckar vi honom bra, men termo inne och vintertäcke med halvhals ute. men pälsen växte tydligen mkt ändå :)
imorrn ska jag rida ut honom om det är fint väder, snart kan man väl inte rida tänker jag.. idag hopptränade jag madde och ida, vart lite studds och sen en trippel på 1m :) igår hoppade vi ju bana på 6 hinder ! dock en bana på 80cm men ändå helt felfritt ! :)

nu sitter jag i soffan med finaste baby, skönt efter en helhelg med fart ! igår blev det hoppträning på fm, sen till alfta på kalas för jimmy som fyllde 15 i söndags och efter det blev det party hos mary som fyllde 19 igår :) och efter det blev det tuppenz, lite lite folk för min smak bara, hade ju fått vart lite mer men men.
nu är man nyss hemkommen fårn mamma och pappa, är ju pappas dag idag :) åt lite smörgåstårta och myste lite. lekte med smulan och fixade facebook åt mamma och pappa ;p

kul att magen rör sej :)

ännu en ny helg, undra hur många helger man vart med om i sina 22 år, måste vara över tvåtusen iaf !
vaknade nog vid sju i morse av ett monster till man som snarkar, tuggar och har sej :o men jag åt frukost och la mej i soffan, glodde på lite barnprogram som vanligt hahah och då somnade jag. nu sitter man upp, ska snart åka till arbrå för att hoppträna bla kim, madde och ida :) hoppas peril tycker det är kul idag, och slutar upp med sparkarna !

v17+4 (+10 kg)
*barnet är nu 16 v gammalt
*väger ca 200g
*det unika fingeravtrycket börjar klarna
*sparkarna kan kännas som kurr i magen :)


vaccinationsspruta !

kan knappt förstå att jag är så pigg vid den här tiden, jag som brukar somna i soffan vid åtta. jag är en sån latmask, det vet jag väl ! men har tvättat sen sex ikväll iaf :) nu är jag äntligen klar. vaccinationsspruta va jag och tog idag med, ont i min lilla arm nu :)

va till peril med nytt vintertäcke idag med, svart med halvhals. hur täckar ni era hästar och hur börjar ni och när ? min går med termotäcke/fodrat stalltäcke inne och fodrat regntäcke ute, såsnart det blir minus om dagarna blir det vintertäcke. började nog i sep nå tag med vanligt regntäcke sen övergick jag till fodrat i början av okt eftersom han gick ute om nätterna ända till 18 okt. nya nylonboots fick han idag med :)

va till ulrika och hälsade på igår på fm också, tänk vilken ålder sandra är i nu. allt är hennes, ingen får röra bara mamma. suck låter jag. ska man byta på henne så säger hon mamma ska och börjar skrika, men då går man iväg med henne bara. stackars små som inte har ngn egen vilja ;) nu lät det som om hon va så igår men de va hon inte, då va hon så mysig så men det brukar låta så när mamma är i närheten :)

jag ska strax gå och sova, anton la sej vid åtta tror jag, han va så trött sötnosen <3


v 17+0

går över på tisdagar, så idag är det v 17 :) den är så liten än så jag känner inte av den annat än om jag klämmer ihop magen från sidorna. då känns det som en fisk som simmar upp och ner, är nog fötterna som sparkar :) sen på nätterna när man vaknar och vänder på sej då känns det som om jag ska knäcka den på mitten. känns som den ligger med huvudet uppåt, alltså inte uppåt mitt huvud utan uppåt mot den sidan jag inte ligger på. så när jag vänder mej så känns det som om huvudet hamnar neråt mot madrassen och det spänner till rejält i magen då :)

ikväll ska jag få träffa min häst, efter typ tre dagar från honom. känns mysigt att få gosa med honom igen :)

anton är på uga, ska väl hämta honom därifrån senare. OCH astman verkar flyga längre bort, blir allt lättae att andas. bis morgen

kejsarsnitt, kanske ett måste

sitter och kikar på sjukhuset nu, det handlade för ngn vecka sedan om en soom hade likadan astma som mej, förkylnings och ansträngnings atsma. de sa att under en förkylning kan en med förkylningsastma vara flera ggr dåligare än en person utan astma. jag kan ju intyga detta. är sjukskriven nu för andra gången, pga förkylning. skulle åkt i morse och kommit hem på onsdag em. men jag kände igår på morgonen att jag kände mej osäker på att åka så långt bort med tanke på att jag knappt kan resa mej utan att blir mkt anfådd.
om nätterna sover jag en - två timmar åt gången, när jag vaknar slår det till också täpper halsen igen och jag måste upp och kissa så jag inte kissar på mej när jag hostar och jag blir så anfådd när jag går upp och ännu mer när jag börjar hosta och kräkas. usch, sen tar det så lång tid innan slemmet lägger sej och jag kan somna om igen. morgonen går faktiskt bra, då hostar jag och tar igen mej innan jag kliver upp men då börjar jag bli anfådd igen så sitta är min grej när jag är förkyld ..
har ju börjat fundera på planetar kejsarsnitt, skulle inte ens klara förveskarna i mitt tillstånd. men å andra sidan. är jag frisk så klarar jag ju en vanlig födsel. jag ska prata noga med min barnmorska så allt finns dokumenterat till förlossningen.

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0