.


riktig olycka

jag, anton och tobbe var till dej ikväll. la en vit ros
på din plats och tände ett ljus för dej
. tänker på dej
som verkligen inte levt klart ditt liv
och på dina
anhöriga som evigt kommer sakna en fin människa
.


gävle crusing

den bästa i sommar, eller ja det var väl sällskapet som gjorde den till den bästa ;D
åkte och hämtade ante och ådin vid sex, sen hämtade vi tim i bollnäs och drog iväg. hade perra och dom en bit bakom så vi kom på att vi skulle ställa oss efter en avstickare och vänta för de skulle köra ikapp oss. så vi åkte upp efter en liten grusväg och väntade. så kom det en röd 850 i full fart, "äh han har en grön" sa ante så vi väntade lite till. sen kom vi ju på att det måste vart han iaf, så vi ringde sofie och då var de redan ute på e4an bortanför tönnebro xD
så vi piskade efter och väl i gävle var det träff utanför mc donnalds på söder, så där blev vi ett tag innan vi åkte in mot stan. åkte omkring ett tag innan ante och tim drog på vuxenklubb medan jag plockade upp sofie och jocke så vi satte oss och kikade på bilarna ett tag :)
åkte nog inte hem först halv två och då vare fortfarande en massa bilar och kö. det var en skitrolig kväll, men massa garv och sjukt ! ;P haha.
nästa helg är sista crusingen och den är i hudik.


red bride




foto: andreas persson


fredag

puhu, inte först tio igårkväll blev en liten dam trött och somnade för natten, innan låg hon bara och pratade med sej sj men till slut blev det tyst :) OCH 6.06 var det morgon, inget emot det eftersom jag är en morgonpigg människa. lägger mej hellre ett par timmar på fm, men ibland är det skönt att INTE behöva kliva upp riktigt så tidigt ;) haha.

idag är min stora söta pappas födelsedag, så jag har kirrat barnvakt från tre så då ska jag ner på staden och kika efter ngt mysigt åt honom sen blir det edsbyn och käka tacos med hela familjen och fira honom :) OCH efter det, ikväll kl 20 är det äntligen bilträff :D så på hemvägen från edsbyn blir det tvätt av bil i runemo så hon är fin tills ikväll för nu är det bra precis ett par veckor sen jag vaxade så nu får hon faktiskt tvättas riktigt :)
ngn föresten som har tips på bra tvättsvamp ? ingen statoil/ok/preem/dollar/rusta/biltema eller annan sån svamp med skum i tack ;P det ska vara en liknande jag har nu, en tjock, mjuk och lite dyrare alltså :)

nä, nu ska jag ta och plocka upp lilla damen som har vart vaken ett tag efter att ha sovit frukost :) sen bädda rent våra sängar så det blir mys att lägga sej sen ikväll :) puss hej !

<3

en bild för varje månad, vilken skillnad ! den här tjejen har gjort mitt liv, vilken lycka hon ger mej alltså.

1 vecka <3

7 veckor <3

11 veckor <3

15 veckor <3

nästan 19 veckor <3

filmtime !

här kommer lite filmer på mickis, piiiinsamt att jag pratar som en mes men det bjuder jag på ;)
- första filmen är på då hon ligger och myser med sina fötter som hon lärt sej nu den senaste veckan :)
- andra filmen visar hur hon försöker ta sej framåt på magen, man ser att benen börjar hänga med så bara armarna kvar sen kryper hon nog :)
- tredje lägger jag ut bara för att jag tycker det är så sött då hon äter, med ngt för ögonen (som så många andra bebisar) igår vart hon så trött då jag matade henne så hon somnade på sitt lektäcke med min kofta som täcke ;p

torsdag

inatt har man sovit som en kung ;) och till råga på det har vi lagt oss före tio två dagar i rad, tror det är ngn här hemma som förstår att man blir trött av att jobba ;P
idag iaf börjar anton inte först kvart över tolv så jag ska åka och handla strax sen åka på banken då de öppnat, sen hem och vara med en bebis hela dagen och vänta till anton kommer hem ikväll efter nio.

imorrn är det bilträff här i bollnäs, som jaaaag dragit igång ;) OCH det är folk från enköping som skrivit att de ska komma så nu hoppas jag veeerkligen att det blir lite folk och att det blir trevligt annars blir det pinsamt :)

en bild säger mer :)


hej, jag heter faktiskt mikaela !

min gåstol skulle jag kunna sitta i länge, men får inte för morsan :/

mat däremot skulle jag kunna klara mej utan, jag gillar flaskan <3


opålitlig !

om det inte vore nog med att det regnade hela dagen igår så man inte kunde rida så är inte pengarna från försäkringskassan påväg in heller ! gah, så nu måste jag ta vagnen och gå ner på stan ist för i skogen. alltså, jag kokar snart på den där opålitliga, fula och gröna kassan som är till för att hjälpa en inte göra så räkningar blir försenade ! DET HÄR ÄR INTE OKEY :@
nu har man en hungrig bebis på lektäcket här nere men som inte är så sugen på ngn mat alls ;) men vad kan man göra, hon verkar då inte så brydd trotts att det är över 5 timmar sen hon åt. aja, klä henne och bege oss ner på stan då iaf. sen får vi se vad dagen bjuder på, anton slutar inte först åtta ikväll så blir väl inge rida först på lördag :/ meen jag tror inte pållen min har haft ngt emot att ha stått och bara käkat en vecka då ;P

uppdat; 14.56 ;)
pengarna var påväg in så de var inte försenade, för ovanlighetens skull lixom.

bvc besök, 4mån 8dagar

vart till bvc idag och nu sitter jag och lyssnar på rosa helikopter och massa andra mysiga låtar som jag nötte för tio år sen ;D ska käka ngt sen blir det tv enda tills anton kommer hem ikväll !


klarlackat

klarlackat för den här gången ja, tills jag hittar ngt nytt att pyssla med ;D
vart iaf en väldans skillnad och jag som tidigare inte märkt av rosten på nedre delen av dörrarna fick igår värsta sporren att fixa det också, så det är iaf nästa projekt :)

ääälskar min snygga maskering ;)

klart ! :D
för er som inte lägger märke till, så är det de nedre (tidigare) svarta
"plastlisterna" som nu är lackade röda som bilen !

min röda brud !


denna dekal, (ej dekaltrim.nu) 60cm lång är beställd och ska sitta stående på hödersidan av framrutan :) ska blir spännande att se hur det blir, kommer bild :)

polerat sur fyrtio hela dagen :)

putsat morbrors frus 740 idag, som ett litet tack för all hjälp med pållen :) och alltså, jag har inte vart med om en mer svårtvättad bil, taket var alldeles rosa ! svampen högg hela tiden så då kan ni kanske förstå (haha eller ja inte alla som är så putsintresserad som men kanske ;)) att maskinen högg rätt rejält då jag rubbade (I think it's called that) ! men vaxet gniddes in fint och sicken skillnad det blev ! har en dåålig förebild och en hyffsad efterbild, men det är inte alls rättvisa emot mej och mitt jobb eftersom jag inte tagit dem på samma plats och i samma ljus :p men man ser iaf att skog och mark INTE blänker i dörrarna på förebilden, vilket de gör på efterbilden ;)

- tvättad, avtorkad och maskerad

- rubbad och vaxad. efter sex timmar, klart !

mickis


hon gillar sina brillor, eller hon har väl vart så illa tvungen att vänja sej.
hon somnar nästan direkt hon får på sej dem :) svarta i bilstolen och
rosa i vagnen, precis likadana och köpta på lindex på rea 14.50:- /st


hoppagunga är mys, liiite svårt att fota då hon är in
acction
bara ;p och jag förstår inte vilken smak de som
gjort denna gunga hade, inte det snyggaste tyget direkt ;)

hihi, igår gick hon både framåt och bakåt i gåstolen :)


puts

igår var jag till växbo och kikade då lina putsade på mantis, var meningen jag och anton skulle ha en myskväll bara men jag skulle ju "bara dit medan han diskade". blev inte riktigt så ;) vi pratade om allt möjligt och så blev kl typ tio innan jag var hemma ;p

ikväll ska jag försöka vaxa taket coh spoilersen, det enda jag inte gjorde i förrgår. resten tar man ju med maskin och det blev så sent att jag skippade det.
fick tag i en kille igår som ska kika och fixa fläckten i pöpis på måndag också, kan ju säga att det börjar bli lite småkyligt att åka om kvällarna.


mer barnis

mer barnmat står nu i frysen på kylning. idag blev det;
blomkål/morot, blomkål/palsternacka och morot/majs. kan ju säga att morot/majs var fruktansvärt äckligt, men jag frös väl in lite iaf eftersom lilla bruden kanske älskar det. vad vet jag :)
OCH jag måste bara tala om också att den där melon/bananpurén jag försökte mej på sparade jag iaf i kylen och idag då jag kollade till den så hade den spelnat. eller ja det vattniga låg i botten så jag klickade ut och frös in det ovanpå. det var supergott ! vart väl 10 msk ngt sånt, så det kommer hon säkert gilla ;P

i frysen har jag nu i:
matpuré;
- potatis/morot/palsternacka
- blomkål/broccoli/potatis
- blomkål/morot
- blomkål/palsternacka
- morot/majs
fruktpuré;
- melon/banan
- mango/päron

planer på mer fruktpurér, tänkte göra en päron/banan, päron/nektarin och äpple/banan.


svar;

tack för era svar om det jag undrade :)
eftersom det finns burk att köpa med olika saker i från fyra månader så trodde jag att det var ok att blanda så jag har blandat och hon har då inte fått utslag. har inte hört först nu att man inte ska blanda, av dem jag frågat så har de sagt att man kan blanda (rotfrukter). så det där är väl olika, allt bvc säger är ju inte rätt heller :)
som du säger madde så känner man väl sitt barn bäst och jag får väl äta upp att jag blandat då om hon får utslag. (vilket jag har mkt svårt att tro, har då aldrig hört ngns barn fått det) på ica har jag sett endast en burk med EN sak i och den är morot, sen är allt blandat: morot/palsternacka, morot/potatis, potatis/palsternacka osv. så kan det verkligen vara så farligt då ?

ny puré

nygjord barnmat ligger i frysen, så nu har hon utbudet; broccoli/blomkål/potatispuré och morot/palsternacka/potatispuré. vet dock inte om det är så värst bra att käka blomkål och broccoli nu vid fyra månaders ålder, ngn annan som vet ? blandade det med den andra purén idag iaf, eftersom jag inte vet hur pass bra det är. men antar att det är ok eftersom det finns iaf en (vad jag sett) barnmatsburk att köpa med broccoli i.

- kokade allt tsm i småbitar i ca en halvtimme och mixade de i matberedaren till en slät puré.
- hällde ngn matsked i bullformar och resten i småklickar på bakplåtspapper.
- ställer sen in en plåt i frysen så det får frysa till
- sen gör jag som med kakor, lägger "klickarna" i större förpackningar glass/yoghurtburkar. det är lätt att plocka fram så många man vill, med tanke på att för varje vecka äter de ju mer och mer. knäckformar (tips jag hittade hos madde) går också bra, perfekta smakportioner. men klickarna går lika bra om man inte har knäckformar :) då klickar man bara ut önskad mägnd, jag har två tsk i varje klick.

gjorde även en fruktpuré i morse på honungsmelon och banan, den var INTE bra. jättelös.. men det här ska hon inte få nu (får de smak på sött kan de vägra äta den andra maten)
men när får de börja äta melon och jordgubbar ? har både läst och hört att melon, jordgubbar och annanas kan göra dem väldigt allergiska, eller är jag helt ute och cyklar nu ? ;D
ska iaf köpa ngn mer frukt som är lite fastere och blanda i, se hur det blir. kanske päron och aprikos ? har ju en päron/mango puré som vantar på att hon lär sej äta potatis och tycka om det :)


måndag fm.

uh, hunnit med mycket idag på fm jag ! hästarna hade smitit inatt/morse så karin hittade dem rusandes över allt på gården. de drog tom en repa mot padocken, varför de nu skulle vilja räjsa dit sjmant ;)
men ja iaf så var jag dit och plockade ut dem, hon hann få in dem i stallet innan hon åkte så de fick vara inne ett par timmar på morgonen. lagade hagen, fyllde vatten och mat i hans havreföråd ;) (börjat med havre nu efter någon månad med müsli). sen var jag till mekonomen och beställde sista burken färg, så imorrn blir bilen förhoppningsvis klarlackad ;P;P;P sen är det bara försöka fixa till färjen med klarlacket ...
hann även med en repa till stan, hämtade ut strängar till antons gitarr SEN hämtade jag vaxet till bilen ! tackar du för det :) min bil ska blänka fint i höst ;P;P


fyra månader

idag strax efter sex i morse blev hjärtegullet fyra månader ;)
under den senaste veckan har hon;
* lärt sej stå, riktigt :) nu "låser" hon knäna och står om man håller henne kring magen. det lärde hon sej faktiskt i fredags då hon och jag var på staden, det blåste lite och hon spände sej för att kika på de fladdrande löven ;P
* började med smakportioner igår (anton ville vara med första gången och se :)) hon tog det väl rätt okey, inte var det väl säkert alldeles för mumsigt men hon blev då inte så förvånad som vissa kan bli iaf.
* har även börjat med tillägg från fyra månader, dock verkar hon inte bli nöjd alls ändå. hon somnar vid sju tiden men småvankar och ska ha napp, ibland tom mat en gång till under kvällen sådär vid tio-elva tiden. det är lite därför jag tror att hon inte nöjer sej, så jag ska ringa bvc och höra vad man kan göra. om man ev kan blanda med ngt mer "mättande" eller vad hon nu tror det kan vara.

<3







mums :)



första gången idag som mickis fick käka annat än tillägg och det var ju inte så tokigt :)

undrar hur hon tycker det smakar ;p

helgen :)

åhåhåh, helgen som vart har vart en av de bästa på länge. vart en heldag med massa snygga gatbilar igår och idag var jag med lina till shamn och kikade på dragrace, bilar med lite mer hästar under huven och lite mer dånande :) dock har man ju inte ngt intresse för dem egentligen, men det fick väl duga som söndagsnöje :) käkade på tacobaren i stan sen och det var underbart gott där alltså ! och vilken trevligt liten äldre man som tog emot beställningarna.

nu ska jag mysa med min bebis, ta hand om henne inför natten sen ska ska jag ut och rida, rensa skallen efter en hel helg fylld av bilar ;)

BIG car meet, på högbo bruk












här är några av alla bilar som jag kollat in idag :)

höstmarknad


jag och mickis var ner på marknaden idag, här sitter vi och lyssnar
på ngr indianer som spelar på sina panflöjtar :)

hittade inte ngt alls på marknaden, men på åhlens hittade jag en grå
rock
´n roll t-shirt, ett par svarta lurv handskar med tassavtryck i handflatan,
en grön/vit randig och en svart/vit randig dreggelscarf, en svart och en
turkos fleece"halsduk", en svart bad hairdaymössa (fast köpte två, i olika stl :))

<3





liten uppdat. över altanen


före, under, efter.

före och efter, på golvet ska en altanmatta för er som undrar över färgen :)


en am staff eller en staffe ?

efter mkt om och men, har vi nu trillat ner och står i val mellan två raser;
 
är nu ute efter en seriös kennel som föder upp am staffar för lydnad/agility. här kan ni som inte vet vad en am staffe är läsa och här hittar ni en av alla kennlar vi kikat på.
det andra alternativet i val av ras är engelsk staffordshire bullterrier, lite info om staffar.

OCH vi ska INTE skaffa en nu, neeeeej. vi ska hitta en kennel som känns seriös först och skaffa förtroende hos dem, även anton ska ha fast jobb så vi kan planera utefter arbetstider osv. man ska ändå ha en hund i tio år eller mer så det är inte bara att köpa för att man är sugen nu (impulsiv), som både jag och anton är :) utan man måste ge tanken om det tid och själva planera för att se. jag jobbar ju ändå en hel del av veckorna och är dessutom borta, så att ha hunden med i bilen vore ju ett stort plus. just nu har vi hundförbud i bilarna, ngt man kan komma överens om med nara chaffisen iofs :)
fördelen med vår "lägenhet" är ju att den ligger ut emot skogen och det finns en hel del träningsställen eftersom jag nu vill träna lydnad med min blivande vovve.
valet av raserna är egentligen rätt enkelt då jag är för stora, pålitliga och snygga hundar med mkt energi. energin är ju upp till var och en (hundarna), men ngt att jobba med då om man säger så :)


min anton :)

även om jag inte tycker att 30mm stora hål rakt genom öronsnibben, halvlångt rockhår och skrikmusik är bra och fint så älskar jag honom ändå. för dessa hål i öronen och det där halvlånga håret sitter ju på den finaste människan jag känner, min allra bästa vän och älskling helt enkelt. han kan sätta på sej vad som helst (hans kilt bla ;)) och jag tycker ändå han är såå mkt finare än alla andra <3

att ha anton vid min sida har gjort mej till en helt annan människa. det finns verkligen inget ont i honom och att döma människor efter hur de ser ut, hur de klär sej och vad de har på kroppen (percings, tatueringar, töjningar osv) är verkligen helt fel. han är en underbar och ansvarsfull pappa, (bajs på er som inte trodde/tror på honom) han gör verkligen allt för sin lilla dotter och det värmer mitt hjärta. han ställer även upp för mej, som faktiskt inte alla pappor gör. vi bägge har intressen och får bolla med varandra för att få det att funka om kvällarna.
man ska stötta dem man tycker om och håller kär, inte försöka ändra på dem. jag stöttar honom i det mesta, jag menar även om jag inte tycker alla hans töjningar åså är snyggt (ser ingen mening med dem) så försöker jag inte få honom att sluta/ta ut dem. man kan faktist vara glad för andras skull, hört talas om det ?
man ska inte bara stötta utan vara rädd om dem man har också, inte klaga och säga rakt ut vad man tycker alla gånger. även om han inte tycker hästar är så roande så säger han ändå att "ha det så mysigt på ridturen".
för et som inte vet älskar han trummor och gitarr, och här hemma går gitarren varm rätt ofta. även om jag tittar på tv eller sitter här vid datorn så spelar han och jag klagar inte (oftast inte :)). bara om det är ngt svenskt och man gärna vill höra eller så :)
kompisar som är här frågar "hur kan du koncentrera dej då han spelar och du kollar på tv ?" aa, men hur ofta kollar inte jag på tv ? hela dagarna :) och jag har lärt mej att då han spelar kollar jag på ngt med text, lika som då mickis får för sej att börja gorma och prata som hon gör vääldigt mkt och högt ;p

kom att tänkta på detta eftersom många klagar på just såna som anton, bara för att de sj inte inset att jorden faktiskt snurrar.


älskade <3




onsdag

nu är det slut på friden (att sitta i soffan och se bebis ligga där man la henne), hon är på rymmen heeela tiden. fick precis flytta henne från golvet här brevid soffan, jag som var snäll å la henne på sitt mjuka lektäcke ;)

jag ska göra ett ryck med altanen idag, måla klart möblerna dvs ena stolen och bänken. sen ska det målas en vägg som pappa vart hit och skruvat upp bräder på. så om det är fint väder imorrn blir det skura tak sen då allt torkat blire måla det och resten av altanen. så så jättelångtråkigt kommer jag inte få det den här veckan :)

den jag älskar allra mest

nu då jag ändå är i farten och skriver om ngt man älskar så mkt att man inte kan förstå så ska jag skriva ner ngr rader om min älskade och underbara dotter, tycker inte jag ger henne så mkt plats i den här bloggen. men jag väljer att inte göra det dels för att jag vet att andra som inte har barn inte tycker det är så kul att läsa om hur ens barn är och hur mkt de skiter osv. sen dels för att jag har intressen som jag nästan bara kan utöva på sommaren, så nu under sommaren blir det mest prat/tjat om bilar åså :) så jag brukar nöja mej med att lägga upp bilder på henne, det tycker iaf nästan alla är kul att se :) sen skriva ner lite saker för min egen skull..

innan hennes hjärta slog sitt allra första slag var jag en fri människa som inte hade en aning om hur mitt liv skulle se ut i framtiden. men då jag fick reda på att jag skulle bli mamma, vändes hela min värld upp och ner. jag fick genomsöka varenda litet tomrum i vardagen och se om jag fick plats med ngt mer. så snart jag insett och accepterat förstod jag verkligen, det kunde inte blir mer underbart. jag började planera mina dagar, längta efter ngt jag egentligen inte ens viste vad det var för ngt. ibland längtade man så mkt att man knappt kunde tänka på ngt annat. allt vände verkligen till det bättre, trotts att jag inte hade det sämre innan. men man kan inte förklara, det blir helt enkelt bara bättre på ngt vis och man förstår inte vad man levde för innan. nu lever man för ngt som är så stort och fint, man är verkligen till nytta och viktig för iaf EN person. EN person kommer aldrig vilja vara utan mej, det är iaf så man tror ;) hon kommer alltid vara en del av mej och jag kommer alltid bära med mej henne vad som än händer. mikaela är mitt allt, mitt hjärta slår för henne och det är henne jag älskar mest av allt som jag någonsin kommer möta. inget kan ta henne från mej, hennes framtid ligger i mina händer och jag ska ge henne allt det bästa tills den dagen hon sj kan fatta beslut och jag kan bara hoppas slumpen är på hennes sida.
jag menar, det finns droger och fyllon som kör fast de inte borde. jag hoppas verkligen inte hon hamnar bland "fel" människor, för det är verkligen hur lätt som helst att trilla dit. de som är religösa ber för dom de håller varmt om hjärtat, jag kan bara hoppas hon gör sitt bästa. älskade barn <3

förälskelse

vissa älskar skor, andra älskar väskor. jag älskar bilar, sak samma.
hur kan man älska ngt så mkt ? ni som älskar ngt så mkt borde också undra det. alltså, man blir som galen och ju mer jag drömmer ju mer galen blir man. jag kan sitta och titta i gamla biltidningar (har en korg på toaletten full) och klura ut hur jag skulle vilja ha min bil. få ideér som egentligen inte alls kommer existera, jag kommer nog aldriiig ha råd att få min drömbil. skulle kunna skriva upp märke, modell och alla planer. ni skulle förmodligen inte fatta ett skit så jag skippar det. fantiserar och drömmer mej bort för en stund för att sedan komma på att jag bara drömmer.
i helgen ska jag åka på big car meet i högbo bruk, gissa om jag ska kika massa fina sockerskorpor ! jag blir helt förälskad, hur i hel..e kan ngt vara så vackert och ge mej så mkt lycka ?! OCH alla dessa underbara fälgar, blir tokig. ja, ni må tycka jag är helt galen men såhär är det och ni som älskar ngt så mkt förstår. jag menar, vissa klarar sej inte utan musik. jag klarar mej INTE utan bilar.

lördagens björnfest !

hihi ja helgen som vart var rätt trevlig, mysiga folk räddade min lördagkväll. vi satt ett gäng här hemma före björne, som för övrigt sög stenhårt iår ! var verkligen bara småfolk där, så det gör ont i mitt bilhjärta att jag la 180:- på inträde ist för på älsklingbilen min :'(
men förfesten här hemma var kanon och vi vart en fullproppad altan till slut; malin t, jocke j*2, anton, fp, perra, ante, sofie, peppe, chauffören och jag :) myyys.

tack klarlack !

måste bara slänga in ett inlägg om att jag älskar klarlack ! lackade lite svarta plastsaker röda på bilen igår, så tyckte jag att det blev sådär. lite brunrött nästan, ingen höjdare men det dög. slängde iaf på klarlacken idag OCH VILKEN SKILLNAD det blev alltså ! vilket djup färgen fick och vilken färg dessutom, näst intill lika som övriga bilen. visst att man anar "appelsinskal" locken, men det är inte alls farligt. helt klart supernöjd, för att vara första gången jag lackar så :) bilder kommer då jag lackat läppen en gång till och fått på klarlack där.

mikaela just nu

jag sj (säker inte ni ;)) tycker det var ett tag sen jag skrev hur mikaela är "just nu". tycker jag kan ha användning för det senare så nu gör jag det igen, skriver lite om hur hon är åså :)
 
vakna tiden. hon är och har vart ett vakenbarn en längre tid och det har jag inget emot, hon är så snäll ändå OCH lättroad även om hon nu börjar vara "på rymmen" ibland ! hon har nämligen nu i veckan lärt sej att man inte bara kan flytta sej lite om man skjuter sej framåt (eller hur man nu ser det) med benen då man ligger på rygg. hon skjuter sej överallt, runt runt i rummet tills det tar stopp. antingen vid soffan, under bordet eller vid tvn. ni ska få se en film, så småning om :)
sova hinner hon bara göra två ggr/dag, men hon kan fortfarande ha sovdagar. som de kan ha som bebis, då kan hon sova fyra-fem timmar på em ..

sömnen. hon somnar vid 18-19 tiden om kvällarna, sover till ca fyra och då är det mat sen sova till ca åtta igen. man får helt enkelt inte klaga alls, det är ju underbart att få kvallarna "lediga" ! hoppas dock att hon snart ska somna vid 19-20 om kvällarna och sova enda till morgonen. nu är ju fyra också morgon, men snart ska hon klara sej utan det där natt/morgonmålet. jag har satt sex månader som gräns, efter det får jag helt enkelt underhålla henne fram till sex på morgonen. alltså om hon fortfarande då vaknar vid fyra, men det är ju två månader dit så mkt kan hända :)
nu på natten kan hon ju ibland vakna före fyra, men jag har fyra som gräns så före det får hon ingen mat. om hon inte skulle gallskrika och verkligen vara hungrig då. vilket hon vääääldigt sällan gör. hon kan ibland vakna vid två, ligga och prata och prata och prata sen börjar hon gäspa och sen blir det tyst. då går jag inte ens upp.. men ibland kan hon vakna och låta som hon gör då hon vaknar och är hungrig, alltså fnysa, stånka, jämra och åla omkring i sängen. då är det matdags :)

lärt sej. hon har väl inte lärt sej ngt ingen annan bebis vid den här åldern inte lärt sej :) de är ju rätt lika bebisar, det blir mer skillnad sen efter ett år eller så. men hon språkar på, ålar omkring då hon ligger på rygg, rullar nu runt från rygg till mage och tvärt om precis när hon känner för det, kan ibland då hon är trött vända sej till mage och ligga så. hon älskar att sitta/stå, så det är ngt man kan roa henne med då hon blir otålig :)

fixat och donat





efter lackning av läpp och lykt spolarmunstycke

innan lackning av läpp och lykt spolarmunstycke

var till runemo och fixade med bilen nyss, lackade kåpan till ena backspegeln, lykt spolarmunstyckena och läppen nedanför spoilern. bilderna är dock snälla, även om man ser att det är ljusare/brunorange. färgen höll nämligen på att ta slut så jag hann bara lacka läppen en gång. beställa mer färg och köpa klarlack. sen så, bara att fortsätta runt om :)

sexton veckor

hjärtat, du är det vackraste jag vet <3



min älskling

ja, snart dags för service igen så idag ska jag ta tummen ur arslet och bege mej till skroten och leta saker. behöver bla nya handtag/lås till framdörrarna, lås till bakluckan, stänklapp, ny oljesticka och grejer till kupéfläckten som lever ett eget liv :)

framtidsplaner;
- lacka de svarta plastlisterna/"läpparna" under spoilersen, handtagen och listen runt backspeglarna röda
- rostlaga och lacka om dörrarna/bakluckan (det ska inte bli sån skillnad i färg, ena framskärmen, framspoilern och huven är omlackad och det syns inte)
- byta till vr6 svarta skinnsäten
- nya fälgar, lägre profil; dotz roadster 17"

de äh ju så man gräggler asså !

mikaela vs mej

mikaela; efter 3 mån 5 dagar (21/7)
vikt: 6920 g
längd: 67.2 cm
huvudomfång: 41 cm

måtten från förra gången på mikaela stämde nog inte alls, för hon vägde mer då och hade större huvud, så jag om bvc sköterskan mätte nog inte så lika :) så hennes vikt osv räknas from nu.

jag; efter 3 mån 19 dagar (idag)
vikt: 93 kg (0)
höft: 109.5 cm (-1.5 cm)
midja: 112 cm (-10 cm)
lår: 61 cm (+2 cm)
biceps: 35 cm (+2 cm)
hals: 37.5 cm (0)

jag har alltså inte gått ner ngt, men minskat rätt bra kring midjan och höften sen sist, utan att ens ha gjort ngt åt det så jag är heeelt klart nöjd ! ökat i lår och biceps, det har nog med ridningen att göra :)
ska bli kul att se nästa månad, för nu har jag börjar ut och gått eller ja det är tid för det nu då det börjar bli svalare för mej om kvällarna ! gick en timme igår utan ngt som helst problem med andningen så nu kan jag sätta igång, då vädret tillåter :) skriver upp då jag gått och hur länge, blir mer peppande för mej då !
vikter osv ses igen om en månad ungefär :) ni ska allt få se ngn före/nu bild senare, då jag gått ner mera :)

första ridturen :)


då pållen min fick skor på sej i måndags var mikaela med och fick sitta på moster jennies stoooora disa :)
jag har sagt åt mej sj att det blir ingen häst till henne först hon kan sköta den sj och det står jag fast för, jag har en egen som kommer få alldeles för mkt uppmärksamhet då jag börjar jobba igen. men det tar vi då, nu jobbar jag inte och har hur mkt tid jag vill med honom ;p

åååh buuhu.

idag hade jag så gärnat vela åka till rättvik och glåma på bilar, men fick inte med mej en enda själ ! så jag kunde inte åka, dels för att det är tråkiiiiigt att åka sj sen har jag inte råd att åka sj heller.  så jag får väl nöja mej med alla småttingcrusingar som för övrigt snart är heeelt slut för i år ! :( men tagga och fixa lite inför nästa sommar ist då hade jag tänkt :)

jag och lilla mickis har iaf vart till edsbyn idag, hälsat på mamma och pappa sen vart till mormor/morfar/farmor/farfars gravar. imorrn ska vi ev åka till röste, där signe också är :) annars blir det väl pyssla och måla altanen !

ikväll ska jag deppa, för att jag inte kom till rättvik !

morgonmys

fick magsjuka igår vid 16 tiden :( ingen höjdare du, men jag överlevde och ett glas med kall blåbärssoppa var riktigt supergott ! nu såhär på morgonkvisten har jag och mikaela kikat på rorri, det är iaf mitt favoritprogram ;) sitter med henne på hennes lektäcke medan hon pysslar med sina nycklar samtidigt som hon håller koll på tvn, den är sneppet roligare ;p


trippen till valbo

igår före crusingen var jag och emma till valbo, där handlades det (för mej och min ekonomi) vilt på ikea !
bla; en ny, stor matta till vardagsrummet och detta:

bollnäscrusing

VILKEN UNDERBAR och lyckad kväll det blev igår med victoria, victiora och hanna ! :) först träff vid coop, där vi träffade en massa folk. bla, malin och jocke. sen mat på max och vidare på crusing ! ställde bilen och gick, träffade en heel del folk och blev kvar heeeeela natten. stod på stadshusparkeringen och viadukten och kikade, sen blev det träff igen och race. audi vs bmw (audin hade iaf dryga 800hk, tror bmw hade ngt liknande) bmw fick branog mkt pisk iaf :) sen hanns det med ett till race mellan audin och en nissan ngt, audin vann igen ;) kom nog inte hem först halv tre eller ngt, nice :)
funderar även på rättvik i veckan, ngn som vill med så hör av er :)


Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0