söndag

lina har precis dragit härifrån, vi kikade på en av wallanders nya filmer, trodde jag sett alla men jag hade tydligen fel :) plus att jag inte sett prästen heller så den kanske jag och anton hyr sen.
kom att tänka på att jag skulle vilja se green street hooligans2, kanske finns att hyra ? jag laddar inte hem film/musik längre. god vilken tönt man blivit alltså, så fjantog med allt motför man va för tre-fyra år sen :o riktigt tantig, och jag känner mej ful dessutom !
ne men första filmen var en av de första jag och anton kikade på tsm och jag kommer alltid minnas den kvällen :) vi hade precis träffats och hade det väldigt mysigt uppe på hans lilla pojkrum ;)

just nu är jag sugen på att pilla med ngt eller hitta på ngt bus med ngn :D men vad, är ju söndag lixom.


oljud en lördag eftermiddag

kollar förövrigt på världens dåligaste musikvideo och låt, marina and the diamonds - MOWGLI'S ROAD. usch vart är musiken påväg ?

jaja. vart på ljudbutiken idag, eller utanför för det va ngn liten ljudtävling så jag stog med lina och frös. käkade en korv och lyssnade på fint ljud. pöpis stog längre bort och såå sugen hon blev, stackarn har inget ljud alls sötfisan.

ska kliva in i duscken nu, sen skala potatis som ska bli klyftpotatis och börja med fläskfilén som legat i marinad hela dagen. ska bli mums. jag är så hungrig så.
ikväll ska jag och anton till edsbyn och träffa tindra v malin och stefan är hem över helgen, de ska hälsa på och flytta in lite saker i deras nya hus.

fredagkväll

jessika är INTE ensam ikväll, för ovanlighetens skull :)
köpt en påse smågodis som jag måste dela med mej av till anton, men han är snäll så det gör inget :p blir lite tv sen förhoppningsvis att jag ska orka duscha. har blivit skadad av att läsa jenniphers blogg att jag ska testa på att fila/måla mina naglar imorrn ;) det har jag nog inte gjort på 4-5 år tror jag :D HAHAHAH !
vart även sugen på utgång, då hon ännu en gång skadat mej då hon frästade med "höjer volymen nu till det högsta, börjar sminka mig och gör mig iordning" :@


föräldragrupp, andra gången

mkt prat om smärta och smärtlindring. jag som tänkt för mej sj att ryggmärgsbedövning och lustgas vill jag ha, utan att ha läst/hört ngt om dem. men efter denna gång med föräldragruppen har jag ändrat mej lite just över vilken smärtlindring jag vill ha. jag tänker ta det som det kommer, men TeNs (två ovala mjuka gummiplattor som man fäster på huden, som ger från sej olika styrka av ström) va ngt som jag verkligen skulle vilja prova. men eftersom jag inte har en aning om vilken smärta det handlar om, hur jag kommer att reagera så vet jag heller inte vilken smärtlindring jag vill ha.

efter fikat fick vi testa på CTG maskinen som mäter bebisens hjärtljud och mammans verkar under förlossningen. och märkte att min bebis (lugn/sovandes) ligger i snitt kring 140-145 i hjärtslag. en spark/bökande gav h*n ifrån sej och då ökade de till 155-160. så vad kan dölja sej i magen min ? en busig kille, därför de höga hjärtljuden på BM besöken eller efter dagens låga, en lugn tjej ? hmm, nu blev man allt lite för vånad :D jag som nästan vart säker på en flicka måste verkligen ligga i med pojknamn nu :) har ju inte hittat ngt spec. än men har bett svärmor och ska be mamma försöka hitta på ngt som vi kan kika genom.

släcktträff

täänk vad glad jag blev idag ! lite småkomiskt men iaf. fick ett sms av tjejen som äger perils mamma, perla och sen gick jag in på facebook och där hade jag en vänförfrågan från hon som jobbade med honom från det att han va föl tills han såldes till hon som jag köpte honom av. så jag har fått reda på mkt om just honom idag och fått se bilder på hans mamma och ska få se en bild på honom som ung :)
översta bilden är på perla och den undre på min peril :)


solsol

wiiho, jag bröt min morgonrutin i morse. ist för att kliva upp 7 med anton låg jag kvar i sängen och somnade om, vaknade för en halvtimme sen :) så nu blir väl dagen vääääldigt lång helt plötsligt. brukar ju lägga mej i soffan igen efter att jag käkat frukost och sova till sådär 11-12 så nu kommer jag väl bli himla rastlös idag antar jag !

ska ut till karin på em, de kommer och vaccinerar hennes häst så jag ska vara med eftersom hon jobbar sen ska jag pyssla lite med min egen pålle <3

v34 (33+0) igår


uträkningen är från gårdagens datum, så idag är jag i v33+1 och har bara 47 dagar kvar utan hjärtat <3
men duuuu, tänk då värkarna sätter igång. sååå nervös jag kommer att vara (tänker jag just nu iaf)

inget har förändrats sedan förra veckan. bökandet där inne känns som vanligt och inte bjuds det på så värst många sovställningarna heller, man ligger helt enkelt som man känner för det. dvs oftast på högersida eller rygg :)

lagom snuskigt igår, (anton brukar hålla på magen då vi ska sova och säga att han känner det som om det "vandrar förbbi en fot eller ngt") OCH igår känner jag det sj och höll på att spy. för gud så leskigt det kändes, då den stannade upp mitt i handflatan och lixom pressade ut ännu mer !
förstår om ni som inte har så mkt överskottsfett kring kulan känner sånt men jag som vägde en del för mkt redan innan och ännu mer nu känner det inte tydligt men igår, då ni :D men vilken glädje den för med sej, trots att det känns så leskigt att man håller på att kräkas ibland :p

småfixdag

småkyligt ute i morse, -28 i morse vid 8 tiden. tyckte det va lite för kallt så jag la mej för att sova lite till och vaknade inte först strax efter 12 :) åkte för att luncha hästar sen tillbaka till bollnäs frö lite småshopping och där sprang jag på lina som jag inte träffat på flera veckor. vi åkte till ljudbutiken som öppnat ute på ren, hittade kromade blinkerslampor och extra halvljuslampor så nu är lagret påfyllt igen :)

nu är jag parkerad i soffan för resten av kvällen, efter att ha käkat soppa med mackor och fixat och donat lite i barnrummet :)

dålig före/efter bild (gäller vägg och fönster), men den får duga :)
har kortat av svarta panellängder och ska även upp med ljusgröna efter att ha kortat av dom också. gjort hänglampa av en svart fotlampa med lite blommönster på. lagt en kubljusslinga på innersta fönsterbrädan och tagit bort yttre fönsterbrädan, för att få plats med spjälsängen. och därför hängt upp amplar med blommor i.


film och myskväll

det var ett tag sen jag hade sällskap här hemma en helkväll men efter middagen och duschen hamnade vi i soffan :) hyrde två filmer påväg hem från familjecentrum som vi kikar på och jag skar upp lite morötter och gurka som jag knaprat i mej :p

bebis sträcker på sej och bökar omkring där inne i magen, man blir alldeles varm i hjärtat då man känner hur den lever. jag undrar hela tiden vad som kommer att bli av den, hur den kommer att se ut och hur man kommer älska den. det måste vara en underbar känsla att få älska sitt eget barn och jag längtar <3

imorrn har jag inga planer alls, förutom att sova ett tag på morgonen :)


bm besök (v32+3)

va till min bm idag, täta besök nu såhär mot slutet och det gillas :D jag som brukar skratta (riktiga attacker) va helt lugn idag och fick se hjärtslagen ett bra tag för första gången. jag var överlycklig och de pendlade rätt rejält där, men de låg kring 155 som vanligt. men de va ner i 148 åså ibland och tydligen trappas det ner så som om de vilar, precis som vår puls gör.

vikt: +22, så ingen förändring sedan sist (för två veckor sen)
blodtryck: 70/130
hjärtslagen: 155-159
sf-mått: 33cm

var på föräldrargrupp idag också, första gången och det var riktigt trevligt :) träffade lite nya blivande mammor och vi pratade rätt mkt om förlossningsskeden, hur der ser ut innifrån då förlossningen håller på att sätta igång och andningen mm. jag och anton va yngst och de äldsta paren kanske va kring 30 ? det är så svårt att se :)

budget, önödigt för andra

här kommer massa onödigt läsande, för det här rör verkligen bara mej, anton och vår bebis :D hahaha

fick en chock då jag loggade in på min internetbank och fick se saldot ! trodde på allvar jag skulle få sådär 6000:- den här månaden, (med tanke på att jag vart sjukskriven och ska få från frakten för halva månaden och försäkringskassan för den andra halvan) men icke :D fick fullt från försäkringskassan, så jag hoppas verkligen inte det blivit nå strul. men för säkerhets skull förde jag över allt till ett annat konto ifall det skulle vara så att jag är tvungen att betala tillbaka ngt om de på försäkringskassan strulat till det (SOM ALLTID, typ)

gjorde en månads budget för inte så längesen, som jag ändrade lite på idag. la till lite saker som jag glömt och vipps ändrades också vår veckopeng. yes, vi har en sån pga att då man har så lite pengar är det lätt att göra av med massa just då man fått lön vilket inte alls är smart. och jag som är lite småekonomisk och trivs inte alls med att gå sista veckorna utan pengar tänkte till och kom fram till att veckopeng är den bästa lösningen vilket har funkat utmärkt ! vi får efter att lagt undan till räkningar, mat, telefon, bensin ca350:-/vecka kvar att leva för (dvs. snus, äta ute och kläder mm) alltså var och en får så mkt/lite :D anton, jag och bebis delar på ca4600:-/månad. och ja, vi sparar bebisens del på hans/hennes konto och tar bara av det då det behövs. dvs då man ska handla kläder och sånt som hör till bebisen :)

inte alla som delar med sej av sin ekonomi här på bloggen kanske, men det är inte hela världen som läser den heller :)

våran vagn


vagn, (ligg/sittdel) åkpåse och skötväska köptes begagnat för 1500:-
färg: svart (solblekt soflett+sittdel)
märke: emmaljunga

har läst att ganska många är missnöjda med just emmaljungas vagnar att de bleknar. fått tips (på bla. FL forum) om antingen att måla med svart spritpenna eller helt enkelt färga med panduros textilfärg ? textilfärgen verkar ju bäst, så jag ska ner och kika ifall de har sånt på ngn färgaffär här, annars får jag väl beställa kanske.
ifall jag hittar och färgar slänger jag upp före/efterbilder så får ni se, ifall ngn mer är snål som jag och köpt en begagnad vagn som är solblekt ;)

fix och pysseldag

dagenhar väl inte bjudit på så värst mkt, men har ändå bara sprungit iväg och snart är det sovdags. mamma och pappa va här på fm och pappa installerade vår nya tvättmaskin vi fått av svärföräldrarna, så nu slipper vi den gemensamma tvättstugan ;D körde en "tommaskin" medan jag donade i barnrummet med lite tavlor och belysning så nu är det bara att börja tvätta :D

efter lunchen åkte jag ut till pållen, hjälpte karin att lastträna sara och det gick väl som det gick. hon gick in och sen ut igen och så höll det på ett tag till vi gav oss efter ca en timme typ ;)

nu ikväll har vi haft besök av tommy, som rövade med sej anton till jimmy för lite tvspel eller ngt så nu blev jag sj och tänker lägga mej ner och slumra lite innan han kommer hem igen :)

imorrn blir det lite fixa i barnrummet, ny matta ifall jag hittar och lite fix i fönstret så kommer det ut bilder sen nå tag då det är lite mysigare där inne ;)


v33 (32+0)



jag bara älskar magen, den är för underbar v
nu vill jag (och anton :) se vad som gömmer sej där inne, det börjar bli lite småtungt och jag hoppas att sammandragningarna inte kommer så tätt som de gjort under gårdagen och idag. jag sitter mest, för att inte reta den där inne.

är alltså i v32+0 GUD vad tiden går fort, bara 7 veckor kvar till bf, det är helt sjuuuuukt. snart är h*n här med oss :D och äntligen, nu på fredag äör det först nytt bm-besök och jag älskar ju det trotts mina skrattattacker sen är det första gången med föräldrargruppen :D

- vikten sedan förra bm-besöket ligger på +22kg
- attackerna av mina sura uppstötning och halsbränna
är fruktansvärda. men medicinen (novalucol, tuggtablett
med mintsmak
) funkar superbra. TACK !
- babyn väger dryga 2kg och det börjar bli trångt där
inne nu och det känns som om h*n fixerat sej redan.
- det rör sej mer än förut, eller häfftigare kanske man ska
säga. det smärtar till lite då och då spec. då man ligger ner.
- sammandragningar kommer allt tätare, då jag sällan haft
några tidigare under graviditeten. det känns pinhårt och man
får nästan lov att sätta sej då det känns som om ngn spänner
ett gummiband från huvudet till fötterna och drar åt så man
faller framåt. haha, lite så faktiskt :)

helt vanlig söndag

alla hjärtansdag igår, vad är det för påhitt va ? alltså, även om jag nu har pojkvän så är det ingen dag jag lägger några som helst pengar på förutom mat eller så. tror jag köpte en ros och nå fiiiint kort till anton förra året men jag kommer då inte ihåg sist jag fick ngt (haha, så snäll och söt är jag :). men aja, det är bara ännu ett sätt för idioterna som försöker sälja på oss massa "speciella" godisar, nallar mm att tjärna pengar. ne-e, då är det mysigare att bli uppvaktad en tisdag i mars eller så.
jag och anton hade iaf en mysig dag iaf, åt fläskfilé med hemmagjord klyftpotatis igårkväll och kikade på tv och myste med godis i soffan tsm :)

lägger man sej bara några minuter efter tio borde man kanske vara pigg nu, men ne. har haft en snarkande anton på ena sidan sängen heeeela natten. det är konstigt det där, hur han vissa nätter ligger helt stilla utan att vända om och lägga sej på rygg (då han snarkar) och andra nätter då han vänder sej var och varannan minut så man blir halvt tokig och vaknar upp flint och zombie :S

igår va bebis i magen alldeles för söt :D vi vet inte riktigt vad den höll på med men det såg ut som om det var ett hjärta där inne för magen lixom pulserade lite halvfort. antagligen låg den och andades, kanske att rumpan guppade i takt då det va hårt där ;p

kärlek

ett liv kan väcka så mkt känslor, ett liv varken du eller jag ens träffat. ett liv som ännu ligger tryggt i min magen och som inte alls vet vad som väntar här utanför. h*n gör sej påmind genom sitt bökande och hickande.
just nu ser det ut som om jag käkat en kona, hela magen petar ut åt höger ;)

bad, är ngt vi båda gillar antar jag. eller så är det mest obehagligt för snutt*n där inne då jag halvt ligger ner, vem vet.

magen har sjunkit och jag kan helt plötsligt gå normalt igen. behöver inte riktigt vanka fram som en anka längre :) annars är allt i sin ordning än sålänge;
-inga spec. gravidsmärtor så som ont i rygg åså
-sura uppstötningarna dyker som vanligt upp lite då och då
-inget sug efter ngt spec.
-går upp i vikt
-bebis bökar lika vilt som vanligt, stor som h*n börjar bli ;p


gnarp

igår va sara och jag med anton, dk och hellsén till gnarp där de spelade i "rockkarusellen" :) de va så duktiga, spec. anton såklart. han är grym på trummor, han sa att han spelade fel lite då och då men det hördes då inte för ett "ovant öra" :D

idag har det vart en riktig mysdag innomhus, vaknade vid halv åtta. myste liite, käkade frukost sen kikade vi på percy tårar men jag somnade så vi gick till sängen och la oss, vaknade igen vid ett :) skööööönt.
nu efter ett skönt bad väntar en tvkväll på några timmar, anton är med hellsén i lokalen och de ska ut på tranis sen. jag sj tänkte åka en skväll, så pöpis blir varm och tinar ...
tvättade nämligen henne igår och hade hon inte frusit ihop helt och hållet idag ?! (dörrarna) såklart går bakdörrarna upp hur lätt som helst, fick också ringa ut anton så han kunde hoppa från baksätet till framsätet för att starta då jag sj inte riktigt är så smidig längre :)
efter det stod jag och röck i över en kvart innan dörren gick upp och jag kunde åka ner till en stad som hade stängt. klart, kl va ju tio över tre och de flesta affärer stänger ju tre på lördagar ;)

bloggtips !?

kom gärna med förslag på roliga bloggar, kändisbloggar eller ngt som ni kan rekomendera :)


två kvar

idag är det fredag och bra precis två månader till vårt hjärta är beräknat att komma till världen <3 solen skiner och jag är på bra humör men hade dock svårt att somna om i morse då anton klivit upp. blir lite tomt i sägen utan honom, ingen man kan hålla om. så jag klev upp, åt mackor med ost och drack ett glas OBOY !

nu sitter man här, fast framför the voice. ska snart lägga omkull mej och försöka sova lite innan jag åker till peril senare. ska mocka och se om vi kan ta en promenad, bara han och jag :) imorrn ska ev. helena rida honom, karin va ju ut på sjön med honom i onsdags :) han va en rigtig piggis, småreste sej och hade allmänt svårt att stå still. längtar nå grymt till bebis kikat ut och jag kan rida igen !


blod, förverkar och grön bok

vilket ortoligt händelserikt liv man har, NOT. vad är är meningen med allt egentligen ? man sover, vaknar, äter, sover lite till, äter igen, gör ngt som ngn annan bett en göra som anses viktigt, äter lite till sen är det massa tv där emellan också innan man lägger sej för natten och sover igen till man vaknar till en ny morgon.

i morse iaf så skrämde anton nästan livet av mej och jag höll på att börja böla!!! han klev upp typ 5 min före mej och jag stapplade upp i mörkret då han hade stängt toadörren. slog igen mina ögon för det va så fruktansvärt ljust där inne, satte mej på toan och kissade. ställde mej upp och såg massa blod i toan !? "aaaaaaa, är det där jag ?!" "NEEEEEEEEJ, det är mitt skrattar han typ. jag blödde näsblod.." tack godegud, trodde vattnet höll på gå eller ngt :s

och igårkväll då vi skulle sova, hade jag nooog mina allra första förverkar. (hur det nu känns) men det värkte som typ hemsk mensverk i ryggslutet och nere i magen mot ljumskarna. brukar inte ha sån fruktansvärd mensverk i vanliga fall, men det här kändes och man blir lite nervös då det är så lång tid kvar till förlossningen men förverkar är ju normalt men iaf :)

köpte mej ett fint grönt fotoalbum igår, med hårda vita pappsidor där jag kan skriva och klistra på foton :) ska bli kul att se hur den blir då den är färdig. har lite idéer, men det brukar spåra ut iaf så jag skriver inte upp ngt här ;D tänkte, kul med foton åså. gud vad våra barnbarn kommer skratta och undra hur fan vi kunde köra omkring i sånna gamla fordon, gå omkring i så fula kläder och ha så konstig stil innomhus på "vår" tid :)


förlossningen .. ?

förlossningen, är det skrämmande eller är det det bästa med det hela ? jag har blandade känslor, ibland känner jag ångest för att jag vet att det kommer vara smärtsamt och ibland känner jag att det kommer gå bra och är inte farligt orolig alls. men man kommer ju undra hur det är, enda fram till själva förlossningen.
kollar på förlossningskliniken och längtar bara tills det är min tur och då vi ligger där med vår bebis i famnen alldeles ny och fin. det är svårt att tänka sej hur det komer att vara, jag kommer nog böla som ett barn då bebisen väl ligger på min mage :)

föräldrargruppen börjar iaf inte på fredag, jag är lite för ivrig och trodde det men det är ju nästa fredag :)


gubbar på taket ..

det springer gubbar på våra tak här på området idag, de skottar av förådstaken. vi funderar sj på att skotta av alltantaket, men inte kan då jag klättra upp och jolla med det nu och anton har alltid ngn plan för sina kvällar så vem ska få äran ?

tror visst min lilla bebis håller på att fixera sej, känns som så. hur det nu känns ? jaja, jag har fått för mej det iaf :) det känns som om den ligger med huvudet neråt, rumpan/ryggen på högersidan av magen och den bökar som en gris. den blir nästan frustrerad ibland och härjar på som en hackspett, iaf vad det ser ut som :) hela magen hoppar jättefort, det kan inte vara kul att ligga där. tur man inte minns det iaf :p
undrar hur den får tröst där inne, för den måste väl ha känslor ? de kan ju inte bara komma helt plötsligt då den kommit ut. då bölar den ju som bara den, den måste ju kunna det i magen med. eller ja inte direkt men den måste ju kunna bli arg ? undrar om den kännse sej ensam ngn gång, det måste vara hemskt ensamt där inne i vilket fall ..
men snart så är hon (ja vi tror det är en tjej, pga massa saker :) här hos oss, vår lilla prinsessa <3

igår då vi skulle lägga oss och ni vet då man precis håller på att somna in men ändå är vaken så "drömde" jag att vi gjorde ett vaginalt ul och att bebis ansikte såg ut som homers, fast lite smalare. gissa om man blev lite smårädd. det kan ju faktiskt vara så att man inte får en frisk bebis, den kan ju se ut hur som helst och dom tankarna snurrar ju lite nu och då. man hoppas ju såklart på en normal, frisk och välmående bebis.

nä nu började ghost wisperer ;)


V32 (31+0)

morgonpigg, som alltid :) gosade lite med anton innan han for imorse och nu sitter jag här i soffan, ska snart lägga mej igen och sova ngn timme till.
går över i v32 (31+0) idag <3 känns lite overkligt att skriva så många veckor, det är ju sjukt hur tiden går. snart ligger man inne för förlossning, ajaj.

har en liten tanke på en rolig grej man skulle gjort. fick idén av norges "unga mödrar". man skulle gjort ett kollage eller skriva ner lite i ngn fin bok om vad som skedde under graviditeten, kul för en sj och barnet att läsa sen kanske ? typ vad man hade för nojja (mat osv) vilka låtar av sin favoritmusik som släpptes, vad man bara måste se på tv mm. men vi får se hur det blir, skulle vara skoj bara :)

underbart, måndag :)


SKÖÖÖÖÖÖÖNT !!!! vaknade upp till underbart solsken, bara några få minusgrader och kände inget av foglossningen så jag for till hästarna. mockade och tog in peril, frisserade honom lite. tog på tränset och begav mej ut på en halvtimmes promenad. gud så mysigt det var ! <3

nu är kylskåpet inte lika tomt som i morse och jag sitter i soffan. ska bli skönt med en hemmakväll nu efter allt slit idag. ska hålla tummarna och hoppas lite extra på att magen håller sej i skick och inte börjar göra ont nu bara för att jag gick idag :)

sovställning


V30+5, wiho vilken tjockis :)
natten har väl vart sisådär. jag som inte haft några som helst problem med sovställning, har nu helt plötsligt fått svårt att somna om kvällarna. är det inte en bökande bebis där inne så ligger jag fel.
vaknar ofta av att jag vänder på mej, det gör lite småont pga foglossningen. man är ju inte så liten längre, nä man är bara tung och stor nu !
mina bristningar på sidan försvinner (bleknar) mer och mer, medan de på magen förökar sej som små mygglarver :s

ni kan gissa fortfarande, klicka här och skriv vad ni tror det ligger för ngt i min mage :)


finväder


jag och anton va och släppte ut pållarna imorse, sen åkte vi till frida, per och signe :) firade henne idag, då hon fyller 2år på tisdag. hon fick massa bokstäver av oss som man kan fästa på kylskåpet, och hon började direkt skriva. signe, mamma, pappa, per, frida, anton mm :)

ska till esa och sanna senare, han ska köpa antons trummor så då passar jag på att hälsa p ånova. som jag inte träffat ens en gång sen hon föddes :o hon är drygt ett år, skärpning va :)

Tiden springer

SHIET
sitter vid min gamla dator hos mamma och pappa, kikade på lite gamla bilder !
gud vad snygg man va då, sådär för tre-fyra år sen. hittade en bild då jag har ett par LEE-jeans, stl 26 !! vart kan jag få på mej dom nu ?! har dem sparad i en låda hemma, så nog ska jag kunna klämma på mej dom ngn gång igen. blir otroligt pepp då man ser hur slank och fin man va i kroppen då.
har hänt en del sen man träffade anton, för BÅDA oss. bara sen jag blev gravid har anton gått upp nästan lika mkt som mej, +-20kg och sen vi träffades för drygt tre år sedan har jag gått upp 20kg.
det är helt sjukt, man förändras med tiden. men jag ska tametusan gå ner, målet är 70 !

snart kommer anton hit ! :D <3 ulrika, martin, sandra, daniel, malin, stefan och lilla tindra ska också komma så vi ska käka och gosa lite :) tindra, malin och stefan va faktiskt här tidigare då jag kom men de åkte för en stund sedan men kommer snart tillbaka :)

bm-besök (v30+3)


anton va med idag, allt gick fint :) han fick nypa mej i armen (så nu har jag ett jätte blåmärke :) då vi skulle kika hjärtljuden och det hjälpte faktiskt lite, skrattade inte alls lika mkt som jag brukar. sen sparkade h*n i magen inte bort apparaten idag heller så förhoppningsvis blir det lugnare även nästa gång :)

mitt blodtryck: 70/130
hjärtljuden: 155-159
sf-mått: 30cm
vikt: +22kg !!

längtar till nästa vecka (fredag) då föräldrargruppen börjar :D


massa snö

snö, snö och mera snö. massa snö ute nu och det är ju inte allt för trevligt ! är i och med det mkt glad över att slippa jobba, kan inte vara så mysigt att köra omkring efter dessa oplogade vägar.

jag är parkerad i soffan och kikar på kniven mot strupen, anton spelar gitarr för fullt :) snart är det äntligen läggdags, känner mej trött och längtar till imorrn. då ska vi till vår BM på ännu ett besök och kika hur bebis där inne mår åså :)


blyglort och bb

har läst och upptäckt att det inte bara är min bebis som är blyg. jennipher upplever samma sak då ngn ska känna, att den "tystnar" så fort det inte är mamma som är där och pillar.
gör era små liv också så ? :D

har filmat massa idag, på magen och den vill då inte visa ngn spark :O bara bökar omkring och man ser ju knappt ngt, förutom att det stormar där inne i magen :) lagt upp lite på youtube och där finns det så otroligt många filmer på magar, det ser sjukt ut p åvissa. hur de rör sej, ser ut som om de håller på att spricka :D

jag bara tjatar men det är ju så otroligt mysigt att trycka upp sej i soffan och gosa med magen, man blir alldeles varm i hela kroppen och gud vad jag kommer sakna kulan då bebis kikat fram. men jag kan knappt vänta, tänk då värkarna sätter igång, vad nervös jag kommer vara då ! undra lixom om det är så det känns eller om en värk är ngt helt annat. man kan inte föreställa sej. kommer väl ligga på bb och säga att jag ångrar mej och vill hem ;)

vilket bb ska ni föda på ? jag har iaf tänkt efter och det blir gävle för oss, dels är det större men framför allt är det närmare till tex. uppsala ifall det skulle vara så att bebis måste ut och flyga det första den gör då den kikat fram. ska åka ner och kika ngn dag, så om det är ngt mer jag känner som ska föda där kan vi ju samåka ? vet att madde ska till hudik, men vi är ju fler från bollnäs som ska ha och kanske vill se vart det ligger och hur det ser ut åså.


tisdag

woho, efter ca två veckor med nästeppa började jag fundera om det kunde vara gravidteppa ? men nu idag har jag ont i halsen, på vänstersida. suck suck ..

mamma och pappa va hit idag, vi va på a&h och dollar. skönt med färdtjänst då man är halvt handikappad tycker jag :p skulle köpa ramar i 40*50 och de hade fina på a&h som jag ska köpa imorrn, för idag tänkte jag att de kanske har sånna på dollar med lite billigare men de hade de inte :)

idag köpte anton en stärkare, gud vad mysigt då han kan spela här hemma igen :) va ett tag sen elgitarren strömmade genom lägenheten, har faktiskt saknat det lite.

har inte vart ngt till peril idag heller men är det lite varmare imorrn så skulle hella och karin rida ut en sväng så då får han lite ompyssling min lilla skit som är som ett monster nu då han har sån energi (nordisbusfrö :)

v31 <3


som ni såg la jag upp en film, från i morse på magen. alltså, vilken liten blyglort
man har där inne! men inte för barnmorskan då, där är h*n så sprallig så jag får
skämmas :) (i och med att jag får skrattattacker :)
vi försökte få med sparkarna/bökandet på film igår med. men helt utan resultat.
lika blyd då, så fort linsskyddet åkte av så stillade magen och h*n var som bortblåst.

idag ska jag köpa en tavla jag hittade på dollar, en jättesöt! kommer väl upp bilder
sen då barnrummet är färdigt :p ska fixa lite småsaker att fästa på lampan vi har
där inne, ta bort blommorna och fixa dit ngt annat mysigt. ska bli skoj och se hur det
blir då allt är klart!


bebisspark :p


efter ca 3 sekunder ser man en pytteliten spark på vänstersidan,
(typ vid den blå dioden/de två klispermärkena :)
 min bebisär som många andras väldigt blyg så fort man ska göra ngt med
den. spec. då man ska filma eller om ngn ska känna på magen ;)


morgonpigg

måndagmorgon, ser ut som alla andra morgnar. vaknar med anton, bebis vaknar och bökar omkring. jag väntar till den blir lugn igen och lägger mej på soffan. somnar om och sover till lunch ungefär :)
ska luncha med anton idag sen ska jag till hästen och mocka. det enda jag kan göra i stallet nu för tiden. kan inte ens ut och gå med honom, bara stå i hagen och mysa. fast knappt så jag vågar det längre. han har sån energi att jag kanske blir översprungen nå tag :o

längtar till på fredag, då är det ett BM besök inbokat igen :D det är supermysigt, fast lite småjobbigt då jag skrattar. (pinsamt :)
karpaltunnelsyndrom, (graviditetsproblem) ont i vänsterhandled med andra ord. kroppen svullnar under graviditeten och det gör att det blir trångt åt leder osv så det gör ont att böja. tårarna bara rinner då det är som värst, det är tur man är van att ratta med högernäven. det brukar gå över då man fött, annars får man operera :/

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0