söndagmorgon

idag bränner solen ?! nja, men den syns iaf och det är mysigt :) va som sagt ut igår men kom i säng strax efter två iaf så man sov ju inte så spec. länge idag :)

va till peril igår och han är ju så störd. tog in honom då jag mockade bara för att han är som ett monster då han står inne sj så jag tycker han ska vänja sej p ådet nya stället. vandrar fram och tillbaka, fram och tillbaka. vart så less så jag lämnade honom sj ett tag och gick in till karin. då jag kom ut stod han som ett ljus ;p
han och sara (den nordis han står med) rök ihop rejält. vände ändan till och stod och slog hur länge som helst. ingen trevlig syn. trotts att hon har brodd blev det bara lite sår på benen hans.
ska dit idag och testa att gå med honom lite (han har inga skor, så vi får väl se hur det går :)

nu blir det lite tv med älskling och babyn i magen, som för övrigt vaknat till liv och rör sej rätt vilt där inne :) hela magen rör sej och det är så sött :) anton ligger just och kikar ;) <33

M.I.D på tranan

M.I.D spelade på tranan igår och anton skulle dit, så jag åt tacos här hemma med malin och kikade på nya wallander :) hon frågar efter ca 20 min: vem tror du har fört bort henne? -"dansläraren, det är alltid den dom inte har en enda misstanke emot" ja ni som sett den vet ju om jag hade rätt eller inte :)

efter det gjorde vi ordning oss iaf och begav oss mot tranis, och där var det MKT folk så det va kul ;p kom fram en massa och kännde på magen. en kille sa att det var det vackraste han sett den dagen :) haha, vilken komplimang då man känner sej som en lite mindre söt heffaklump :D

bebis iaf, vaknade och vart typ livrädd ! sparkade (lååångt ner) som en idiot så jag va tvungen att sätta mej i rockbaren ett tag och lugne den lilla lite, för det gjorde typ jätteont. stackarn, måste dundrat på rätt rejält där inne :) men då M.I.D spelade stod vi och sjöng för fulla muggar så nu har h*n vart på sin andra M.I.D livespelning också :d pappa anton stod nog ngn stans där mitt i gröten och rockade han ;)


freeedag

nu är det ljusnar tidigare på morgonen och är ljust längre på kvällarna :) YES !
och det börjar kännas rätt mysigt att vara hemma om dagarna, då bebis är vaken myser jag med magen som hoppar och studsar lite hur den vill då ;p
men saknar nog allt min fina vita V8 :/

idag ser planerna ut som så att jag ska:
* ska springa ner till vägen och hoppa med tifa i lastbilen och åka en sväng.
* ikväll ska jag till arbrå och kika då anton och hans band spelar i rockkarusellen.

hur blev jag gravid ?

tänkte jag skulle skriva lite om hur jag blev gravid, hur föräldrarna fick reda på det och hur det var på vårt ul osv. kul för mej att läsa sen, kanske mindre kul för er som läser nu och inte är så intresserad :)

enligt ul som vi var på den 27 oktober så vart jag gravid kring den 27 juli -09, vilket inte alls var planerat men det blev ju bra ändå.
jag var så nere och depp, vart arg för mista lilla och kände mej allmänt trög. så jag bestämde med anton att lägga av med p-pillren bara ett par månader för att se om det gjorde ngn skillnad på mitt humör.
fick min mens som vanligt efter ca en vecka då jag slutat med pillren. sen tre veckor senare, då skulle jag ha mens igen. fast det kom ingen..
både jag och anton tröstade oss med att det var fördröjt pga att kroppen trodde att jag åt piller än och bara väntade på att jag skulle sluta så jag kunde få mens igen. det gick nog tre veckor över innan jag kännde att jag måste göra ett test. visste redan då att anton inte ville ha barn, plus att han precis hade flyttar från mej då. så jag hoppades verkligen inte på ngt +. kissade på stickan och väntade.
tårarna bara rann, kände hur marken sjönk undan mina fötter. ställde mej i duschen och grät länge. det enda jag kunde tänka på var hur jag skulle kunna klara en abort. (jag som så gärna ville ha barn)
det var tisdag och anton skulle komma och se på en film med mej på kvällen. jag började gråta så fort han kom innanför dörren så han fattade vad som stod på. vi bestämde oss för att åka till ungdomsmot. på torsdagen för att höra hur allt skulle gå till osv. hon tyckte vi skulle prata med en kurator, så vi gjorde det och övervägde att det fanns fler fördelar än nackdelar med ett barn. jag har velat haft barn länge så för mej var beslutet klart redan, det låg hos anton nu. han sa då vi kom ut efter att ha pratat med henne ett par ggr att "jag tror jag vill ha barn ändå, det känns så rätt"
en glad jessika sken upp som en sol. och så började det. verkligen inte det mest romantiska (som man kanske önskar då man väljer att skaffa barn) men det slutade bra och nu är jag i v30+2 och allt känns mer än underbart <3

min mamma och pappa fick reda på det efter att mina syskon fått det. pga. att jag var så ledsen över att anton flyttat och att han inte ville ha ngt barn. så jag sökte tröst hos dem.
men så ändrade ju sej anton, flyttade tillbaka till mej efter bara en natt. så jag kände att mamma och pappa, svärmor och svärfar skulle få veta.
jag berättade det på en middag hos mamma och pappa. där alla mina syskon var med sina resp. jag började lipa, of course ;) anton berättade det för sina föräldrar sen på kvällen, då var jag inte med så jag vet inte hur de reagerade direkt.

första ul gjorde vi som sagt den 27 oktober -09, då var jag i v16+0 och fick bf datum den 12 april -10. bebisen rullade omkring, kliade sej i huvudet och vinkade åt oss där innifrån :) det var en upplevelse jag aldrig kommer glömma, det var så underbart. att se sitt barn så livligt och allt var normalt då.

om det nu är ngn som läst såhär långt, hur fick
ni reda på det  och var eran skatt planerad
? :)

plask i vattnet


badade med en sprattlande bebis i magen nyss :) filmade magen med telefonen, men
man såg inget på den bara att vattnet vibbrerade :p men hela magen putar ut åt alla håll !


lillfisens fot <3

vart ett litet snöoväder idag tycker jag minsann, var ingen höjdare att rasta pöpis då det vart is på rutorna vid varje rödljus /: men jag fick ju träffa antonmysen iaf :) <3
vad blir det för mat ikväll tro ? koka lite potatis och göra hemmos med korv kanske ? :) jao, så får det bli.

föresten. jag och anton kände en fot av lillfisen i magen igår :D det var mysigt ;) <3 den var för övrigt rätt lugn igår, och idag med. det är lite oroväckande, då man vill att den rör sej hela tiden helst :) men den har sina dagar, rör sej lite då och då ibland och ibland håller den igång precis hela dagen och somnar som en stock om kvällen :)

peril just nu

jag tänkte uppdatera lite om peril.
då jag lämnade honom till fodervärlden i oktober var han i form, hade kondis och var hur fin som helst i både kropp och psyke. nu är det lite si och så med den saken. han ser ungefär ut som då han kom till mej för drygt ett halvår sen, i juni -09. oriden och helt utan muskler. det är ju alltid en risk att lämna bort hästar på foder, han har verkligen tappat allt känns det som. förutom att hon hoppat rätt mkt med honom vilket jag är superglad för :) sen gör det ju inget nu iaf att han är utan kondis, jag kommer inte kunna rida först efter förlossningen iaf så det passar bra att sätta igång honom lite smått då. bara att börja om från noll med långa skrittutrer i skogen igen :)

v30 (29+0 ) <3

- barnet väger ca 1.5kg
- den är ca 40cm lång
- h*n öppnar och stänger sina ögon
- lungorna är snart fullt utvecklade
- den dyngsryttm dem har from. nu kan
även bli dess dygnsrytm då h*n kommit ut
- h*n känner igen mammas röst, rörelser och
hör mkt ljud från min kropp :)
- h*n känner även igen pappas såklart och
människor som jag umgås ofta med.
- h*n vaknar lätt då jag lägger mej ner

det känns så underbart, känner bebis hela tiden. eller det vill säga iaf då h*n är vaken :) h*n sover ofta på nätterna och vaknar då jag kliver upp för att kissa då anton går till praktiken (kring halv 7 tiden). jag har svårt att somna om då, så jag kliver upp och lägger mej i soffan där jag kan somna om då h*n somnat om igen. h*n sover ofta till 10-11.30 tiden, även då anton är ledig och vi vaknar så sent. ni kanske tänker att "hon känner väl inte om den sparkar då hon sj sover" men jo, det gör jag. jag vaknar lätt, även om h*n bara får hicka. och det är ofta jag vaknar av anton med, fast då vaknar inte lill*n i magen, jag hoppas dygnsrytmen håller i sej även även födseln :)

appropå ngt helt annat som madde undrade, hormonrand/pigmentrand. har ngn annan fått sån ? jag fick min i v20-22 och den går över hela magen och är rätt skarp/bred. det sägs att om man har en hel rand är det en tjej och upp till naveln eller ingen alls om det är en pojk. stämmde det för er som fått, för mina syskon har det stämt iaf :)

knappt 77 dagar kvar


77 dagar kvar till bf <3


v28+6

ska fixa, till bebis:
- spjälskydd, till spjälsängen
- lite belysning, till barnrummet
- sy upp gardinerna i barnrummet
- fixa bruna persienner, till barnrummet
- fixa så att vi får "skruvsaker" så vi kan vicka persiennerna, fattas nämligen till alla
har fixat, till bebis:
-
bilbarnstol, lånat av amandastumpan :)
- spjälsäng + påslakan, vattentätt lakan, täcke, kudde och madrass
- vagn + myggnät, regnskydd, skötväska, påslakan, vattentätt lakan, täcke och kudde
- kläder i st 62, då vi kommer få låna mkt i stl 50-56

idag är jag i v28+6 och det är ju en viss skillnad nu än då jag var i v20. sparkarna är mer intensiva alltså mer kraftfulla, nästan så det är obehagligt vissa ggr. ibland ska det boxas hårt, ibland lite mer långsamt och långdraget. ibland rycker h*n till som om h*n blir rädd, ibland drar h*n längst hela magen med kanske knutna nävar eller foten. precis som om hon skulle måla hårt med en bredare mjuk pensel ungefär.

h*n håller mej vaken då h*n väl sätter igång, så man vill helst inte ligga brevid en snarkande, kråsande, tuggande anton men jag vill inte sova utan honom heller så jag pinas. men det blir inte mkt sömn vissa nätter. kan just undra hur det blir då h*n kommit ut, först ska man vakna av han/henne och av anton vissa ggr. men vi ska ha sängen inne i barnrummet, annars kommer jag aldrig kunna slappna av. höra hur den rör sej, man kommer ju vakna varannan minut, endra av bebis eller av anton så det är lösningen om man är känslig :) (barnrummet ligget en meter från vårat rum och dörrarnna är ju öppna, ifall det är ngn som tycker vi är helknas som inte vill ha bebisen i samma rum som oss så kände jag mej tvungen att skriva så ni inte retar upp er i onödan) sen kan man ju få en supersnäll bebis också, men det ränkar vi inte med eftersom då får man väl ngn som vaknar hela tiden.

man önskar man får det som syrrorna mina, tindra på 7 veckor har sovit hela nätterna i ett par veckor nu och sandra på snart tre sover ju också hela nätterna, har nog gjort det sen hon va kring halvåret om jag inte mins helt fel. sandra slutade dock med nattmål vid halvårsåldern  också som de flesta rekomenderar, och det gör ju mkt för nattsömnen. skulle hon få flanskan om nätterna så skulle det inte vara så konstigt om hon vaknade heller, det är ju en vana som de små känner sej trygga med och som är hemskt svårt att vänja av.


nya kompisar

vart tv hela em och blir det resten av kvällen också. en annan del av köping och johan falk väntar ! bebis i magen vill inte att jag ska åka till min kära häst ngt mer idag verkar det som. det bankar på för fullt där inne i magen och verkar vilja åka kana ut med fötterna före. känns som om den håller på att "stampa upp ett hål i isen" just nu, det gör lixom ont där nere. så jag ska lägga mej ner under filten med ett glas juice och inte röra mej alls. jag vill inte ha bebis liggandes i soffan om ett par timmar, då det är över 10v kvar ! stanna inne baby, ett tag till. det blir bäst så <3

anton är på laser och spelar gitarr, han kommer hem innan köping han också då blir det kvällsfika sen mys i soffan. iaf lite fotmassage ;p
så får jag åka till peril imorrn ist, kolla upp lite sår han fått på benen. hästen han går med är inte på så bra humör just nu, hon är sur på honom hela tiden :) så fort han rör sej så springer hon med öronen slickad mot halsen och skriker, vänder om och kickar åt honom. tror det kan ha med lillhästen hon alltid gått med att göra. att hon tycker peril tränger sej på och försöker ta henne ifrån henne. men det lägger sej kanske om ngn dag, får jag hoppas. han som är så myssjuk och snäll :) va iaf dit och mockade, fyllde vatten och mat tidigare idag så det får duga.

älskar dej anton, nu är det inte alls långt kvar <3


drömmarnas värld

vad glad en så liten människa kan göra en <3

sitter och drömmer mej bort, till lill*n kommit ut och man har fixat ordning hennes/hans rum. myst till det med lampor och annat fint. men mest för att mysa med en liten bebis, såklart.

ensam med tvn ikväll bara, nyss badat i alldeles för varmt vatten känner jag. efter såhär en timme efteråt är jag fortfarande kokhet :O

imorrn ska jag till peril och mysa lite, mocka och fixa med hans saker så de inte ligger utspridda överallt.

tindra och sandra

igår var jag och anton hem till mamma och pappa där syster, stefan, tindra, ulrika, sandra och jennie också var. det är trevligt att mysa med både sandra och tindra samtidigt och sandra är så förtjust i henne :) sandra sa igår bla. att; "tindra är rädd för dej" till jennie, då hon ville ha tindra för sej sj ;) sen kryper hon upp i ulrikas knä som en bebis, då hon ser hur malin håller tindra.


anton gjorde precis spaghetti och köttfärssås åt oss, mums :D köpte 16kg nötfärs igår av en gamal jobbarkompis, till (verkligen) kanonpris !
snart kommer pappa och hämtar mej, då åker vi upp till arbrå och hämtar peril. han flyttar till granbo idag ;)

lite nyinköpt

spjälsängen, bäddad med bebis alldeles egna mumin bäddset ;) har även ett lakan under det vanliga
lakanet som är vattentätt. bra ifall blöjan läker, så det inte blir fläckar på madrassen.


leopardleggings, mjukistossar och två par strumpor


fredagsmys

va till granbo med mat, sadel och andra saker i morse för imorrn flyttar ju peril dit :) köpte lite div. småsaker som kan vara bra att ha, bla. vattenhink och en plastlåda med lock till fodret.

jag och malin va till alfta och åt lunchbuffé på gästis, mums ! att det inte finns några ställen i bollnäs med god mat, rengården har oftast för salt/pepprig mat. sen, vart mer finns det buffé ? kasst, man har ju tröttnat på uppvärmd skräpmat. (förutom max ;) godare med en lagad god buffé ngn stans.

det ringde precis på dörren och det var chaffisarna från björkmans, så nu står det en spjälsäng här hemma :D undrar alldeles om jag ska åka och skaffa den en madrass så jag kan göra den klar för en liten bebis ;)

ikväll ska jag och min älskade till edsbyn och träffa tindra <3 malin och stefan är hemma över helgen och de ska kika på ett superfint hus, så nu kanske de flyttar hem snart !

vardagen

dagarna går ganska sakta då man inte gör ngt. det finns inget på tv och inget att göra hemma. man hittar inte på ngt längre och känner sej jättetråkig. man har inget att göra om kvällarna utan får sitta sj och bara vara ännu tråkigare.

imorse då jag vaknade vid halv 6 hade bebis vart lugn så länge att man började bli orolig och precis som om den kände att jag var orolig för då började h*n sprattla på och så kom hickan :) låg och smålog för mej sj i sängen och vart då vaken tills hickan försvann. allt som vanligt tänkte jag och somnade om.

var till mamma igår också, pappa var och fiskade. vi småpratade och kollade på tv, hon låg även och myste med magen och då kände hon plutt*n :)


thank god for what I found

<3

v29

(jag har gått 28 hela (fulla) veckor och 0 dagar in på den 29onde veckan) det ÄR krångligt, jag har precis fattat hur man räknar typ :)

jag och min kropp
* magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger
* man kan känna sej tung och behöver lite extra vila

bebisen
* alla sinnen är nu utvecklade
* kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern
* känner igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med


sura uppstötningar

just nu är det ett väldigt liv i magen! när jag vaknar, vaknar även h*n :) i och för sej vaknade jag strax efter fem, sura uppstötningar, ont i huvet och täppt i näsan. så jag låg nog vaken fram till strax före åtta då anton skulle upp. då fick lill*n hicka en stund sen lugnade h*n ner sej och sov igen ;p jag somnade om i soffan och vaknade för bara ett litett tag sen.

ska till runemo idag med lite sjukskrivningspapper som de ska skriva på, men först lunch med malin.

rastlös

det har vart alldeles lagom händelserik dag idag, men jag hinner väl bli lika rastlös som alla andra hemmakvällar innan denna kväll är slut :)

va precis till min myshäst och myste lite, han flyttar från arbrå till granbo på lördag.

lill*n i magen härjar omkring lite då och då, lite för att lugna morsan tror jag. för ibland undrar man vart den tagit vägen, då den kan vara helt stilla hur länge som helst. det brukar vanligtvis bara vara på natten som den inte gör ngt liv från sej. men då jag la mej för att råka somna tidigare idag så satte h*n igång och det blev ett fasligt liv där nere. den kanske inte gillar då jag ligger på rygg, jag ligger oftast på min högra sida under nätterna och då är den helt lugn. då den inte har hicka förståss ;p


pojke eller flicka - test

hittade testet på maddes blogg.
20-7 till tjejen, vi får väl se ifall det stämmer ;)

en pojke i magen
(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dig
( ) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna
Summa: 7

en flicka i magen
(x) Lite eller ingen halsbränna
( ) Du känner dej oattraktiv
(x) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
(x) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta
Summa: 20

på påslakanjakt

köpte lite nytt till babysängen idag, bla. dessa billiga påslakanset på jysk. det ena är brun/vit randigt och det andra är vitt med spetskant en bit upp. så nu har vi tre set till sängen och ett till vagnen iaf :)


fredagkväll

ja nu har man vaknat till liv efter en sovstund på soffan, missade nästaaan halva ghoes whisperer :o jag ska sitta klart här, sen packa i mej lite mat. efter det blir det edsbyn, hälsa på syrran och smulan en sväng :) anton ska till gävle ikväll och spela med ett av sina band ;p

lill*n är bara för skojjig, jag blir så glad av sällskapet den ger mej genom att visa sin nörvaro i sparkar och sitt bökande där inne i magen på mej. det värmer i hela kroppen då man lägger sej ner för att sova, smeker magen och den svarar direkt. der ät underbart <3

en arg bebis ?

alltså vad är det med mej och min bebis ?! va till min bm idag och då hon skulle lyssna på bebisens hjärtljud, gissa vem som fick världens skrattattack om inte jag ?! haha, så fort bm satte dit apparaten så sparkade den bort den. vi skrattade så mkt att hon inte kunde fortsätta, då min mage guppade mer och mer ju mer jag skrattade :) men av det lilla hon såg låg slagen på ca 155. hon tyckte nog det va lite ovanligt med en så stark krabat OCH som prickade rätt på apparaten varje gång :) nästa gång får jag väl sövas om det ska gå att lyssna över huvud taget, för nu skrattar jag bara jag tänker på det. och jag skrattar bara för att jag INTE får skratta ;D

sf-mått: 28cm
hjärtljud: 155
blodsocker: 7
blodvärde: 137
blodtryck: 126/60


rosa tossar

fick en bild på tindra av hennes mor (min syster) tidigare idag, då hon har
tossarna hon fick av mej och anton på sej och det är ju för sött. tänk då man
har en sån söt, alldeles egen att snusa på :) gud vad man ska vara stolt då!


chuffer ?

fått en ny befattning på jobbet, enligt min läkare iaf. lastbilschuffer, så vi får väl se ifall den i magen tar efter morsan och blir en chuffer den med eller om den blir undersköterska som far sin ;)
fick förlängd sjukskrivning av läkarn idag tom den 11 feb, får se ifall försökringskassan låter det gå igenem utan problem eller om det blir massa krångel. blir fortfarande inte ett dugg förvånad ifall att.

vart till jobbet med pappren nyss men nu är man hemma och parkerad i soffan för ett slag men snart så bär det av mot stan igen för en maxlunch med malin, för jag får faktiskt ibland :)

om snart en vecka får jag tillbaka min älskade häst efter några månader utlånad på foder, ska bli så skönt ! fast inte ekonominskt förståss, men det går nog att lösa på ngt vis.

gissningar

det här är ni som gissat hittills, men fortsätt gärna ifall du inte gissat ännu :)
vi har bf den 12 april

natta - en flicka den 4 april
maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
jag
- 4660g, 55cm den 7 april
annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman - en flicka på 3980g, 51cm den 9 april
jessica hellman - den 10 april
anna-karin malm - en flicka den 10 april
mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den 11 april
malin arnells - en flicka den 11 april
viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
josefine armblad - en pojke den 13 april
frida persson - den 13 april
emma södergårds - den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
pernilla - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa - en flicka på 3500g den 15 april
emma schols -  en flicka den 16 april
madde - en flicka på 3780g den 17 april

lugna dagar, än så länge


v27+1
imorse skjutsade jag anton till praktiken efter en mysig frukost, somnade sen i soffan vid tio tiden och sov till halv ett :) skönt tycker jag ! sen blev det matlagning och tvättning. nu är tvätten klar och tvn bjuder inte på så mkt sevänligt och mitt internet är inte så snabbt efter att de dragit ner på hastigheten, då jag uppnått mina 3GB denna månad. jag som har några avsnitt kvar att se från livet i fagervik :)
anton är på repning och på fredag åker de till gävle på en spelning, kanske att jag hänger med och kikar ;) ska även till BM på fredag, får väl se ifall jag får ett skrattanfall denna gång med. lite pinsamt va det ju sist ;p

mkt att göra

nu är julen ute i vårt hem också, blev lite tomt då alla tomtar försvann och de får nu ligga i ett mörkt föråd tills dec igen.
vart mkt denna vecka då jag vart tvungen att 1. fixa med jobbet. kollade hur mkt min sjukpenning ligger på, då det är den jag kommer leva av under mamma ledigheten (om jag nu tar ut alla dagar) + antons lilla inkomst, det vi spart undan och barnbidraget såklart. 2. fixat med försäkringskassan. då de inte hade fått moderskapsintyget, men de hade tydligen gått in för ngn dag sedan. så nu kan de äntligfen behandla min havandeskapspenning ansökan. som de förövrigt säkert kommer att ha massa synpunkter på, att jag måste göra det och det. de är ju j*kligt krångliga, har alltid vart ! 3. försökt lagt upp en ny budget. övervägt att säga upp det ena efter det andra för att överleva nu när vi kommer leva på min sjukpenning/havandeskapspenning. har fasta utgifter (hyra, el, bil (försäkring, skatt) fackavgift, internet, telefon, radiotjänst + mat, bensin och hästkostnad) varje månad för nästan hela sjukpenningen. så det känns skönt att ha antons lilla inkomst på tre tusen utöver det iaf, och att vi vart så smarta och spart undan pengar på två olika konton. ett till bebisen och ett till oss själva som vi kan ta av ifall det krisar.

på torsdag kl 8.30 har jag ett läkarbesök, igeeen !? för att få fortsatt sjukskrivning .. sen på fredag blir det ett besök hos min BM kl 11 :D lyssna på mysiga hjärtljudet, som jag för övrigt får skrattattacker utav ;D


v28 (27+0) idag <3

Din graviditet startade Tis 7 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 jul 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.


det är lite småkul, för de senaste dagarna har jag kunnat känna babyn på ett spec. sätt som jag inte kännt tidigare. det är som om den trycker lite här och där, vissa gånger kortare än andra men ändå inte lika snabbt som bara en spark. när jag ligger ner kan man ibland känna som en hård klump som trycker mot handen i flera sekunder och det värmer långt in i hjärtat. anton kände idag han med :)


magen

magen blir större, bristningarna letar sej längre upp, h*n sparkar nästan hela dagarna och sover hela nätterna :) det är så mysigt att lägga händerna på magen om kvällarna då man ska sova och känna hur den bökar på där inne för att sedan bli helt still, kanske att h*n är lika noga som morsan med just sovställningen ? ;)
den är mest igår då man lägger sej på rygg, sätter sej framåtlutad eller åker bil. nu när man sitter bakåtlutad och kikar på tv märker man knappt av den, det blir några hårda sparkar lite då och då bara.


minitärningar :)

sydde om mina 6*6cm tärningar till minitärningar som nu härner
i vagnen. såg bäst ut med bara en, därför hänger den sj med den
vibbrerande gröna benbollen ;)


sommarvärme

vart nästan en heldag med anton igår, iaf från tre på em. och framåt :) va till sebban och amanda en sväng på kvällen sen vart det hem och kika på GSI som var hur bra som helst. har dock drömt att jag va polis hela natten känns det som ;p

idag är det så fint väder och jag ska bara käka frukost sen tänkte jag åka upp till peril och longera lite, bara 12 grader kallt ute :)
somnade om och sov som en stock efter att anton stuckit iväg i morse, vaknade inte först halv 12 igen !

gissningar

så här har ni gissat hittills, vi får väl se när h*n kommer ut ;)

natta
- en flicka den 4 april
maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
jag
- 4660g, 55cm den 7 april
annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman - en flicka på 3980g, 51cm den 9 april
jessica hellman - den 10 april
anna-karin malm - en flicka den 10 april
mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton
- en flicka på 4140g, 50cm den 11 april
malin arnells - en flicka den 11 april
viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
josefine armblad - en pojke den 13 april
frida persson - den 13 april
emma södergårds - den 14 april (hennes egna födelsedag :)
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa - en flicka på 3500g den 15 april
emma schols -  en flicka den 16 april
madde - en flicka på 3780g den 17 april



ännu en kall dag

lördag står på tur och inte har man väl hunnit med allt för mkt idag. sov dålig inatt, pga en anton som snarkade ;) så jag åt frukost och la mej i soffan där jag somnade och sov ett par timmar till. sen blev det maxlunch med baby och nu på em. har vi ätit hos svärföräldrarna sen blev det en tur till peril med morötter ;)

ikväll blir det tv, jag är lite småtrött så kanske blir en tidig kväll !

appropå era gissningar om när den i magen kikar fram så kommer jag att börja publicera den listan from. den första "gissningsdagen" och stryka vart efter, tills den kommit :) så får vi se vem som har rätt sen ;)

mkt gjort

idag har jag fått mkt gjort, trots kylan. 1. har ringt hit vaktmästaren som fixat så vi har heta element överallt! (då vi hade endast 15 grader igår) 2. fixat min mobilabredband räkning så jag får den varje månad ist för kvartalsvis! 3. vart till peril och bytt täcke(n)! 4. fyllt kyl och frys med massa mat! 5. köpt alla saker till bilen! 6. åkt iväg med bilen som nu är på storservise :D

nu sitter jag i soffan med en anton halvt liggandes i mitt knä efter ett varmt bad med god doftande badolja. (badar alltid i babyolja annars :)

köpte jättesöta reflexer till barnvagnen idag och som jag sa till anton "två grodor och två, inte ormar men dom har ben" haha, kul då man tappar bort ord hela tiden ;p det var iaf ödlor, inte ormar men med ben ;p

imorrn blir det en innedag, mest pga att vi är billös. och lite för att det är såå kallt :) hoppas jag får hem mina små tärningar snart, vill sätta dom i vagnen NU ;D fast ska sy om dom lite först för jag vill ha som pyttesmå, inte 6*6cm som dom är orginal :)


när tror ni ? :)

när tror ni vår bäbis kikar ut ? ;)
skriv det datum ni tror, kanske tom. vikt och längd så ser vi då det närmar sej vem som har mest rätt. vi har ju beräknad födsel (bf) den 12 april :) jag sj tror den 7 april och anton den 11 april.


-28.9 grader

nu när det är -28.9 grader ute vill man verkligen bara stanna inne under filten. det är då liiite synd att tvn inte bjuder på så mkt roligt, brukar bli barnprogram för min del då ;)
anton är påväg till lokalen för att repa och jag ska väl göra ordning lita mat. jag tänkte gå ner på mekonomen och beställa allt till bilen idag, men så påminnde svärfar om att det var söndag. jag vart lite smått lättad ändå, för då fick jag plötsligt inget skäl till att gå ut i kylan ;p men imorrn så bär det av, är ju en del som ska beställas innan servicen. ska även ringa killen som ev. ska utföra det och fråga ifall han kan och när isf.

nu när det är så kallt ute borde det vara varmt och gosigt inne, men inte i vår lägenhet inte. det är nästan 16 grader inne så det är inte så värst gosigt /: ska be bovärden kika på det, så anton slipper bli snorig om nätterna :)
imorse fick jag picka på honom flera ggr, då han börjar snarka med en kvart mellanrum typ, lagon kul att precis hinna somna för att vakna tio min senare. så jag sa att om han inte slutar skulle jag packa ner honom i barnvagnen och skjutsa ut honom på alltanen. då blev man poppis ;)

tvkvinna

jag är en riktig tvmänniska om vintrarna, det är så skönt att bara sitta i soffan inbäddad i en filt och mysa med sej sj till ett bra program! och om ett litet tag börjar unga mödrar som jag ska se :)
idag har det var för himla kallt, och sånna dagar är jag billös då min termostat är helt slut och pöpis ska inte gå så kall så jag ställer henne ist till jag fått den nya termostaten.

den 23 jan flyttar jag peril till granbo, det ska bli skönt att få bort honom från nytorp ! inget ont om alla där men jag tycker det är alldeles för få som verkligen tar sitt ansvar. jag menar, jag är ju tvungen att sj åka upp varje dag och pyssla med honom då ingen annan gör det trots att jag har honom utlånad på foder.

nu blir det tv, puss anton <3


v26 :)<3

v26 idag då och för att göra er mer förvirrade så är det 26 fulla veckor och 0 dagar, alltså början på v27. så madde och ni andra som är gravida också förstår :) hihi

jag börjar längta lite efter att få börja på föräldrargruppen, för det kommer väl bli kul ? jag hoppas då det, och att man kanske får gå med några trevliga typer :)

började inte jag bädda vagnen igår kvart i tolv på natten då ? ;p sött blev det iaf, ska lägga dit lite fina nallar och sånt sen så det blir mys åt lillskrutt*n :)
är det inte konstigt att man är så nära barnet, bara några få cm men man kan inte göra ngt med den. varken sköta eller trösta. vad gör de där inne igentligen ? gråter, sover, äter eller vad ? :s
ja, snart är den ju ute så man får passa på att njuta av ensamheten så länge den varar, det kommer ju bli som caos i ens liv snart :) <3


v25+6 idag

imorrn går jag över i v26, tycker vi nyss var på ul och det var i v16 :) det är tio veckor sedan, shit ! snart är man i v36 alltså.

jag
*har ännu inga fler besvär än foglossningen som för övrigt börjar ge med sej, eller jag har i varje fall inte ont varenda dag som under v21-v24
*bristningarna som började längst ner på magen letar sej uppåt (når snart navelhöjd). det är inte spec. snyggt med massa röda blixtar men vafan man är ju gravid :)
*sura uppstötningar har jag gott om, spec. om nätterna då man ligger ner. man får även se till att inte käka kvällsfikat allt för sent då det känns som om det ska rinna ur en bakvägen :o
*jag hade mina första förverkar (tror jag) i söndags, det kändes ungefär som starka mensverkar. kändes även som om h*n tröck sej neråt rejält.
*man ser nu även utanpå magen då h*n sparkar, anton säger att det "dallrar" till ;)

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 4 jan 2010.

Din graviditet startade Tis 7 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 jul 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 182 av 280. (65%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 6 fulla dagar (v25+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 98 dagar kvar till beräknad förlossning.

barnens hus

vi var till söderhamn och barnens hus idag för att köpa bla. täcke, kudde och påslakan till både vagn och säng. det blev dyrt, men det var snyggt också :) blev bara ett set var (ett till sängen och ett till vagnen), det går ju åt mer men vi ska på ikea snart också :) hittade även en grön (gummi/slajm) boll med ögon och massa fransar på som jag hängt upp i vagnen, där ska den få göra sällskap med de små vita raggartärningarna ;p

imorrn har vi tvättid, ska tvätta upp lite kläder OCH påslakanen så jag kan bädda lite i vagnen :D hihi.

för övrigt sov jag hur bra som helst inatt, anton snarkade inget och det var varmt och skönt. vaknade till vid kvart i nio, gick upp för att käka frukost och gick sedan och la mej igen. somnade om och vaknade kvart över elva ;) det var så skönt och mysigt ! nu blir det tv en stund, sen mat.


älskar dej anton <3

lite nytt och beg. :)

mobilbilder blir så coola, men jaja ;)

detta föreställer då en vit kortarmad body med turkosa kugghjul på, vit/grå/grön body med ugglor på, gul/brun långarmad tröja, mörk/ljusgrå långarmad boby, mörkblå leggings (jätte mjuka och goa), gråa och gröna strumpor, limegrön/vitrandig myströja och ett par vita byxor till :)

hämtade vagnen dan före nyår, den står nu helt oompysslad i barnrummet :) (det är en svart/grå emmaljunga som är solblekt så det ser ut som om den är grå/grön lite här och där :) 

vi har börjat fundera hur det ska se ut där inne i barnets blivande rum, då vi förmodligen inte kommer att tapetsera om, men ska vi göra det blir det i mörkbrunt/turkost. men vi ska iaf börja flytta ut antons dator snart för att ställa in sängen och börja få upp lite saker på väggarna och börja tvätta upp kläder som ska läggas in i byrån. ska kika på några fina saker att ställa i fönstret, då jag inte vill ha blommor där inne. plus att jag ska köpa några fina gardiner och sy upp så de blir så korta att de precis räcker lite nedanför fönsterbrädan :) det ska bli så kul att pyssla där inne och få köpa nya saker, bädda i säng och vagn. ja man är ju som en galen hund :D

Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0