mickis, 4mån och 3veckor

vakentid; spralar på, alltså pratar på ;P och pratet har blivit annorlunda nu, man kan nästan höra orden bakom ljudet hon får ur sej nu. mkt neeeeeeei, heeeeei, aaaaai, dddehee, aaah, ddeeehöhö, aabu, aboo, abaah osv. förr var det mest... ja ljud bara :)
utforskar vad man kan göra med tungan, vilket är mkt har hon kommit på. dregglet sprutar då hon "sprattlar" med tungan på alla möjliga sätt :)
ligger mer och mer på mage, ligger och fipplar med leksaker som hon har framför sej. försäker ta sej framåt, vilket inte går så bra men det är på gång och hon har benen med sej medan armarna ser mer ut som sälarmar som antingen flaxar eller stretar rakt ut av vrede ;)
kan nu mer mysa i soffan med oss, sitta och vilja ha nappen och bara sitta helt enkelt. och nappen föresten är ngt hon känner väl igen, den sitter hon och stoppar i och ur munnen medan vi myser.
mat; hon käkar nu regelbundet och det ser ut såhär. vid åtta och tolv (frukost/lunch), 260ml tillägg från 4mån. vid tre, ca i dl mat i form av potatis, morot eller ngt liknande med vatten till. vid fyra (middag), 180ml tillägg från 4mån och ca 80ml havrevälling från 6mån. vid sju-åtta (kvällsfikat), 180ml tillägg från 4mån och ca 80ml havrevälling från 6mån. ja, så ser hennes matvanor ut idag.
snart ska jag även byta ut lunchens tillägg mot mat och klämma in ett mellanmål mellan lunch och middag. tips på mellanmål; avocado/banan, mickis älskar det ! mättar nog fint i lilla bebismagen det.
sömn/nätter; sover en eller två ggr/dag och det blöir allt mellan en och två timmar. somnar vid sex-sju om kvällarna och sover till morgonen ngn gång mellan fyra-sex då det är lite matning för att somna om till sju-åtta igen. kan ju säga att det är himla superskönt att få kvällarna för sej sj så nu fattar man att mamma och pappa ville att man skulle gå och lägga sej i tid om kvällarna då man va liten ;) haha.

ja det är väl inte så mkt mer jag vill och behöver skriva i nuläget. mer än att tiden går fort och allt ändras snabbt och ofta ;D


era kommentarer


Madelene & Vincent skrev:

Havrevälling från 4 månader, busenkelt och kan smaksättas med olika puréer :)

Vincent helammas och får någon tsk mat vid lunch varje dag.. Vågar inte ge honom mer, han bajsade inte på 5 dagar! :p

Har inte Mickis visat några tendenser på att typ bli hård eller så?

2010-09-07 | 21:55:45
bloggadress/url: http://maddeluttten.blogg.se/

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

din kommentar:

Trackback
Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och bor i hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min bil, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0