de sista timmarna utav 2009

för övrigt skrev jag nyss ett låååångt inlägg, som sedan inte publicerades då mitt internet hade kopplats ner ... :/

nyårsafton idag och inte en allt för kall sådan heller :) vaknade utvilad imorse brevid en mysig anton och vart sugen på att ta bilen på en sväng, blev dock bara en liten shoppingtur bla. på dollar och karlssons. köpte lådor till ena badrummsskåpet, som är tänkt att bli förvaring till lite babysaker :) köpte också reflexer till peril, -lendtäcke, brösta och reflexer till alla hans söta ben ^^ lendtäcket och bröstan passade oväntat väldigt bra, vilket jag inte trodde då de va så billiga. lendtäcket var flisfodrat dessutom :)
åkte upp till pållen sen för att kolla läget. mockade, fyllde mat/hö och sedan vart det longering i djupsnön och han försökte få det att se ut som om det inte var jobbigt alls då han sprang och ropade på de andra mest hela tiden ;)
nu väntas det bli en mysig hemmakväll, jag och anton har precis käkat marinerad fläskfilé, hemmagjorda klyftpotatisar, musslor/inlagda champinjoner lindad i bacon och kokta gröna bönor (låååånga saker :) jag har även en mjölkchokladkaka som väntar på mej i kylen, får man äta sånt ? :)

saker jag hunnit med under året som gått:
*fick fast anställning på alfta frakt i januari !
*köpte underbaraste peril i juni
*blev gravid i juli, ska då ha i april -10 <3
*första året av 4 år som jag hållt mej borta från fortkörningsböter !

några nyårslöften:
*tappa massa kilon som man lagt p åsej under graviditeten
*som alla andra, försöka hålla vikten och motionera mera
*hålla nudjeten som vvi har så att vi klarar att leva alla tre + en häst :o
*stötta/hjälpa anton till ett jobb

ja, jag undrar just hur 2010 kommer se ut, jag kan bara längta till de ljumma sommarkvällarna då vi får vandra omkring med en sovande baby i vagnen ;) gud vad stolt man kommer vara ;) <3
OCH jag undrar hela tiden hur h*n i magen ser/kommer att se ut :D hihihi, lääääängtar <33


svinkall onsdag !

kall tisdag och det verkar bli en lika kall onsdag, uscha :/ igår hann jag med rätt mkt för att vara en stapplande tjej. ringde och fick en tid hos doktorn som sjukskrev mej tom. den 18 jan för foglossning då. och jag har ansökt om havandeskapspenning from. 12 feb. så jag hoppas lite på att jag ska vara utvilad och inte ha så ont då den 18 jan så jag kan jobba där emellan. fy så jag kommer sakna V8an min sen när man bara går hemma ): får åka med tifa ngn dag ist :D
drog med anton ner på stan och köpte lite babykläder också, vart två pyjamaser, två bddys och ett par byxor. allt i större stl än "nyfödd" eftersom vi kommer få mkt av min syster då hennes är 4 veckor gammal nu. jag gillade den svarta pikén ;)

snart har vi en tvättmaskin här i hemmet också, skönt att slippa den gemensamma tvättstugan ! då ska jag tvätta upp alla kläder som tillkommit för att sedan börja packa ner dom i den ena av två babybyråerna vi har :) vi ska även hämta vagnen ngn kväll också !

nä nu ska jag gå och diska, man har ju en man som bara spelar, spelar, spelar OCH spelar ;)

 


TJOCKIS BEHÖVER NYA KLÄDER

anton och jag har kollat på the hills run red, ingen höjdare precis då det inte fanns en endaste handling enligt mej. så det va inte värt men nu kollar jag på nicke nyfiken, vilket är värt ;) hihi. väntar på att kl ska bli elva, då jag och malin ska till kåce och kika in om det är ngt bra på rean ! sen ska jag hem och käka med anton innan han ska till alfta och spela med jimmy och jag ska till pålleponken och longera lite i djupsnön :) sen ska ju jag och mary ner p åstan, iaf träffas lite :) jag ska kika efter lite tröjor, eftersom alla jag har nu är för stora så dragkedjan går inte igen ;) tjockis behöver nya kläder ;)

anton som tidigare inte kännt då baby sparkat genom magen kände på juldagen dem för första gången vilken var jätte mysigt :) den sparkar mest då man ligger på ryggen, eller den blir iaf tokigare då så man känner dem mkt bättre ! så nu har han kännt varje kväll, nu när han vet hur det känns är det nog lättare att känna även då den inte sparkar så hårt :)

julen är snart över

julenhelgen är snart över, mellandagsrean har dragit igång och om bara några dagar är det nytt år. vart tre helt underbara dagar iaf. på julafton vart vi 14 st som åt julmat hos syster ulrika först, sen åkte vi vidare till mamma och pappa på kvällen. där fick vi risalamalta, mums ;) juldagen spenderades med anton, ulrika, martin, sandra, malin, stefan, tindra och morbror rolf hos mamma och pappa, med mat och mys ;) OCH idag, annandag jul var vi hos svärföräldrarna och åt julmat mitt på dagen och vanlig mat på kvällen. fick klappar och myste där också :) signe är såå duktig på att prata, sötstrålen och så glad hon var idag :)
imorrn ska vi till antons farmor på mat, lyxigt man har det ibland :) har inte behövt lagat mat här hemma sen i onsdags :o

ni kanske undrar vad man fått i jul ? :) den enda saken är en matberedare som jag önskade mej, mkt pga att man kan göra egen barnmat i den, som jag hoppas jag orkar med att göra iaf ganska ofta :) sen är det pengar, som vi önskade oss till barnkassan, det är alltså pengar som ska gå till kläder, barnvagn, babygym., barnstol mm, ja ni fattar ;) har ett sparkonto för just barnkassan där jag och anton lagt undan pengar varje månad ett tag nu, så vi har ju en del sparat sj också vilket är ganska mkt :) det känns skönt att börja kunna köpa saker nu, vilket vi har väntat med eftersom det vart så tidigt förut, nu är man ju mer än halva gånget ;D

dopparedagen :)

önskar alla en god jul ;)

sitter i soffan med baby nu. ska strax klä på mej för att åka till peril som ska få sin julklapp, en ny lädergrimma ;) sen blir det dusch annan det bär av mot edsbyn och träffa familjen ;p gott med mat, kul med alla klappar och ännu mysigare att få träffa alla :)


v24 :)

idag önskade man att man inte hade så ont, att man kunde ta hästen ut på en skogspromenad i solen. men det får vänta till nästa vinter, för jag kan då inte rida först i maj/juni kanske. jag sj går som en sköldpadda och kan inte ta en skogspromenad om jag så vill, jag hoppas då att jag kan fortsätta jobba tills mitten på februari som är sagt. jag får ju panik av att bara sitta, då man knappt kan röra sej vissa stunder under dagen. och inte blev det bättre med att det blev -20 igen heller då det äntligen börjat vända till -5.
lönen var inte ok denna månad, hade räknat med några tusen till men sånt man får leva med. har iaf bara en julklapp kvar och den är till tindra :)

i morse vaknade jag och tänkte vända på mej men h*n vaknade visst också så jag kunde inte somna om. vart liggandes på rygg ett tag och då blev jag hungrig så jag klev upp och åt frukost sen kollade jag på barnprogram, som vanligt :) och somnade om igen strax efter att anton dragit med bussen vid halv nio.

idag går jag över i v24 :) känns som om det var igår man va i v6, så tiden går ju så fort. tänk om sista veckorna ändå kunde gå lika fort :)

datornörd för en kväll

ont i sittbenen får man när man är så stor och tung som jag är då man sitter upp i soffan för länge, dryyyygt ! men ja, så fort lillen gör sej påminnd med massa söta sparkar så skiner man upp och vips blev det ljust i hela rummet och man tror det är morgonsolen som strålar :)
vart en fruktansvärt trist dag idag från åtta fram till fyra typ och från sju till nu, och anton har inte kommit hem än :( va till peril och myste, hjärtat mitt <3
men saknar anton ngt fruktansvärt när han inte är hemma, älskar man ngn för mkt då kanske ..

imorrn ska vi få lön, fast jag va den enda som inte fått lönekuväret i mitt fack :o hoppas pengarna trillar in ändå, för vi vart ju lovad pengar den 22 dec :)

trots att jag älskar kyla och vintern längtar jag ändå grymt mkt till våren och barnet vårt <3


en meter !?

är i v23+5, bristningarna har nu börjat sätta sej vilket jag förstod skulle hända mej :) bröst, mage och lår drabbas. men eftersom jag haft bristningar på magen/brösten förut så vet jag att de kan gå gort, så det är sjklart vad jag hoppas ska hända efter förlossningen :)

just nu sitter jag i soffan och ska käka wook med kyckling och ris ! anton är i lokalen med några, så för mej blir det soffan sen :)
longerade peril tidigare också, i djupsnön :p

massa snö och -22 grader ute


snart julafton, massa snö och -22 grader ute
! igår em var jag till peril, han hade slitit av sej täcket i hagen OCH en sko, fast det bara är ca 2 veckor sen han skoddes. täcket ska jag laga, köpa nya spännen fram och fixa ena kryssjorden under magen sen är det som nytt igen :)

idag ska jag, anton och malin på stan, anton skulle kika på lite julklappar och jag ska kika på nya byxor och ett skärp :) sen ska vi på granngården där det tydligen va rea på massa hästsaker !


fredag em

lunchat med mej sj i soffan till bonde söker fru, hade det inte vart för roger hade det vart värdelöst. men han är ju bara ett sånt perfekt orginal :D hahahahaa
jag tänkte bege mej till min fina häst nu innan jag ska skjutsa runt på anton till olika ställen han måste på :) slipper han knata i denna kyla :o -24 här i morse, kvart i åtta ! men nu ör det inte så farligt, när solen skiner :p

va till vår bm idag, hon kikade blodvärde, viktuppgång, mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. magen mättes till 25cm, babys hjärtljud låg på 152, mitt blobvärde var 133 och jag ligger på +11.5kg sedan start. foglossningar har jag också börjat få, precis som jag trott eftersom jag fått så ont ibland. men jag jobbar på ändå, man ska ju inte lägga av att leva bara för att man är gravid och jobba måste man ju.

sthlm


förra söndagen var jag och anton till malin och stefan
i sthlm, OCH så fin tindra är. hon är en riktig gounge, endast en vecka gammal då ;) kändes overkligt att sitta och syta en så ny människa, snart sitter man där med sin egna. det är ju inte alls långt kvar nu, fast det är skönt så länge den är där inne i magen också.
har inte stött på några problem under graviditeten än förutom att jag får ont nere i magen då jag jobbar, fast magen knakar och brakar än så den lever då där inne iaf :)

anton och jag var på rengården och käkade lunch idag, det var riktigt trevligt :) sen bar det av mot runemo och frakten där jag tänkte ta lös ena dörrsidan och fixa handtaget, då dörren inte går att öppna innifrån när det är så här kallt. (förutom när man kört ett tag och hon blivit varm) burr tycker pöpis, som för övrigt var täckt av 2 dm snö igår då jag kom hem efter tre dagars jobb ):

nu kikar jag och magen på ghost wisperer, det är ju bara föööör bra ! appropå tv/film, jag tänkte köpa lite gammla julkalendrar, bla pelle svanslös :) den julkalendern gick 1997 och var den absolut bästa tycker jag :D

ikväll ska jag äntligen få träffa min häst, som jag inte vart till på över en vecka. gubbelubben ska få lite morötter, kan jag lova :)

v23+1


sparkarna blir allt starkare och man får en till svar ibland när man pratar med magen :) snart så ligger det ngn här brevid oss i soffan, man undrar hela tiden vad det kommer bli för en :)

idag gled jag bakåt med lastbilen, i näsviken. fick ett stopp i en backe, la i handbromsen och tänkte för mej sj att "hur i helsike kommer jag härifrån ?" det dröjde inte länge först lastbilen svarade med att glida bakåt .. finns inte mkt man kan göra då, än att lägga ur handbromsen och styra. jag vart så rädd, det gick så fort ! jag hade tur som höll mej på vägen, ändå tog det en bra bit innan jag fick stopp på ekipaget :/ va bara att vända, tänkte då inte försöka igen !
slutade värre för en kollega idag, han gled bakåt fast ner i diket och vart tvungen att bärgas därifrån. fy .. varför man gliger bakåt är för att däcken är så varma, så när man stått ett par minuter smälter snön till is och så bär det iväg. det räcker med en halv minut, därför är det snällt av bilar som stannar och släpper före oss lastbilar som kommer i en korsning med motlut. men vissa tänker inte så ...
fast idag kände jag mej lite dum när jag åkte ut alldeles framför en som kom sakta, sakta. men den vart inte sur och tutade som vissa gör.

tredje advent

idag är det luciashow på ridskolan i edsbyn, och jag ska bege mej dit ;) fast har lovat tifa att komma till henne och se lite när hon rider sin 3åring också så det får bli före lunch :)
tänk när jag får rida igen ! det kommer bli så kul, att börja med hoppningen som jag längtat efter så mkt !

igår somnade jag strax före sju, på kvällen. så jag va pigg som en mört i morse då jag vaknade tio i åtta :) skönt att få sova riktigt, anton va ändå till lokalen igår så jag fick sova ostört på soffan till han kom hem :p annars stör han inte iaf, han brukar sitta och spela i datarummet eller massera mina fötter här i andra ändan av soffan ;)

sitter och drar över bilder från mobilen, seeeegt.  har bilder sen ett och ett halvt år tillbaka så minnet va ganska fullt ! ska radera alla efter att ha fört över till en skiva. skrev ni upp det där ?

tänk, på tisdag är det 17 veckor kvar till bf ! :D och 9 kvar till julafton
sen är det inte långt till nyår heller, vad ska man göra då ? kanske ska bjuda med anton på en hotellövernattning ngnstans :) hatar nyårsafton, det är inte en själ ute, alla har väl parmiddagar. det är ju värdelöst ! jag brukar vara med vännerna, kolla på fyverkeri och bara åka omkring. men i år känner jag för ngt annat, känner för att vara med min anton då bara och mysa med god mat och film <3

imorrn är det väl nästan klart att jag och anton åker till sthlm, tidigt. för att hälsa på malin, stefan OCH tindra förståss :D mest tindra ;) vi ska käka ngnstans också, fira 3års dagen som va i torsdags :) <3

fredagkvällen räddad

fredagkväll, och jag somnade i soffan innan sju :) vaknade till nyss, halv elva så nu blir det nog lite macka med oboy sen ngn film med älskling kanske :)

jag är ju helt efter, trodde jag gick över i v21 i tisdags. men det va ju 22 :o så nu till veckan blir det v23 :) tiden går sååååå fort och jag tappar tydligen räkningen !

igår firade jag och anton vår 3års dag tsm :) och på söndag blir det ev. sthlm :)

julklappar avklarade

nu har man duschat, disken är avklarad och julklappar till sandra, jimmy, mamma och pappa är klara.
hur gör ni med julklappar till familjen föresten ? jag och anton köper åt våra familjer var för sej, alltså han köper åt sin familj från oss och jag till min familj från oss. fast han är väl inte sååå bra på att fixa ngt, jag vet inte om han ens köpt ngt eller kommer köpa till ngn än :) jag tänker då inte fixa allt, skulle bli ruinerad då ! :o
sen köper vi inte åt syskonen, utan åt syskonbarnen och föräldrarna bara. blir så mkt pengar annars. och jag är mkt nöjd med det, blir mkt pengar som går åt till julklappar ändå, så att tjäna in tre st (som syskonen mina annars skulle fått) känns skönt då man bara har en lön i hushållet.
jag har nu fixat åt alla utom daniel, sen har jag malins lilla skrutta kvar också. där blir det både födelsedags present och julklapp :)

jag sitter nu i soffan, väntar på att goest whisperer ska börja ! igår var det handbollsjoll på 4an hela em. det är sååå tråkigt med all sport, förutom trav eller hästhoppning ;)
sen när anton kommer hem blir det kyckling med ris och currysås, för mej iaf :) sen ska jag åka till peril, sitta och prata med honom lite.


V22


idag mår jag prima, det va tur jag vilade igår när jag hade så ont. kanske det var foglossning ? :s det spännde som bara den nedanför magen, kunde knappt vända mej i sängen. men idag är det onda som bortfluget iaf :) ska till peril ikväll och mysa lite, skulle ju rida och så igår men det blev inget av det då e.

gick över i v21 idag, det känns skönt att vara över halva tiden fast börjar bli krångligt att jobba, redan. undrar hur länge man kan vara kvar. klättra ut och in lastbilen, upp och ner på trucken, koppla av och på släpet ungefär 20 ggr/dag. nä fya, jag gruvar mej inför imorrn då det bär av igen .. fick ju så ont förra vändan, så jag sket i att koppla av släpet. kanske inte låter så krångligt men det är inte bara att backa till och åka. man ska bucka sej ner och krypa under bilen för att få fast alla oljeslangar också ..

ne men nu så, får det vara tyst på allt klagande :) idag SKA jag ner på stan iaf ! saker som jag skulle göra igår fast som får bli idag då jag mår bra ist:
-diska
-stryka de redan uppsatta julgardinerna
-plocka undan allt bråte som ligger på golvet
-fixa de sista julklapparna
annars blire inget gjort när jag är på jobb ..


tindra <3

hon hade bf den 3 dec men idag kom hon äntligen :D malin och stefans älskade tindra <3


träningshopptävling

kolla, NY dissign :D tack lina som pyglat på med allt, spec. med min header och fått den så fin ! <3

idag var jag med malin och sulan till nytorp på träningshopptävling, det gick så bra så och han hoppade banan felfritt :) ida var med på min peril också, hoppade banan på 80cm men vägrade på alla innan han hoppade dem ! sötnosen ;) sen hoppade han 90cm, där helt felfri :)

anton har tvättstuga, så nu medan han väntar på maskinerna sitter han och spelar lite och det låter så bra 1 han är verkligen grym min karl ! <3
vi ska skämma bort oss med pizza sen vid halv nio typ, finns inget att göra här hemma och jag är så rastlös så vi ska ut och äta :)

imorgon ska jag vara duktig och stryka mina redan uppsatta julgardiner ;) sen gå ner på stan och fixa de sista julklapparna, de flesta vill ha pengar så ska bara fixa ngt snyggt att lägga dom i :)

julbord ikväll

idag blir det först lussebullebak med mamma i edsbyn, jag längtar så mkt efter lussebullar att ta med sej i lastbilen och äta om kvällarna som förra vinterna :D
sen ikväll blir det julbord på scandic för mej och anton med vi som "sitter i vänstra hörnet och skämms hela dagarna" folket ;)

vad kan man göra med bilen på vintrarna ? man blir ju inte sugen på ngt alls då, inte ens tvätta. fast idag ska jag nog svänga in och se ifall det 'r ledigt i tvätthallen, då ska jag skölja av na lite innan jag far vidare mot edsbyn :)


bitande kyla

det är kallt, riktigt bitig kyla ute men jag älskar det ! det är så skönt och jag vill bara ut och doppa magen i en snödriva ! tur det inte finns snö, då hade jag säkert gjort det :s solen fatts dock, men med lite varm oboy, en tallrik fil med hallon/björnbäs sylt i och med müsli och en leverpastejmacka med tomat på så räddas dagen :) tänk att jag längtar till morgon och frukost när jag lägger mej om kvällarna, det är ju så sjukt gott med frukost :D
peril fick nya skor på sej igår, då han hade trampat av sej tre st i hagen som de inte hittat ;) men han är så god och snäll min lilla pojk <3
jag saknar honom så mkt.. hade mest av allt vilja haft eget hus, med stall och två små söta nordisar som längtar efter mat om morgonen då man kommer ut :)


jag och anton vill faktiskt ha hus, men med bara ett fast jobb får det vänta några år .. det är inte bara att köpa hus heller, det ska ligga bra till och som sagt vill jag ha lite mark till så jag kan smocka upp ett par ute boxar till min lilla pålle :)

de allra första


första kläderna införskaffades idag, anton älskade dem ;)

vi ska köpa mkt begagnat, tycker det är lite onödigt att bara köpa nytt eftersom det finns så mkt fint som folk vill sälja. vi har hittat vagn, den hämtas efter jul då vi även ska börja leta spjälsäng. ska bli så mysigt att inreda rummet, fast den ska sova hos oss de första månaderna :) sängen kommer stå i vårt rum till dess, vaggan kommer att vara i vardagsrummet brevid soffan där den får sova om dagarna. låter väldigt genomtänkt och som om vi planerar dagen för den redan men det är vad vi tänkt iaf sen får vi se hur det blir med sovandet. är ju väldigt lämpligt ifall den har jobbiga nätter, att en av oss kan sova där ute med den i soffan och ena ligga i sängen "ostörd"

ska till älskade hästen ikväll, hoppas lite på att han får nya skockor på sej :)

vinterkyla

lina håller på att fixa min blogg lite, och det är så snällt ! fast jag kanske inte visar det så är jag jätte tacksam ;p

idag fick jag helg, en efterlängtad vila efter en jobbig arbetsvecka.. igår hade jag så oint i magen att jag struntade att ställa av släpet fast bonden sa att de andra chaufförerna inte brukade vilja ha det med för det va så trångt. men jag orkade inte, ville bara hem.. men jag hade då tur med vädret iaf


idag var även karin och joels tjej och kikade på peril. de provred även och gillade honom :) de skulle höra av sej efter att de funderat lite och så..

igår gick jag över i v21, och den i magen rör sej lika mkt fortfarande :)


Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0