bm besök (v38+1)

vikt: -1kg sen förra veckan (+29 sen inskrivning, +32 totalt)
blodtryck: 140/80
blodsocker: 8.9
blodvärde: 131 (utan järntabletter)
hjärtljud: 160
äggvita: spår

ska in imorrn kl åtta och kolla sockret igen och se hur det ligger på fastande mage. (min mamma fick socker då hon väntade mej, dock inte såhär sent i graviditeten) man kan ju hoppas på att det (eftersom det kommer såhär sent) inte stannar kvar efter förlossningen då. OJ nu nös jag så det blev massa prickar på datorn :(

nu på morgonen har jag tvättat tre maskiner, för har man en man som nästan enbart tänker på roliga saker och inte ser saker som behövs göras förutom då man påpekar det så får man som höggravid och öm göra sånt sj :)

nu ska jag fortsätta damsuga eftersom det inte blev färdigt igår, så ska jag damma av golven sen käka lunch och sen åka ut till pållarna som också ska få lite lunch och vatten :)
igentligen får man stoppa på sommardäck idag, (och jag är så jäkla sugen) men jag SKA försöka hålla på det iaf till helgen d;)


v38+0


v38+0 <3


v39 (38+0) idag ;) <3

har blivit helt förälskad och alldeles superkär i bebis fot som jag inte kan sluta pilla på, är mysigt att sitta i soffan och bara känna medan man ser på tv <3

och eftersom det är tisdag går jag in i ny vecka, v39 idag. sjukt hur fort tiden gått. tycker nyss att syrran fick, det var den 7 dec !
men nästa onsdag hoppas både jag och anton supermkt på att bli kvar i gävle och att de sätter igång mej. kanske låter knas men bebis är ju så pass stor redan, lika stor som tindrasnuttan va då hon kom ut och förväntas ju väga nästan ett kilo mer på vårt bf datum så jag vill ha ut den så tidigt som möjligt, plus att jag sj gissat att h*n ska komma den 7 april ;)

idag blir det så att jag och malin ska käka maxlunch, jag har lixom längtar efter det i flera dagar nu :O så det ska bli supergott ! och ikväll ska vi ha myskväll, fira hennes födelsedag. som i och för sej var i februari men är man gravid så får man ta det såhär i efterhand då det alkoholats klart :) blir räkor, kex och goda bredbara ostar och kanske ngt annat gott till det ;P

nu efter lunch ska jag åka ut till pållen, som jag inte träffat sen i torsdags. ska bjuda honom på lite morötter och mocka fint i hans box :)

mullgris <3

appropå era gissningar, vad gäller vikt så har det redan nu gått åt helsike för vissa. efter dagens mätning av hur mkt bebis väger slutade grammen på 3900 och om yttligare två veckor (fullgången tid) förväntas bebis väga lite drygt 4500g :) det ni, nu vet iaf jag vad jag har att vänta!

hittade sötaste bilden, blir helt kär och längtar om möjligt ännu mer nu efter vår bebis där inne <3




slappmåndag

idag blir en slappdag riktigt, har iaf inget planerat och hästen blir omskött av hella som skulle rida så jag behöver inte åka dit ifall jag inte vill. känner mej som världens uslaste ägare som inte vill till min häst, men det är inte det de sitter i just nu :) klart man vill träffa sitt djur, spec. om man gillar det men just nu så finns det inte så mkt för mej att göra där.

ska tvätta lite senare och kanske damma, sen försöka få gubben att damsuga så kan jag torka golven :) så ikväll kanske jag ska till malin och fira hennes födelsedag (som var i slutet av februari) med räkor och kex ;) bättre sent än aldrig lixom ;p

gävle på UL v37+6

gick bra på ultraljudetidag, var mysigt att få se sin "lilla" bebis igen :)
bm sa att allt såg fint ut och att jag inte går och bär på för mkt fortervatten utan en stor bebis. "det vita man ser är lixom fett kring magen, så ni har en liten mullig en där inne" ;p
hon undrade hur mkt jag och mina syskon vägt och min mamma har haft fyra snabba och fina förlossningar med stora barn. jag vägde ju 4880g och var 56cm lång, då sa hon att det är väl meningen er familj ska föda stora barn bara :) 
hade ingen äggvita i urinen idag heller, så nu hoppas jag innerligt att svullnaden går ner lite och att äggvitan håller sej borta!

härligt att höra att man har en stor och fin bebis iaf och vi ska tillbaka och göra en till mätning den 7 april, alltså fem dagar innan vårt bf datum. och har bebis ökat mkt i vikt då blir jag ev. igångsatt, annars om den ligger stilla så får jag vänta ut tiden och föda då det är dags helt enkelt :)

söndag

sitter med datorn i knät, kollar på wipeout och tänker på morgondagen.
vad kommer de se på ul och vad kommer de säga för ngt. jag längtar såklart efter att få se sötnosen där inne ;D som för övrigt ligger och bökar i magen nu efter att ha haft hicka i nästan en kvart, stackars liten skit <3
vart i runemo ett skuv på em och tvättat bilen, anton hjälpte mej vilket är skönt nu då man inte är så rörlig :) pöpis blev så fin så och jag längtar till vägarna blir fina så man kan åka som folk igen!








imorrn jag och anton som sagt
till gävle vid nio, får skjuts av
pappsen min. så jag går upp
och duschar åså innan det sen
om vi får komma hem igen ska
jag åka ut till hästen en stund,
har inte vart där sen torsdag
(har ju två supertjejer som rider
och sköter honom nu för tiden :)



























helgen springer

helgen har sprungit förbi och jag har inte hunnit med ngt, vilket i och för sej vart skönt.
jag och anton var en sväng till alfta och hälsade på johan igår em, vi skulle äta ngt tsm och kika på film. vart en ost och skinksallad från saras och filmen han bjöd på var ngt nyutkommet med meduza ;)
då vi kom hem till bollnäs igen käkade vi och såg på två filmer innan vi åkte ut och gled pöois en stund :)

idag hade jag tänkt åka till runemo och få bilen tvättad, tycker ju sånt är rätt kul jag ;) har även blivit övertalad om att inte slänga på sommardäcken nu på onsdag som jag hade planerat och längtat så mkt till. vägarna är för dåliga så jag gör som de flesta bilälskarna, väntar om jag orkar tills vägarna slätat ut sej.

bebismagen mår bra, iaf om jag får bestämma här utifrån. förutom att jag känner mej pigg och glad så är det ändå fruktansvärt jobbigt att vakna varje gång man ska vända sej i sängen om nätterna. blir pissnödig varje gång jag vaknar men jag brukar bara kliva upp ett par av alla ggr.
har även börjat få otroligt ont i höften jag ligger på, så ibland vaknar jag av smärtan och är tvungen att vända mej och i sängen kan jag inte ligga på rygg, eftersom min mage är över 40cm stor så hamnar allt uppe i halsen känns det som. så varje morgon vaknar jag vid 6-7 tiden och är tvungen att kliva upp och lägga mej i soffan, där det är lite mjukare och så har jag ryggstödet att luta benet emot.
yes, jag blev känslig som höggravid :)

bm besök (v37+3)

vikt: + 3kg sen förra onsdagen (+30 sen inskrivning, +33 totalt)
blodtryck: 140/80
sf-mått: 40cm (+2cm sen förra veckan)
hjärtljud: 155
äggvita: +1

vikten, jajajajaja.. är lixom van vid det här laget att ha ökat en hel del mellan gångerna. men det är ju då jag väger mej som jag inser hur in i H****** mkt vatten jag samlar på mej och hur INTE BRA det är!
vad gäller blodtrycket så anses det högt då det ligger över 150/90 och då är undertrycket viktigast så det är ju inte farligt högt.
sfmåttet ökar därför att dels är lill*ns huvud fortfarande rörligt sedan pga allt vatten jag bär på och som bara ökar dag för dag.
äggvitan är heller inte farligt, än så länge. den ska ligga på +2,+3 för att vara riskabelt. men nu går jag bara och väntar på att huvudet ska börja värka och att jag ska börja se blixtrar för ögonen.

så på måndag vet vi inte hur det blir, om vi blir kvar på BB och jag blir igångsatt eller om vi får komma hem igen. lill*n badar ju i rätt mkt vatten och ifall det skulle finnas risk för att jag håller på att utveckla havandeskapsförgiftning (vilket de får avgöra där). så är det ingen fara att föda nu, det hade vart värre om jag var i v35 eller tidigare sa bm. nu är jag ändå i v38 så känner mej inte nervös över det iaf.
det enda som gör mej nervös är igångsättning, det ser jag inte alls fram emot !

men nu hoppas jag på att äggvitan inte har förändrats, att blodtrycket inte ökat och att magen inte blir större. (inte konstigt det ser ut som om det skulle ligga två eller fler där inne)

nu efter en lång tupplur ska jag klä på mej och åka ner på stan för att ta en fika med malin, sen gå och plocka ut lite pengar på banken. längtar efter en lugn och skön kväll nu :)
OCH inga skrämmande kommentarer, tack. jag har fått reda på hur det ligger till med havandeskapsförgiftning, varför kroppen utsätter mej och bebis för det och vad de kommer göra med mej ifall jag nu skulle bli kvar på bb på måndag!


fredag och bra humör :)

igårkväll blektes min otroliga utväxt, det känns skönt nu då det är gjort eftersom jag säkerligen inte får det gjort sådär direkt efter förlossningen. och jag tror inte det är ngt man tänker på då heller men nu före tänkte jag på hur hemskt fult det kommer se ut på alla bilder så därför gjorde jag ett ryck med dubbelsats blekmedel :)
nu är det bara lite jobb med silvershampo och plattång för att få bort de gula som man aldrig lyckas komma undan men det brukar inte ta många dagar att få bort :)

nu sitter jag med nymålade naglar (de och håret växer som bara den nu då man är gravid!) och ska betala lite räkningar som inte går via autogiro :p sen väntar ett besök hos min bm, halv nio. hon ska mäta magen, den va ju lite sådär småstor förra veckan så den ska mätas nu innan måndag då det bär av mot gävle för ul. längtar efter att se sin plutt, anton och pappa ska med dom också :)

senare idag efter en liten tupplur blir det ett besök hos banken, plocka ut lite stålar som ska delas upp och telefonerna ska fyllas på. fick inte lika mkt pengar denna månad som förra, så jag blev lite besviken men är trots detta på bra humör an så länge idag.


vi väntar bebis

såg ngn va nyfiken på om vi åkt in än då jag vart tyst en dag, men det har vi inte :)
idag blir det lite damma, damsuga och plocka. och detta bara för att jag vaknade vid halv elva av en halvbehaglig (har aldrig vart med om) smärta på vänstersida, bak i ryggen som molade för att sedan trappas ner och försvinna. blev så ivrig att jag satte mej upp och bara väntade på nästa, men den har inte kommit än.
attans, jag som så gärna ville att det skulle fortsätta ! men jag ska inte skriva det här igentligen, för så fort man säger ngt till ngn så blir det absolut inte som man vill :) men jag går och hoppas, för nu längtar jag efter den där smärtan igen. (och som jag sa till anton nyss, "påmin mej inte om att jag sagt så då det satt igång på riktigt med värsta hemska verkarna" ;D)

v38 (37+0) idag ;)

snart så har jag väldigt, väldigt, väldigt ont. ligger och plågas flera timmar, medan ni ligger skönt i soffan där hemma och glor på tv och myser med massa gott :)
det är alltså inte långt kvar alls ! fast så har jag skrivit flera månader nu, faktiskt varje vecka man går över till en ny vecka. men nu är det alltså skitnära och jag längtar efter människan där inne mkt mer än vad jag längtar till den ska ut därifrån och hur ska jag få ihop det ?

igår tvättade jag som sagt upp en massa kläder som jag fått och la även undan en hel del, spec. de kläder som bara va i stl; 50 då vi som sagt kommer få en storbebi som säkert inte kommer kunna ha det mer än en vecka ;p
de andra kläderna är i stl; 50/56, 56 och småa 62or och det är en heeel del plagg :) den kommer garanterat inte hinna använda allt iaf så det är en liten anledning till varför jag rensade ut de kläder jag inte gillade så mkt.
tvättade och packade skötväskan igår med; bjöjor, amningskupor, små handdukar, perfekt då man matat, ifall de skulle spy på axeln (30*30cm), som en tunn handduk med plast under, "underlägg" till då man ska byta på dem om de skulle kissa. mm. idag ska jag ner på apoteket, fixa lite salvor, alvedon, nässpray mm som kommer att behövas. kul att dona på tycker jag :)


skötbädden ligger på bänken inne i badrummet, där har vi allt ovanför
i skåpet; blöjor, tvättlappar, våtservetter, handdukar, oljor, salvor, lite
extrakläder mm. (den vita lappen som ligger där är som en tunn handduk
med plast under, perfekt som skydd om de skulle kissa då man byter).

tigerpyjamas. brun långarmad, kortbent body med en rosa gris i teddyludd
på, rosa "hellokitty" byxor. stickad kofta (av min mamma, till mej då
jag var liten). vit långarmad, kortbent body, vita byxor. grå stickad
klänning, jeansleggings. ytterst lite av de kläder vi har till våran :)


fullt ös hela dan

idag har det vart full rulle, så nu är jag pisstrött ! höll på att somna på föräldrargruppen, ja vi hade sån idag med och det va sista gången innan vi alla ska ha barn. blir väl till å träffas efter alla fått med :)

fixade iaf med försäkringskassan idag, skickade in pappren om föräldrarpenning och fick reda på varför jag inte fått havandeskapspengarna för denna månad ännu -därför att de betalades tydligen ut den 25-26)
sen vart det en sväng till edsbyn, för att åter igen visa upp pöpis för grabbarna på bilprovningen (där jag knappt höll på att ta mej in, knastrade och tog i en hel del så jag fick åka in via en annan port ist :) men allt såg fint ut sa de så nu är hon körbar i ett helt år till !
efter besöket där åkte jag till mamma och pappa där syster och tindra var. vi drog efter lite prat och mat vidare mot bollnäs med ulrika och smulan för att hälsa på morfar. han är en riktig gullegubbe, över 90 år ;)

nu är vi nyss hemkomna från föräldrargruppen, som sagt och jag har precis hängt två maskiner med nytvättade bebiskläder i stl; 50-56 :)
packade in och sorterade massa i byrån igår, la även undan en hel pappersica kasse med sånt jag fått låna men inte gillade så mkt. de kan ju åka fram ifall de skulle behövas vilket jag inte tror, med tanke på att yttligare två maskiner här i vardagsrummet ska ner i den imorrn :) undrar jag hur länge bebisen kan ha den stl, och hur mkt av det vi har den kommer hinna använda :D

ikväll blir det bara lugnt i soffan, en dusch ska hinnas med också om det inte får vänta till imorrn !

idag, än så länge;

*gå på försäkringskassan
-fråga varför jag inte fått mina peningar ännu
-fråga över föräldrarpenning
*åka till edsbyn
-för ombes.kontroll

för övrigt så vart jag på väldigt dåligt humör i morse efter att ha frågat anton om han fått sina pengar denna månad och för över dem till mej. "ja det tror jag" tror, tänkte jag. "men har han för över till mej ? jag måste kolla" jo det hade han men inte sagt ngt så jag (för ca två veckor sen) "vad är det här för pengar som kommit in på mitt konto ? jag ska ju bara ha 700 kvar och nu har jag över 3000" vi satt och klurade på vad de kunde komma ifrån och jag som för över från vårt sparkonto lite nu och då sa att det måste nog vara därifrån, jag kanske fört över då jag skulle handla ngt spec.?
men ne, nu idag kom anton på att de va hans pengar/lön han fört över. (sagt åt honom att märka överföringen med antons lön eller ngt liknande, vilket han inte gjort) så nu har vi inga pengar alls kvar på sparkontot, (förutom hans lön då, som tur var!) jag som köpte saker till bilen i godan ro och tänkt "vi har ju iaf över 3000 kvar efter det" men ne-e, de 3000 som är kvar är en del av denna månads lön så jaha, där sket det sej och jag har inte fått pengar för denna månad från försäkringskassan heller/havandeskapspenningen. skulle fått det den 20 tror jag ? men de hade inte kommit in idag heller så nu måste jag snabba mej dit då de öppnar så jag inte kommer efter med betalningar denna månad ifall de som alltid strulat till det.
blä, pengar förvirrar mej och får mej må dåligt ! känns som om jag måste fixa och tänka på precis allt "tråkigt" sj .....


sänkningen före justering

dålig bild, men den får duga !
hämtade pöpis i söderomsjön igårkväll och frågade hur det gått. "jodå, det gick bra. tog lite längre tid än jag tänkt att det skulle göra"
han fick kapa loss ena framdämparen då den hade rostat fast sen plocka lite saker från orginaldämparna till de nya (vilket va meningen att man skulle). sen skruvade han ner dem ganska rejält, på med däcken och hissade ner för att köra av lyften. ja då kom han inte av, vart lite för lågt :) så då vare bara att hissa upp igen och skruva upp dem lite till men han kom fortfarande inte av men efter att ha skruvat upp ännu lite så kom han av lyften och såhär blev resultatet. ngt högre bak, vilket det i och för sej ska vara men inte så jättestor skillnad. ska vänta och se ifall det blir bättre efter att fjädrarna satt sej och blir det inte ngn skillnad så skruvas de ner en aning om drygt en vecka då sommardäcken ska på :) (om vi nu inte är på bb för att jag ska kalva då så :D)

maybe its winter outside

vem beställde mer snö ?

jag som va så sugen på finväder så man kunde ut och glida, tänkte tvätta bilen också!
lämnade ju nämligen in pöpis för lite fixning inför sommaren igårmorse och det vart ju så himla bra. klurade lite på om jag skulle plocka av bakhjulen och skruva ner dämparna idag då jag tvättat klart men jag väntar nog med det till fjädrarna satt sej och ser om det blir ngn skillnad. nu är den nämligen högre bak än fram, vilket den i och för sej ska vara men kanske inte så stor skillnad (är egentligen inte så stor skillnad men men :)

kommer bilder på bilen sen, så ser ni skillnaden mellan hur hög och stygg hon va innan (flåt sötnos) coiloversen åkte på :)

lördags mys i byn

sitter i edsbyn, hos mamma och pappa. väntar på att min bil ska bli klar hos jens som håller på att fixa den. (är inte nååååå glad xD har ju väntar på detta med spänning och förväntan hela veckan :D )
min syster och stefan har kommit hem så får träffa tindra en stund innan jag åker hem sen ikväll.

igår va vi och mina svullna fossingar till sebban och amanda en stund på kvällen, fick låna lite kläder av henne sen kevin va liten och nu då syrran kom hem hade hon med ännu mer (har redan lånat massa av henne tidigare) barnkläder. är spec. glad över att fått lite utav vad som finns kvar av det mamma stickade åt oss då vi var små :)
fått saker av antons mamma med, bla. snuttefilt och vanliga filtar från då anton var liten. en fårskinnsbädd som ligger i åkpåsen i vagnen, nattlampa från ikea som skiftar i rosa/lila, massa fina kläder osv. man är så tacksam att få låna och få sånna saker som annars skulle kostat massa pengar, tack alla för allt :)


fredaag

jag har längtat efter denna helg, ska bli skönt att få ha anton hemma om dagarna nu då det är så nära men mest för sällskapets skull ;) plus att min bil ska bli låg och fin, och det är inte så långt kvar till man får byta till sommarskorna på na ;D

sov dåligt inatt :( ont i mina svullna fötter och knän, varmt som bara den, kissnödig och halsbränna. därför är det fruktansvärt skönt att få komma upp vid 7 tiden och käka ngt för att sedan lägga sej och slumra lite till, då man är helt ensam hemma och allt är lugnt och skönt.

ikväll blir det nog ngn film, god mat (marinerade kycklingbröst och klyftpotatis, (det och fläskfiké) har blivit vår standard fredagsmat känns det som :)

vart ut till hästen nyss också, det regnade lite smått och jag älskar ju regn (om ni inte redan visste). att vakna upp en sommardag med regn och åska, det är underbart. då öppnar jag alltandörren och somnar om igen ;) haha, gillar inte alls värme, men solen och ljumma sommarkvällar är helt underbara :p

gud vilken pladderplock dåligt inlägg, haha, hörs mer imorrn ! PUSS

oron över

min moster (hon är barnmorska) ringde mej tidigare, pga att jag skickat ett sms till henne "blabla.... känner mej dödssjuk bara för att vissa av symtomen stämmer.." och hon sa åt mej att jag inte brhöver vara orolig för att ha havandeskasförgiftning, och även om jag skulle få det så är det så pass nära för mej så det är ingen fara. känns skönt att höra ;)

idag ska jag vila, för imorrn är det fredag och då vill jag göra ngt :D vart igång så mkt i veckan så det är skönt att ha en vilodag, äta ngt gott ikväll och mysa :)

onsdagsmys och torsdagsvila

idag blir det somsagt vila med tanke på att jag blev lite uppskrämd efter att ha läst om havandeskapsförgiftningen (man tror ju alltid man är dödssjuk då man läser symtom om ngt, spec. om ngt passar in på hur man känner sej) tänkte åka ut till pållen kring lunch men jag vet inte, vi får se hur jag känner mej då.

oja, igår umgicks jag med jennipher, nästan hela dagen ! det var så mysigt :) va först ut till hästen min, myste lite där sen åkte vi videre mot mej, halvlåg i soffan och bara pratade en massa framför tvn. vart såklart massa prat om magarna, förlossningen och massa annat. måste göras om, mysigt att träffa nya människor som man trivs med :)

havandeskapsförgiftning

jag är vaken som vanligt denna tid, nyss ätit frukost, kollar på the voice och har lite ondare nere i magen än vanligt.
läste precis lite om havandeskapsförgiftning (då en kommenterare skrivit att det ev. lät som om jag hade det). symtomen var i huvudsak; huvudvärk, äggvita i urinen, svullna händer och fötter, snabb vikt uppgång och högt blodtryck. men att svullna händer och fötter även var mkt vanligt i slutet av graviditeten.
- huvudvärk, har jag inte
- äggvita i urinen, hade jag inte igår (då bm bad mej kissa i mugg för en koll)
- svullna händer och fötter, ja men de går ner lite efter natten
- snabb viktuppgång, det beror på vad de menar med snabbt ? :S
- högt blodtryck, 130/80 är ju högt men inte farligt högt
kan ju hålla på att utveckla havandeskapsförgiftning och då stod det att vila var ngt som ingick i behandlingen av det. så jag får vila då, då det känns som om jag inte är så sugen på att dra på mej ngt sånt. det kan ju vara livshotande för både mej och bebis. men som sagt får jag svar denna vecka på om jag ska till gävle på koll eller inte. låter lite sådär halvakut att man måste till gävle, men det är ju faktiskt så att de tagit bort ul här i bollnäs, annars hade de kunnat kolla detta här. ska bli skönt att få veta vad det är, eftersom min bm inte sa ngt om just detta igår. hon kanske inte ville skrämma mej ?

bm besök (v36+1)

vikt: +27kg från inskrivningen, +30kg totalt
blodtryck: 130/80
sf-mått: 38cm
hjärtljud: runt 155

såhär efter besöket känner jag mej både positiv, glad och lite nervös. började som vanligt med blodtryck och vågen, kissade även i koppen för att kika äggvitan. och jodå, vågen visade +4kg sen sist vilket var väntat med tanke på svullnaden.
men jag vart lite nervös då hon började prata om att hon skulle skicka en fråga till gävle angående min vikt, (hon trodde inte att det va fett som orsakade min viktuppgång utan att jag bar på alldeles för mkt fostervatten) vilket tydligen kunde vara riskabelt för barnet. för normalt skulle livmodern sjunkit eller iaf legat kvar på kring 34cm men nu hade den ist ökat så pass mkt (plus att jag ser ut som en falukorv med ditstoppade prinskorvar på, som hon sa ;) och det berodde på vattnet. så jag skulle få svar i veckan om jag skulle till gävle på en ul-koll, där de skulle kolla hur mkt vatten jag hade, hur det såg ut och om bebisen hade det bra. om h*n svalde vattnet som h*n skulle åså. jag vet faktiskt inte vad de gör ifall det nu skulle vara för mkt vatten ? blir det akutsnitt, eller vad menar de med "risk för barnet".

ja, men tillbaka till det normala så pratade vi om hur jag ville ha förlossningen och den vill jag ta som den kommer bara. inte planera ngt, utan känna efter. (om jag nu kan det, det visar sej)
sen fick jag göra ett ul och kika om bebis låg som den skulle (hon hade lite svårt att känna huvudet) och jodå det gjorde h*n. jag fick se huvudet, skymtade även näsan, ryggraden och lilla hjärtat <3
det var mysigt att få se bebisen igen, efter sådär 21 veckor :) och bm sa att jag troligtvis INTE bar på en liten bebis, utan en av större modell ;)


hemsk natt, svullen och BM

blä, vilken natt .... verkligen noll sömn ....
skulle kliva upp sju idag, men har man legat vaken sen typ tre så är det inte allt för mysigt att ligga och bara ligga för att få ligga kvar helt enkelt. och då man kom upp på benen höll de på ge vika, för fy så svälld jag var i idag :S det sticker och spänner som bara den i benen och jag som ska till BM kvart över åtta ! ska bli spec. kul att möta vågen, igår vågade jag mej upp på våran (bara för att se ifall jag kanske stått stilla, men nej) och den visade hela 5 extra kilon sen sist jag var iväg. det känns helt fantastiskt !

bollnäs vann ju igår, (hejja hejja) tänk att det ska behövas fd edsbybor för att de skulle ta sej till finalen som spelas nu i helgen i uppsala ! men det vill inte bollnäsborna erkänna ;)

tisdaaag

NU HAR PAKETET KOMMIT, mina coilovers :D:D:D (a, jag tjatar)
imorrn hämtar jag ut dem och i helgen åker de på och om precis två veckor åker sommarskorna på ;D mjau, får passa pöpis i sommar så ingen tar henne från mej!

idag, jaha; frukost, sovit lite, ätit lunch, sovit lite till, kollat ghoest whisperer, hämtat babe och hyrt film, kollat film, bakat chokladmuffins med vit chokladkross på och snart bär det av mot ica, sen hem och duscha. ingen häst idag alltså, men imorrn åker jag ut en sväng där kring lunch, sällskap av jennipher får man också :)

det är inte långt kvar alls tills vi får hålla dej i våra händer för första gången, jag längtar som bara den nu. jag som under hela graviditeten velat ha dej kvar i magen för det vart så mysigt :) men nu vill jag har dej här hos oss, jag längtar så mkt efter dej skrutt*n <3

v37 (36+0)

allt är i sin ordning, tisdagar är mina övergångsdagar och det är bara 27 dagar kvar till bebis är beräknad. OCH imorrn står ännu ett bm-besök på schemat :) ska bli kul att se viktökningen med tanke på svullnaden, not !

*bebis är sedan ngn vecka fixerad
*livmodern har nog sjunkit en del nu för sedan ngn dag tillbaka har jag fått sprungit upp om nätterna för att kissa, mellan 3-4 gånger och det kommer då inte mkt alls
*har sedan torsdag/fredag förra veckan börjar få mer ont neråt. får tex. ont om jag ligger för länge på ena sidan då jag sover. så jag vaknar varje gång jag ska vända på mej och grymtar rätt fint. (ont främst i höften men även i axlar och knän)

va ju även på föräldrarutbildning igår, men det kändes lite småsegt (kanske för att det börjar närma sej slutet av graviditeten, eller för att vi är yngst)
fick mest lyssna på damen som pratade om känslor och stöd. vad vi efter förlossningen behöver för stöd som kvinna/man i hemmet (hahaha). vad vi ska ge för stöd till våra föräldrar som kanske precis som vi hamnar i en kris i livet, de ska ju ändå bli far/morföräldrar. ja, lite sånt.


älskar man sin bil så ...

eftersom min snygga pöpis inte gick genom besiktningen pga att en bussning (länkarmslager) hade pajat helt och hållet så slår jag till och fjäskar rejält med att byta ut hennes gammla sletna fjädrar/dämpare mot coilovers ist ;)
2an som gav ombes. va alltså bussningen sen påpekade de utöver det att vänster framfjäder var av och höger bakdämpare helt slut (vilket jag sj viste sen tidigare) så jag passar på att byta allt nu då jag ändå vart tvungen att byta bussningen innom en månad. eller jag och jag, jag ska inte ge mej in på att byta ngt ska ni ha klart för er :D det får jens göra, tack till honom !

nog har jag kostat på min bil en hel del det här året. i feb vart det en stor service med byte av kamrem mm och allt gick väl på ca 4500:- ngt sånt. för ca två veckor sen va den in för byte av förgasarfoten, då hon tjuvluftade. det kalaset gick på 950:- och nu en besiktning för 300:- och det här som ska bytas (coilovers) går på dryga 3800:- + jobb. lilla bussningen går på 150:- som orsakade en ombes.kontroll på 200:-
alltså sådär 9900:- och då är inte jobbet för byte av de sista inräknat. jag klagar absolut inte och det kanske är tur man älskar sin bil ;)

precis fyra veckor

om precis fyra veckor är det dags, då är det planerat att h*n där inne i min mage ska titta fram. ni har ju gissat lite på datum, vikt och längd och såhär ser det ut;

malin harrysson - en flicka på 3990g, 54cm den 1 april
natta - en flicka den 4 april

maria d
- en flicka på 3500g, 50cm den 5 april
vevve - en flicka på 3970g, 53cm den 5 April
jag - 4660g, 55cm den
7 april
annika - en flicka på 52cm den 8 april
marie burman - en flicka på 3980g, 51cm den
9 april
jessica hellman - den
10 april
anna-karin malm - en flicka den 10 april

mamma - en flicka på 4000g, 53cm den 10 april
anton - en flicka på 4140g, 50cm den
11 april
malin arnells - en flicka den
11 april
viktoria kulborg - 3750g, 51cm den 12 april
jennipher - en pojke på 3700g, 51cm den 12 april
josefine armblad - en pojke den 13 april
frida persson - den 13 april
emma södergårds - den 14 april
caroline - en flicka den 14 april
helene - en pojke på 3700g den 15 april
maria m - en flicka på 3780g, 51cm den 15 april
jessica - en flicka på 4250g, 54cm den 15 april
amanda -  4210g, 52cm den 15 april
pappa - en flicka på 3500g den 15 april
emma schols -  en flicka den 16 april
madde - en flicka på 3780g den 17 april

det känns ju verkligen som 4 långa veckor jag har framför mej, för nu börjar det blir förväntansfullt, otåligt och nervöst. otålig dels för att magen är i vägen, stor och det ömmar lite var stans. nervös dels för att jag kommer få ett helt nytt liv, jag har aldrig vart med om detta förut ! förväntansfull, ja det förstår ni själva :D


besiktning

det har inte hänt så mkt i helgen, men jag har ändå vart upptagen. dels har det vart mys med mamma, pappa och smulan i edsbyn, mys här hemma med lina igår, mys med pållen min, städning, diskning mm. vardagliga saker så att säga :)

idag, nu sitter jag i soffan i väntan på att kl ska bli nio då det bär av med en nytvättad pöpis till edsbyn för besiktning. blandare känslor, lite orolig är man ju ändå för att hon ska svika. eller är det jag som sviker kanske ? eftersom jag är orolig är det kanske jag som vart dålig på att kolla upp saker ? a-a, höger frambroms är väl det enda jag kan komma på just nu som är lite kass, men det ska bytas i vilket fall så hoppas hon går genom trotts detta :)


fredag

efter att ha sovit liite på soffan blev det en lunch, (mos med köttfärssås) innan maria kom förbi med tindra :) vi åkte till min pålle sen hem igen för att smaka liite på mina muffins och dricka saft ;p
nu har mamma och pappa precis åkte härifrån, efter att vi smaskat i oss en mindre lyckad fläskfilé med hemklyftpotatis och beasås :) eller köttet va gott, men det brukar vara godare, fuskade lite med soyan!

jaja, nu är det fredagkväll. verkligen supertråkigt, anton är nämligen inte hemma så jag sitter här helt sj :o är bajsdålig på att roa mej sj, vet lixom inte vad man hittar på längre ? skulle sitta fint med en liten biltur och kika på lite hur eller bara snacka men ja, vem mer delar det intresset med mej.

puss, sova är skööönt ! älskar dej anton <3


gör en ny design, ngn ?

skulle vilja ha en ny design, ngn som blir road av att pilla och vill ta åt sej ? ;)

hjärtat mitt <3

jag tycker inte att det finns ngt finare än du och snart har vi en till av oss. en kopia av dej och mej som jag älskar mest av allt v
































snacka vad gravid då !

torsdagkväll, redan! har precis duschat och annika är påväg hit, vi ska mysa och kika på tv. finns ju knappt ngt att kika på men iaf :)
vart till shamn idag, fick inte med ngt hem förutom ett par skor till anton. skulle även hälsa på på YA där jag gick och tog lastbilskortet men där va helt tomt, bara massa elever. då jag frågat klart om vart lärarna var så gick jag ut då hör man lite tyst "där kan vi snacka gravid" HAHAHAHA :D

nu ska jag lätta på morgonrocken och måla mina naglar ;) bara så ni vet så är det jenniphers fel att jag börjat med det. målat mina naglar alltså ;p haha.

sugen på korv

vaknat flera ggr inatt och kännt hur det spännt i händer och knän, vart svullen som bara den och nu kl 6 orkade jag inte somna om igen så jag klev upp. (tur jag lägger mej tio om kvällarna :) kollade på händerna och de ser ut som falukorvar (vecken på knogarna ser jag inte!), inte fotknölarna heller. nu då frukosten ligger i magen, sådär en timme senare har svullnaden lagt sej lite så nu kan jag böja fingrarna iaf. hahah


v36 (35+0) <3

som vanligt går jag över i ny vecka på tisdagar och nu är vi snart framme, bara en liten bit kvar. magen sjunker mer för varje vecka och det känns väl skönt att det händer ngt :)
gravid i v35+0 
-livmodern som normalt (ej gravid) är mindre än en knytnäve är nu som störst, min sträcker sej dryga 34cm ovanför blygdbenet.
-känns tryggt att bb-väskan är packad med div. nödvändiga saker
-bebis väger nu ca 2.5kg och är ungefär 45cm lång
-jag känner ofta på magen, letar efter små fötter eller händer man kan pilla på. ibland försvinner de snabbt som ögat för att sedan komma tillbaka på samma ställe.
-började lite smått känna stötar mot revbenen förra veckan, eftersom jag bär så lågt så har jag inte kännt tidigare. men nu i veckan känner jag hela tiden, spec. då jag ligger på min vänstersida (bebis har sin rumpa på högersida så jag känner bara sparkar på vänstersida så det kan va obehagligt att ligga på just vänstersidan)


föräldrargrupp, 3e gången

jao, vart på föräldrarutbildning idag där vi pratade om hur det ser ut vid själva förlossningen, hur det oftast går till och hur det går till då barnet kommit ut. hon förklarade hur de kunde se ut; gula, runda, spetsiga, knöliga osv. och att det var helt normalt. även att spec. bebistjejer kunde läka blod från puppan och vad det berodde på och hur allra första bebisbajset ser ut :) fick även se en förlossningsfilm, och den va helt ok ! lite gammal, kanske från slutet av 90-talet eller så men den va bra. fick följa olika familjer och se hur de arbetade sej genom värkarna osv.

sa DU nagellack ?

sitter här i soffan med mätt mage, av vitlöksmarinerade kycklingbröst, ris och currysås. kollar på halv åtta hos mej och har alldeles nymålade naglar som snart ska få ett till lager lack på sej. men att jag alltid lyckas knöggla till lacken, tex då jag nyss hämtade datorn så stötte jag i soffan så det blev ett soffmärke i en nagel ):

anton har precis gått till jimmy och tommy för en tvspelskväll och här blev jag lämnad, med massa bra på tv och en liten godispåse ;)

adoption, usch

jag har nog bölat klar för det här året nu. kollade precis på 16 and pregnant och där var det ett par på såklart 16 år som valde att adoptera bort sitt barn. man fick följa dem från v20 nån gång till förlossningen och bortlämnandet. det var verkligen hemsk att titta på och jag önskar ingen att behöva göra det dom gjorde. men de var hur gulliga som helst och gjorde en liten bok med magbilder och andra fina bilder och brev till henne som hon kunde kika på då hon blev äldre.

moderkänslorna kryper mer och mer på och jag känner för varje dag som går hur mkt kärleken till vårt barn som finns i min mage växer sej allt starkare. vill aldrig vara utan mitt barn och jag längtar så otroligt mkt till det är min tur att föda så jag äntligen får träffa henne/honom <3


uppdat. efter helgen :)

i fredags va jag ut till hästen och gjorde ordning där men kände mej så uttråkad och eftersom jag längtar efter lastbilarna så ringde jag stefan som va i edsbyn och körde snö för dagen. jag åkte upp och åkte med ett par svängar, det va mysigt att sitta i en stor söt lastbil igen :)
kom hem typ halv fem, då käkade jag, anton och hellsén kyckling nuggets och ris med sötsursås sen drog vi till lokalen där dk väntade. jag skjutsa dem till sandviken där sista gången av rockkarusellen gick och det gick bra, fast alla drog typ så det va inte så stor publik direkt.
men bebis skötte sej snyggt och va snygg bakom trummorna ;) <3

lördagen spenderades i gävle med mamma och pappa. va först ut på biltema där jag skulle köpa en permanentpenna att måla suffletten med. drog vidare ut till valbo där vi besökte hm, gina och ikea :)
vart lite småshopping, en stickad klänning och mössor till bebis på hm. leopard strumpbyxor (helsvarta med leopard "mönster/ringar"), ett långt stort svart linne och ett par trosor från gina. hittade för övrigt en skitsnygg lång huvtröja där, men jag är lite för stor för den nu ): på ikea blev det lite smått och gått både till oss själva, bebis och barnrummet. ja, ni vet hur mkt plock som slinker i då man springer runt där och ändå gick vi bara på nedre plan då jag inte är sådär jätterörlig av mej just nu :p
på kvällen då jag kommit hem åså, dök jimmy och tommy upp. de drack kaffe och rökte ett par ggr med anton sen vart det beck på 4+ och då slog jag omkull mej. somnade till en stund för att sedan vakna igen och var då skithungrig. leverpastejmackor med mjölk fick avsluta min kväll.

idag söndag, har jag vart ut till pållen. mockat ur rejält och fyllt med ny strö så nu har han det branog mysigt. inatt iaf :) anton är borta och spelar med ngn och här sitter jag. hungrig och väntar på att han ska komma tillbaka så vi kan käka vår annars fredagsmat, fläskfilé med hemgjord klyftpotatis :)


leoskor :)

skor, myys.
tänk då man kommit så långt att man kikar på snygga OCH sköna skor till bebis som då inte är så mkt till bebis längre :) hittade dessa små och man blir ju som kär på nytt i de små converseskorna :D
tänkte kosta på mej att beställa ett par vanliga converse och jag hittade en bra sida. fastnade
för ett par mörklila, men jag väntar för h*n kanske kan gå nästa april (och det är faktiskt
ett helt år framåt
) så därför väntar jag till dess ist och ser vilken stl h*n har då :)


bebiskläderna packade, igen

det har blivit lite ändringar sen första gången vi packade bb-väskan och nu är dessa kläder och saker packade till bebis som den ska klara sej med under bb-vistelsen och hemresan. tänker utnyttja och låna så mkt jag kan från bb men ändå vill man ju ha lite eget med sej sj också för det har nog alla :)
sen kanske ni tänker att "rosa kläder?" de vet ju inte ens om det blir en kille eller tjej. -NÄ-Ä och JA-A. jag struntar i om det blir en kille eller tjej, alla passar i rosa. den svarta bodyn till de rosa parvelbyxorna i newborn overallen på hemresan blir snyggt hur som :)



suffletten

den redan brun/grå suffletten blev ännu brunare. hade tänkt mej att den skulle bli svart(are) men nu får den duga som den är :) målade med en permanentpenna med 17mm udd från biltema.



småttingsängen


man tycker man gjort ordning mkt men det är ju en massa kvar, i barnrummet alltså :) mattor ska in, kablar ska sättas fast. men först ska jag ju planera lite hur jag vill ha det och vart saker och ting ska stå/sitta. bara tavlorna var lagom svåra att mäta upp hur de skulle sitta och vad som skulle vara i dom :D

på lördag ska förmodligen jag och mamma till valbo så blir lite shopping där, sen får man ta lite då och då efter att bebis kommit känner jag. orkar inte med så mkt nu, mer än pyssel och så.

det ljusgråa spjälskyddet jag vann på tradera kom med posten igår så idag bäddade jag klart sängen. har ni sånt där "gummi/plast/frotté" lakan under det vanliga lakanet som hindrar kiss/bajs att tränga genom till madrassen ? jag har det i både säng och vagn då jag fick tips utav en annan mamma.





tvättat klädseln till bilbarnstolen så nu står den här
och väntar på en bebis :) och på lördag ska jag höra
med mammsen om vi kan åka på biltema och kika
på en permanentpenna som har en nästan 2cm
tjock udd. så jag kan testa måla det solblekta på vår
vagn. jag hoppas det blir bra, så den ser svart ut igen :)


















bm besök (v34+2)

vikt: +23kg från inskrivningen, +26kg totalt
blodtryck: 130/70
blodsocker: 7.2
blodvärde: 133
sf-mått: - (hon mätte men jag glömde helt bort att fråga)
hjärtljud: 155 (varierade mellan 150-160, var även upp i 170)

efter bm-besöket har man blandade känslor, mest glad såklart eftersom jag alltid längtar så mkt till nästa gång men lite småtråkigt att man går upp så mkt :/ hon tröstade mej med att jag var svullen i ben osv så det va mkt vätska som vägde men man undrar ju varför vissa drabbas så och andra bara går upp sådär 5-10kg ..

nästa gång ska vi börja skriva lite om hur vi vill ha det på förlossningen, vilka smärtlindringar jag funderat på och om det är ngt vi vill att barnmorskorna ska veta.

lagom hängig ;) <3


 
första bilden är från v30+5 och andra från
idag då jag är
i v34+1. lagom hängig ;) <3





tack för tipsen

tack för tipsen om yttligare packning till bb-väskan :)

*filten till lill*n är faktiskt packad. en mysig grön liten flisfilt + hans/hennes snuttetrasa som svärmor köpt ;)
*vad gäller blöjor så ska det med också, fast vad jag hört får man obegränsat på bb.
har packat ganska mkt kläder till lill*n, (inte bara det som står) trots att man bara stannar ngn dag :) men det är svårt att packa för lite, man vill ju ha med sej allt :)

väskan packad ?

packlistan till bb-väskan

till mej:
*pappren från min BM -blodgrupp, moderskapsintyg osv.
*tofflor/tjocka strumpor
*min älskade morgonrock
*kläder att åka hem i
*underkläder
*astmamedicinerna -kortison och oxis
*deo, tandborste, tandkräm
*plånbok -leg !
*mobil -laddare
*dator -laddare
*kamera -laddare och usbkabel

till bebis:
*boddys
*tröja -tjock och tunn
*en pyjamas
*strumpor
*mössa
*dreggelskydd (om det nu behövs (?) men den är packat iaf)
*overall, till hemresan
*bilbarnstol

kan behövas på ditresan:
*vattenflaska
*toapappersrulle
*ev. "kissskydd" att sitta på ifall man läker 
(sånt som man brukar ha i gamlingars sängar (grön/vitt)
kanske glömt ngt, hojta till ifall det skulle fattas ngt som ni tycker ska in i listan :)

vart en mysig dag idag trots de kalla vindarna som blåst på oss idag. va ner på stan först efter lunch och köpte lite saker till lill*n i magen och STORA trosor åt mej :) sen vart det en sväng till pållen för mockning och de hade vart ut på en ridtur idag, dock flugit av men det hade gått bra och hästarna stod i hagen då de kom tillbaka.
köptes idag :)
dreggelskydd, med stora nyponrosor på. supersött tycker jag :)
pyttestrumpor och en mössa, den är dock lite stor.
fått låna en massa av min syster som nyss fått en bebis som växt ur 50-56 och denna newborn overall ligger packad i bbväskan, bebis ska ju ha ngt att åka hem i :)




















sportlov, inte för pållarna

HEJ ! snutt fick skor på sej igår och vad fint det blev :) men så spänd han blir då hovslagarn håller på, det är precis som om han fått massa stryk förut för han står verkligen och skakar, stackarn.

det kom lite sthlms bekanta till karin igårmorse som ska bo ute i stugan OCH som ska mysa med min pålle ! igår då jag kom dit och skulle mocka innan hovslgaran kom så hade de tagit i alla tre hästarna och stod och myste :) han bara njöt, bara jag som pysslar med honom annars och det är inte så mkt jag kan göra så igår mådde han nog som en prins snutten min ;) <3

idag skulle de ut och rida. vet inte riktigt hur jag ska känna inför detta då han verkligen är som ett krutpaket, monster, ja jag vet inte vad man ska kalla honom just nu. han har lixom stått sedan före jul så han lär ju blir helt galen :D men han är ju inte dum precis så det kommer nog gå bra. kommer bara bli en aniiiiiiiing pigg och småresa sej som vanligt ;)

nu längtar jag ännu mer till jag kan rida igen, komma igång och börja hoppa. (kanske blått en dröm, med tanke på lill*n som snart kommer)


v35 <3

går över i v35 idag (34+0), har alltså bara ynka 41 dagar kvar till bf och vem vet idag när vi kommer bli föräldrar. det kan ju faktiskt bara smälla till, när som helst.
hade appropå detta förverkar igårkväll. satt här i soffan med anton strax före nio då det brakade till i magen och en stark mensverk satte igång nere i högersidan, jag vågade knappt röra mej och fick handsvett. vart verkligen skitnervös, men det kom ingen mer verk efter denna som höll i sej ca en minut.
jag kommer bli om möjligt bli ännu mer nervös då det verkligen sätter igång på riktigt, då vet man lixom att snart ska den ut !
ska packa bbväskan idag, lägger upp en lista på vad jag packat senare ifall det är ngn mer som ska packa så kanske ni ser ifall jag glömt ngt :)

haha, jag klarade det jennipher ;)


Min profilbild
jessika harrysson
är en lagom fet 25 årig morsa som är förlovad och ska flytta till hus med världens bästa pojkvän och dotter. är typ världens mest sinnesförvirrade, tankspridda och oseriösaste brud. rätt jävla duktig på att både skämma ut och bjuda på mej sj! kör lastbil gör jag åh, trivs som fan bakom ratten i min flisscania! OCH älskar min, en blå golf 4a R32! kan vara töntigt petig med den enligt alla andra, men är man kär så är man ;) dom som betyder absolut mest här i livet är emil och mickis, mina jävligt bra vänner och givetvis bästa familjen som består av tre storasystrar, en söt mamma och en pappa som är nästan lika snygg som mej :p HÖRS HEJ!
RSS 2.0